Naturbildung Hero Wald, © Fotograph G.Priske / Nationalparkforstamt Eifel

Van de natuur leren


Natuurlijk slim

IJsvogel of vuursalamander, bosaardbei en pinksterbloem of stuwdam en druipsteengrot; in Noordrijn-Westfalen vind je natuurlijke schoonheden in overvloed. Alleen al kijken is een waar genot. Maar nog leuker wordt het, als de natuurlijke wonderen worden ontdekt. Tijdens een rangertour of in de wildernis-werkplaats kun je dieren en planten nog beter bekijken en iets leren van de experts. Dus, leer en ontdek op je eigen manier de geheimen van de natuur in jouw Noordrijn-Westfalen!

Blick auf den Landschaftspark mit Greiskraut, © Thomas Berns

Landschapspark Duisburg-noord

Het landschapspark Duisburg-noord is één van de meest bekende monumenten van de industriële cultuur in het Ruhrgebied en is tegenwoordig een attractie voor de hele familie.

lees meer
03 Geopark Ruhrgebiet Tafel, © GeoPark Ruhrgebiet

Geopark Ruhrgebied

Ontdek het wereldwijd eerste geologische park data zich in een agglomeraat bevindt en beleef in het Geopark Ruhrgebiet, welke invloed de bodem en de gesteentelagen op ons leven hebben!

lees meer
Wahner Heide Dünen, © Bündnis Heideterrasse e.V._

De Wahner Heide

Voor de inwoners van Keulen is de Wahner Heide een groene excursiebestemming direct voor de deur en voor 700 bedreigde dieren- en plantensoorten een van hun laatste habitats.

lees meer
22 Wisent Welt Wittgenstein Header Herde, © Wisent Welt Wittgenstein

Wisent wereld Wittgenstein

Wees te gast bij de rustige giganten: in de Wittgensteiner bossen kun je de wisent in vrije wildbaan ontmoeten of heel dicht bij hem komen in zijn verblijf in de Wisent wildernis.

lees meer
29 Wasserzentrum Gymnicher Mühle Gebäude, © Rhein-Erft-Kreis

De molen van Gymnich

De watermolen in de Rhein-Erft-regio is erg populair bij kinderen: knutselen, dollen en experimenteren is hier een must.

lees meer
34 Talsperren Header Aggertalsperre, © Klaus Stange

De stuwdammen in het Bergische Land

De stuwmeren regelen en slaan niet alleen het water op. Ze zijn ook fantastische doelen voor uitstapjes voor watersportvrienden of mensen die op zoek zijn naar een beetje ontspanning.

lees meer
Meer elementen laden

Een ogenblik a.u.b.

Meer lijstelementen worden geladen