Naturgebiete Header, © Naturpark Schwalm-Nette

Natuurparken


Natuurlijk wild

In Noordrijn-Westfalen groeit weer een oerwoud, stromen de rivieren vrij door de natuur en vormen hun oevers, keren zeldzame dieren zoals de wisent en de wilde kat weer terug. De wildernis ligt hier vaak op slechts een paar stappen afstand en de natuurparken van de deelstaat vormen een groen en ontspannend contrast ten opzichte van het bruisende stadsleven. In 12 natuurparken en een nationaal park kun je tot rust komen en de oorspronkelijke natuurlijke landschappen en de groene schoonheid van Noordrijn-Westalen ontdekken.

13 Naturpark Hohes-Venn-Veifel Header Ausblick, © Naturpark Nordeifel e.V.

Het natuurpark Hoge Venen-Eifel

Neem een duik in de bloemenzee van gele narcissen, ontmoet de bever, het ree of de waterspreeuw en geniet van adembenemende uitzichten; het natuurpark Hoge Venen biedt spannende natuurbelevenissen.

lees meer
11 Nationalpark Eifel Wildnistrail Nebel, © Nationalpark Eifel

Het Nationalpark Eifel

Wilde katten, zwarte ooievaars en een zee aan bloeiende wilde narcissen; het enige nationaal park in Noordrijn-Westfalen is een paradijs voor de natuurliefhebber.

lees meer
19 Siebengebirge Header Stadt, © VVS Archiv

Het wilde Siebengebirge

Een middelgebergte met fantastisch uitzicht op de Rijn: het Siebengebirge steekt hoog uit boven de rivier en ontvoert je in een natuurlijk landschap van steen en bos.

lees meer
17 Rieselfelder Aussicht, © Münsterland e.V.

De Rieselfelder in Münster

Een vogelreservaat in de buurt van de binnenstad? Dat vind je in Münster: in de Rieselfelden kun je zeldzame vogelsoorten observeren en met een mooie wandeling ontspannen van het alledaagse leven.

lees meer
Meer elementen laden

Een ogenblik a.u.b.

Meer lijstelementen worden geladen