Rothaarsteig im Sauerland Header, © Sauerland-Tourismus e.V.
Olaf Baumeister Genuss-Botschafter neu

Olaf Baumeister


Je ambassadeur voor heerlijkheden in de regio Sauerland

Olaf Baumeister, chef in het Restaurant Hotel Seegarten in Sundern: “Genot moet LEKKER zijn!”

Olaf Baumeister, chef in het Restaurant Hotel Seegarten in Sundern over genot:

“Genot moet LEKKER zijn!”

Olaf Baumeister behoort tot een exquis groep van koks, die het culinaire genot hoog in het vaandel dragen. Als chef brengt hij onvermoeid de wereld van de grote geneugten naar het Sauerland. Zeer tot de tevredenheid van de talrijke gasten: In een gedegen maar moderne ambiance staan er inspirerende gerechten zoals Sint-Jacobsschelpen met chips van Mescheder ham en kleine raapstelen-stoofpot maar ook ovenschotels met boekweit op de kaart. Sinds geruime tijd is Olaf Baumeister bovendien ambassadeur voor heerlijkheden voor Noordrijn-Westfalen en vertegenwoordigt hierbij de culinaire bijzonderheden van het Sauerland.

Genot in Noordrijn-Westfalen?
7 vragen aan … Olaf Baumeister

U bent de ambassadeur voor heerlijkheden van de regio Sauerland - waarom eigenlijk?
Omdat ik er ontzettend veel plezier aan heb, mensen te laten zien, dat er bij ons in de regio zoveel fantastische producten zijn en ik in een mooie regio woon waar ik trots op ben. Het Sauerland is veel spannender als de meesten denken, en dat moet iedereen weten!

Wat denkt u: Waarom kan men Noordrijn-Westfalen genotsland noemen?
In nauwelijks een andere regio in Europa is de keuken zo gevarieerd als bij ons in Noordrijn-Westfalen.

Wat is karakteristiek voor een genotsmens?
Passie

U geeft iedere dag 100 procent. Hoe ziet voor u de perfecte culinaire start van de dag eruit?
Een kopje koffie en vers brood, met een goed bereid roerei... dat is gewoon fantastisch!

U inspireert uw gasten en collega's met uw gerechten. Welke producent in uw regio is de bron van uw inspiratie?
De beste producten en de grootste inspiratie vindt men in de natuur. Een wandeling door het bos levert mij duizend keer meer op dan een bezoek aan de markt. Verder houd ik van verse vis van de forellenkweek Linn gelijk om de hoek en het verse wild van de jagers uit de omgeving.

Heeft u een persoonlijk advies, een speciale tip voor bezoekers van het genotsland Noordrijn-Westfalen?
Als men echt iets wil beleven, moet men per sé bij de andere ambassadeurs voor heerlijkheden voorbij gaan!

En tenslotte: Uw persoonlijk genot motto?
Gewoon lekker!

delen maar