©
Kunstpalast Düsseldorf, Springbrunnen, © Anne Orthen

Kunst­pa­last in Düs­sel­dorf


Een rijk ge­vul­de schat­ka­mer der kun­sten

De ruim­tes to­nen gra­fi­sche kost­baar­he­den, schil­de­rij­en uit meer­de­re eeu­wen, kost­baar­he­den van de Düs­sel­dorf­se Ma­ler­schu­le, ico­nen uit de ge­schie­de­nis van de fo­to­gra­fie of uit­ste­ken­de stuk­ken uit am­bacht- en de­sign­kunst even­als be­lang­rij­ke glas­kunst. In­druk­wek­ken­de sculp­tu­ren zul­len de be­zoe­ker ver­steld doen staan. Mu­ziek­lief­heb­bers ko­men aan hun trek­ken in de ka­mer-con­cert­zaal.

Wie het Kunstpalast in Düsseldorf betreedt, staat middenin een rijk gevulde schatkamer aan kunsten. De verzameling weet te overtuigen met zijn diversiteit en kwaliteit. Zes speerpunten kunnen worden vastgesteld in het Kunstpalast, een levendig huis van de kunst, dat gesitueerd is tussen Rijn en Hofgarten.

Schilderijen uit de tijd tussen de 15e en 21e eeuw zijn net zo een deel van als de 90.000 bladen, tekeningen en printgrafieken van de grafische verzameling. Kostbare sculpturen, meubelen, kunstambacht en modern design kunnen net zo goed worden ontdekt als de moderne kunst met stukken uit het expressionisme en de ZERO-kunst.

Fotografie is het belangrijkste beeldmedium van de 20e eeuw en toekomstig kunnen bezoekers de geschiedenis van de fotografie en de belangrijkste posities en stromingen hier ontdekken. De verzameling met rond 3.500 hoogwaardige afdrukken is uniek - zowel met het oog op kwalitatieve aspecten alsook met het oog op de omvang.

Het Glasmuseum Hentrich geldt als de meest omvangrijke glasverzameling op het Europese continent met voorwerpen uit het oude Egypte tot en met het huidige moderne studioglas.

Aan de wanden kunnen de gasten belangrijke stukken van beroemde schilders uit de verschillende eeuwen zoals Peter Paul Rubens, Angelika Kauffmann of Casper David Friedrich bewonderen. Sculpturen van Frank Xaver Messerschmidt staan naast de busten van Johann Gottfried Schadow, diens meest beroemde werk waarschijnlijk het Quadriga op het Brandenburger Tor is. De bronzen van Auguste Rodin maar ook de stukken van Gerhard Richter, om maar een paar beroemdheden te noemen, die in het Kunstpalast zijn vertegenwoordig met hun werken.

Maar niet alleen de kunstliefhebbers komen hier aan hun trekken: Het Kunstpalast organiseert muzikale evenementen in de Robert-Schumann-Saal, een geïntegreerde kamermuziekzaal voor grote concerten, meeslepende cabaretshows of adembenemende bühnekunst.

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Kunstpalast Düsseldorf, Springbrunnen, © Anne Orthen
Kunstpalast Düsseldorf, Fußweg zum Eingang, © Anne Orthen
Kunstpalast Düsseldorf, Außenansicht, © Anne Orthen

Meer informatie


Nu ontdekken!

Contact

Kunstpalast Düsseldorf
Ehrenhof 4-5
40479 Düsseldorf
Telefoon: +49 211 566 42 100
E-mail: info@kunstpalast.de

Heenreis

per Google Maps
Per trein

Openingstijden

Dinsdag 11:00 - 18:00 uur
Woensdag 11:00 - 18:00 uur
Donderdag 11:00 - 21:00 uur
Vrijdag 11:00 - 18:00 uur
Zaterdag 11:00 - 18:00 uur
Zondag 11:00 - 18:00 uur

Openingstijden tijdens feestdagen: zie www.kunstpalast.de

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »Kunstpalast Düsseldorf«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.