©
City beach Keulen, © KölnTourismus GmbH

Be­ach­clubs en ci­ty-stran­den


Op het strand ont­span­nen in NRW

Palm­bo­men, zand en hang­mat kij­ken uit over het wa­ter - een klei­ne strand­va­kan­tie in Noord-Rijn­land-West­fa­len.

Bonn

Strandbar, Bonn

In de wijk Oberkassel in Bonn kunnen bezoekers direct langs de Rijn ontspannen. Naast de zandstrand-sfeer en cocktails worden hier ook concerten georganiseerd.
www.strandbarbonn.de

Düsseldorf en neanderland

Treibgut, Düsseldorf

Het Treibgut ziet zichzelf als een event-strand en neemt zijn bezoekers mee naar een piratenbaai. Overdag kun je er relaxen en 's avonds wordt er gefeest. Dat alles in combinatie met exotische cocktails, een kampvuur en een pool, die voor de nodige afkoeling zorgt.
www.treibgut-duesseldorf.de

Strand im Häusermeer, Haan

Het 'Strand im Häusermeer' is een echte city-beach, middenin de binnenstad van Haan, tussen Düsseldorf en Solingen. Op de aanwezige ligstoelen kun je heerlijk ontspannen. En wie liever sportief bezig wil zijn, kan beachvolley spelen of klimmen. Bovendien wordt er een entertainmentprogramma aangeboden, dat varieert van theatervoorstellingen, beach-party's tot en met open air-bios. 
www.haaner-sommer.de

Eifel en Aken

Kahnweiher, Alsdorf

De Boots-House Beach met zijn witte strand en hangmatten, pittoresk gelegen aan een meer, is uniek voor de stedenregio Aken en de Euregio. Een bijzonderheid zijn de BBQ-boten, waarmee tot wel tien personen midden op het meer kunnen BBQen. De boten zijn niet alleen voorzien van een houtskool-BBQ en tafel, maar hebben ook elektrische motoren, die zonder een rijbewijs mogen worden bestuurd.
www.freizeit-in-alsdorf.de

Keulen en Rhein-Erft

SonnenscheinEtage, Keulen

De hoogst gelegen beachbar van Keulen bevindt zich op een parkeergarage. Maar het is toch gezellig: Dankzij palmbomen, strandstoelen en ligstoelen voel je hier de vakantiefeeling. Maar anders dan op het strand kun je hier ook genieten van het uitzicht op de Dom.
www.sonnenscheinetage.de

Münsterland

Coconut Beach, Münster

De inwoners van Münster laten zich niet kennen en hebben voor de Coconut Beach 400 ton fijn kwartszand aangeaard. Pool, palmbomen, ligstoelen en strandtentjes - zo lukt een vakantie tijdens het alledaagse leven. Iedere avond heeft een eigen thema, maandag wordt er bijvoorbeeld afterwork-salsa georganiseerd.
www.coconutbeach.de

Ibbgoesbeach, Ibbenbüren

Het 1.000 vierkante meter grote strandlandschap bij de Aasee in Ibbenbüren biedt ontspanning en action: Naast een lounge-bereik is er ook een waterspeelplaats, een boule-arena, diverse strandbars en tal van evenementen voor alle leeftijden.
www.ibbgoesbeach.de

Niederrhein

Evita Beach, Grevenbroich

Ligstoelen en strandstoelen, een beachvolley-veld en diverse bars zorgen ervoor dat de bezoekers in de binnenstad van Grevenbroich het gevoel hebben, op vakantie te zijn. Een grote speelplaats ernaast is ideaal voor de kinderen en daardoor kunnen de ouders ook even ontspannen.
www.evita-beach.de

Ruhrgebied

Baldeneysee, Essen

Hier zorgen gelijk meerdere Zuidzee-bars en een cocktailbar die zich in een gestrand zeilschip bevindt voor een minivakantie met koele drankjes. Ontspannen in hangmatten en ligstoelen onder palmbomen. En voor wie sportief bezig wil zijn, zijn er tal van sportmogelijkheden.
www.seaside-beach.de

Stranddeck Kemnade, Bochum

Tijdens het weekeinde zorgen DJ's voor een fijne sfeer en start om 20.00 uur een grote muiterij. Wie ondanks de warmte toch sportief bezig wil zijn, kan dat overdag doen tijdens een potje beachvolley.
www.stranddeck.de

Herr Walter, Dortmund

Tijdens de zomer verandert het event-schip Walter, een omgebouwd goederenschip, in een strand met strandstoelen en palmbomen. Het schip ligt voor anker in de haven van Dortmund.
www.herr-walter.de

Moog Garden, Dortmund

Het trendy Moog bij het Dortmunder U, midden in de stad dus, heeft een ontspannen tuin aangelegd. Je vindt er koele drankjes net zoals een pool en muziek.
www.moog-dortmund.de

Teutoburgerwoud

Strandbar Santa Maria, Bielefeld

Midden in de binnenstad van Bielefeld, op de bovenste etage van een parkeergarage, ligt de Santa Maria strandbar. Oude boten en zeecontainer zorgen voor een bijzondere sfeer. De bar is gemaakt van een oude Ford Transit, die uit een container steekt. Het strand is ook geopend als het weer niet zo meezit: 80 overdekte plekken bieden bescherming tegen een zomers buitje.
www.strandbar-santamaria.de

Düne 13, Bielefeld

In Bielefeld kun je ontspannen bij de Obersee. Düne 13 zorgt voor een lekker vakantiegevoel.
www.duene13.com

Eisklang, Paderborn

Snoepen van ambachtelijk gemaakt origineel Italiaans ijs en de voeten in het zand steken - dat kan op het strand van het bistro Eisklang in Paderborn, dat direct bij de Lippesee ligt. Terwijl het water aan de voeten voor afkoeling zorgt, beschermen de rieten parasols tegen een zonnesteek en zorgen ze bovendien voor een Caraïbisch feeling.
www.facebook.com/Eisklang-am-See

Tips voor een zo­mer in NRW

Werksschwimmbad Zeche Zollverein, © Jochen Tack, Stiftung Zollverein
©

Bui­ten­ge­wo­ne stuw­me­ren en bui­ten­ba­den

City beach Keulen, © KölnTourismus GmbH
©

Be­ach­clubs en ci­ty-stran­den

Biergarten am Stadtwald Krefeld, © Stadt Krefeld
©

On­ze mooi­ste ter­ras­jes