Blick über das Sauerland, Warstein, © Tourismus NRW e.V.

Berg­op en berg­af


Rou­tes met spor­tie­ve uit­da­gin­gen

Altijd opnieuw over het vlakke land fietsen kan voor sommigen wat saai zijn – dan is er nood aan actie en sportieve topprestaties. Geen probleem op deze routes want hier gaat het bergop en bergaf. En het beste daaraan is: wie helemaal tot boven op de top fietst, wordt ook meestal beloond met een adembenemende blik over het dal.

Mountainbiker unterwegs im Sauerland, © Sauerland-Tourismus/Wipp Art

Ac­tief in de na­tuur


Voor tour­bi­kers, ma­ra­thon­fiet­sers en down­hil­lers

De bergen en dalen van het Sauerland zijn uitermate geschikt voor elke vorm van mountainbikeplezier. Naast afwisselende routes, bikeparks en trailcentra zijn er ook verschillende mountainbike-events, zoals de Dirtmasters in Winterberg – Europa’s grootste free-ridefestival.
www.bike-arena.de

Langs de meeroever, over zandsteen rotsen of via de hoogvlakten van Hürtgenwald – in de Rureifel vinden mountainbikers gegarandeerd de passende route. Hier gaat het op en neer volgens heel verschillende moeilijkheidsgraden. Bovendien beschikt Hürtgenwald over een mountainbikepark met shuttle-service.
www.eifel.info/mountainbike

 

Kermeter, Urft- und Obersee in der Eifel , © Tourismus NRW e.V.

Pa­no­ra­misch fiets­ple­zier


Ri­vie­ren, me­ren en klei­ne ste­den

De Eifel-Höhen-route is bijzonder afwisselend. Adembenemende panoramische overzichten, heel verschillende landschappen en romantische stadjes bevinden zich langs deze uitdagende route. Bijzonder indrukwekkend is het waterlandschap in de Eifel: bij Einruhr komen zelfs drie stuwmeren samen. Een ideale plaats voor een tussenstop.

De geofietsroute Ruhr-Eder loopt door het berglandschap van het Sauerland tot in Noordhessen als een spannende reis door 400 miljoen jaar geschiedenis van de aarde. Daarbij gaat het telkens weer op en af tussen de dalen van Ruhr en Eder. Een mogelijks startpunt is Winterberg. Van hieruit is het niet ver tot aan de Bruchhauser Steinen – een geweldige, tot 92 meter hoge rotsformatie die na een vulkaanuitbarsting is ontstaan.