Bielefelder Nachtansichten


Lange nacht van de musea, kerken en galerieën

|April| Culturele instellingen sluiten anders te vroeg? Dan is de lange nacht van de musea, galerieën en kerken in Bielefeld een echte must. Bij de Nachtansichten kan men genieten van een programma tot na middernacht

Ieder jaar op de laatste zaterdag in april benut de stad Bielefeld in het Teutoburgerwoud de eerste lauwe lentenachten voor een lange nacht van de musea, kerken en galerieën. Voor de Bielefelder Nachtansichten openen tal van culturele plekken van de stad hun deuren tot na middernacht.

Tussen 18.00 en 1.00 uur kunnen wandelaars en cultuurverslaafden op ongeveer 50 verschillende locaties genieten van een afwisselend programma met interessante tentoonstellingen, fascinerende installaties en verrassende perfomances. Ook rondleidingen, lezingen, poetry slams, circusvoorstellingen en een aanbod waar men zelf ook aan deel kan nemen staat inmiddels op het programma.

De Nachtansichten bekoren bezoekers bovendien ook met hun bijzondere lichtsfeer: Kunstlichprojecties dompelen de bezienswaardigheden in Bielefeld zoals het oude stadhuis, de oude markt, het Ravensberger Park maar ook het Skulpturenpark bij de Kunsthalle in vrolijk gekleurd licht en zorgen zo voor een bijzondere atmosfeer.

Data:

25 april 2020

www.bielefeld.jetzt

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Besuch am alten Markt, © Bielefeld Marketing GmbH
Besucher spazieren durch den Park, © Bielefeld Marketing GmbH
Schöner Ausblick, © Bielefeld Marketing GmbH

Meer informatie


Nu ontdekken!