©
Anblick der Eifel von oben bei Sonnenaufgang und Nebel, © Tourismus NRW e.V.

Co­ro­na­vi­rus


Ac­tu­e­le si­tu­a­tie en de of­fi­ci­ë­le in­for­ma­tie­pun­ten in NRW

Het openbare leven in Noordrijn-Westfalen is omwille van de corona-pandemie sterk ingeperkt. Overnachtingen om privé-redenen zijn in alle accommodaties verboden, cultuur- en vrijetijdsactiviteiten zijn gesloten, net als de meeste winkels (behalve voor essentiële zaken zoals levensmiddelen). Bovendien gelden er strikte contactbeperkingen.

In sommige gemeenten met een bijzonder hoog besmettingspercentage gelden ook bewegingsbeperkingen: Bewoners mogen hun woonplaats normaal gesproken alleen binnen een straal van 15 kilometer verlaten. Omgekeerd mogen niet-ingezetenen die verder weg wonen dan 15 kilometer het gebied slechts in enkele uitzonderlijke gevallen binnenkomen. 

Aankomende en terugkerende reizigers die in de laatste 10 dagen voor binnenkomst in Noordrijn-Westfalen een land waar virusvarianten voorkomen zijn geweest, moeten direct na aankomst tot de tiende dag na het vertrek uit de betrokken landen in thuisquarantaine gaan en en staan tijdens deze periode onder toezicht van de plaatselijke gezondheidsdienst. Als er typische symptomen optreden, moeten deze onmiddellijk aan de gezondheidsdienst worden gemeld. Boviendien moet een negatieve Corona test bij binnenkomst worden gepresenteerd. De quarantaine kan op zijn vroegst worden beëindigd na een nieuwe coronatest na vijf dagen. Welke landen als "virusvarianten-gebieden" worden aanzien, is op de website van het Robert Koch-Instituut op  https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html te vinden.

Wie binnen de 10 dagen voor aankomst in Noordrijn-Westfalen in een andere buitenlands risicogebied is geweest, moet maximaal 48 uur voor of onmiddelijk na aankomst een coronatest maken of tien dagen na het verlaten van het risicogebied in thuisquarantaine blijven. 

Actuele informatie in verband met het corona-virus zijn te vinden op de website van staatskanselarij van Noordrijn-Westfalen op www.land.nrw/corona en op de website van het Ministerie van Arbeid, Gezondheid en Sociale Zaken van de deelstaat op www.mags.nrw. Voor niet-medische vragen heeft de deelstaatregering bovendien een telefoonnummer opengesteld: +49 211 / 9119-1001.

We hopen dat het snel weer goed komt. Tot die tijd: Zorg goed voor jezelf! En als je je wilt ontdoen van je gedachten: Je kan altijd een kijkje nehmen op onze website, die de mooie plekken van Noordrijn-Westfalen toont en van je volgende tripje naar Noordrijn-Westfalen dromen.

Jouw team van DeinNRW

(stand 19 januari 2021)