©
Anblick der Eifel von oben bei Sonnenaufgang und Nebel, © Tourismus NRW e.V.

Co­ro­na­vi­rus


Ac­tu­e­le si­tu­a­tie en de of­fi­ci­ë­le in­for­ma­tie­pun­ten in NRW

In principe zijn alle toeristische voorzieningen in Noordrijn-Westfalen open. Voor restautants (binnen), hotelovernachtingen of toeristische busreizen, evenals voor de deelname aan vele evenementen, moet een bewijs van volledige vaccinatie, herstel of anders een negatieve Coronatest worden overgelegd. Gewoonlijk is een sneltest die niet ouder is dan 24 uur genoeg; voor clubbezoeken en andere evenementen met dansen zijn negatieve PCR-tests die niet ouder zijn dan 48 uur verplicht.

In geval van twijfel raden wij je aan rechtstreeks contact op te nemen met de aanbieder van toerisme om te informeren naar eventuele verplichte tests, aanvullende voorwaarden of aangepaste openingstijden.

Het is ook belangrijk op te merken dat maskers nog steeds moeten worden gedragen in sommige gebieden zoals winkels of het openbaar vervoer. Gedeeltelijk zijn maskers verplicht die ten minste voldoen aan een medische of FFP2 norm.

Aankomende en terugkerende reizigers die in de laatste 10 dagen voor binnenkomst in Noordrijn-Westfalen een land waar virusvarianten voorkomen zijn geweest, moeten direct na aankomst tot de 14e dag na het vertrek uit de betrokken landen in thuisquarantaine gaan en en staan tijdens deze periode onder toezicht van de plaatselijke gezondheidsdienst. Als er typische symptomen optreden, moeten deze onmiddellijk aan de gezondheidsdienst worden gemeld. Uitzonderingen gelden voor volledig gevaccineerde personen die zijn gevaccineerd met een vaccin dat door het RKI als doeltreffend tegen de desbetreffende virusvariant is beoordeeld. Boviendien moet een negatieve Corona test bij binnenkomst worden gepresenteerd. Welke landen als "virusvarianten-gebieden" worden aanzien, is op de website van het Robert Koch-Instituut op  https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html te vinden.

Iedereen die binnen tien dagen voor binnenkomst in een ander door het RKI aangewezen hoogincidentiegebied is geweest, moet in quarantaine, maar kan dit beëindigen door een negatieve coronatest, niet eerder dan vijf dagen na binnenkomst. Voor mensen die vanuit normale risicogebieden binnenkomen, volstaat een bewijs van volledige vaccinatie met een in de EU goedgekeurd vaccin, bewijs van genezing of anders een negatief testresultaat.

Als een gebied na binnenkomst en vóór het einde van de eventuele quarantaine wordt gedegradeerd van een gebied met een virusvariant tot een gebied met een hoge incidentie, zijn de voorschriften voor gebieden met een hoge incidentie van toepassing. Als een gebied tijdens de quarantaine volledig is gedegradeerd, eindigt de quarantaine.

Actuele informatie in verband met het corona-virus zijn te vinden op de website van staatskanselarij van Noordrijn-Westfalen op www.land.nrw/corona. Hier is ook de huidige Corona beschermingsverordening te vinden (alleen op Duits). Voor niet-medische vragen heeft de deelstaatregering bovendien een telefoonnummer opengesteld: +49 211 / 9119-1001.

Zorg goed voor jezelf! Om je volgende uitstapjes naar Noordrijn-Westfalen te plannen, vind je op onze website tal van suggesties. We kijken nu al uit naar je komst!

Jouw team van DeinNRW

(stand 20 augustus 2021)