©
Anblick der Eifel von oben bei Sonnenaufgang und Nebel, © Tourismus NRW e.V.

Co­ro­na­vi­rus


Ac­tu­e­le si­tu­a­tie en de of­fi­ci­ë­le in­for­ma­tie­pun­ten in NRW

Toeristische reizen en vrijetijdsactiviteiten in Noordrijn-Westfalen zijn stap voor stap weer mogelijk. Terwijl wandelen of fietsen altijd mogelijk was, is inmiddels ook het vrijetijdsaanbod bestaande uit onder andere musea, kastelen, concerten, theatervoorstellingen, zwembaden, pretparken, dierentuinen of rondvaartboten weer beschikbaar. Dit geldt ook voor het gastronomische aanbod met restaurants en cafés. Ook busreizen en toeristische overnachtingen in hotels, pensions, appartementen of op campings zijn weer toegestaan. Wij raden echter ten zeerste aan voor aankomst na te gaan of de gewenste bestemming ook echt geopend is of welke beperkingen er misschien zijn.

In principe geldt bovendien ter bescherming tegen infectie op veel plekken in heel Noordrijn-Westfalen de verplichting tot bedekking van mond en neus. Daarnaast mogen in een normale situatie slechts maximaal tien mensen samen onderweg zijn. Festivals en andere grote evenementen, maar ook bezoekjes aan clubs moeten gasten in #DeinNRW helaas nog missen. (Bijgewerkt: 25.06.2020)

De meest actuele informatie is altijd te vinden op de website van de regionale staatskanselarij op www.land.nrw/corona en op de website van het Ministerie voor werkgelegenheid, gezondheid en welzijn op www.mags.nrw. Voor niet-medische vragen heeft de deelstaatregering een telefoonnummer geopend: +49 211 / 9119-1001.