Anblick der Eifel von oben bei Sonnenaufgang und Nebel, © Tourismus NRW e.V.

Co­ro­na­vi­rus


Ac­tu­e­le si­tu­a­tie en de of­fi­ci­ë­le in­for­ma­tie­pun­ten in NRW

In principe zijn praktisch alle toeristische voorzieningen in Noordrijn-Westfalen open, maar alleen voor gevaccineerde en herstelde personen. Alleen clubs en disco's zijn tijdelijk volledig gesloten en carnavalsevenementen zijn voor dit seizoen helaas afgelast. Voor het bezoeken van restaurants of cafés is bovendien een negatief testresultaat verplicht (2G+). Dit geldt niet voor mensen die al een boostervaccinatie hebben gekregen of die na een volledige basisimmunisatie in de afgelopen drie maanden van een corona-infectie zijn hersteld. Dan is geen extra test nodig.

Bij zakelijke evenementen zoals beurzen of congressen kunnen naast gevaccineerde en herstelde personen ook niet-gevaccineerde personen met een actuele negatieve coronatest deelnemen. Openbare beurzen worden echter geannuleerd, evenals grotere vakbeurzen. Voor niet-toeristische overnachtingen moeten niet-gevaccineerde personen bij aankomst en elke twee dagen een negatieve test laten zien, toeristische overnachtingen zijn voor hen niet mogelijk. Zelfs als niet-gevaccineerde personen van het openbaar vervoer gebruik willen maken, moeten zij een actuele test hebben, aangezien de zogenaamde 3G-regel (gevaccineerd, hersteld, getest) ook hier van toepassing is.

In geval van twijfel raden wij je aan rechtstreeks contact op te nemen met de aanbieder van toerisme om te informeren naar eventuele verplichte tests, aanvullende voorwaarden of aangepaste openingstijden.

Het is ook belangrijk op te merken dat mondkapjes nog steeds moeten worden gedragen in vele gebieden zoals winkels of het openbaar vervoer. Maskers die ten minste voldoen aan een medische of FFP2 norm zijn verplicht.

Actuele informatie in verband met het corona-virus zijn te vinden op de website van staatskanselarij van Noordrijn-Westfalen op www.land.nrw/corona. Hier is ook de huidige Corona beschermingsverordening te vinden (alleen op Duits). Voor niet-medische vragen heeft de deelstaatregering bovendien een telefoonnummer opengesteld: +49 211 / 9119-1001.

In verband met de besmettingssituatie moeten alle personen ouder dan 6 jaar die Duitsland binnenkomen, ook een vaccinatie- of testcertificaat bij zich hebben. Het maakt niet uit welk vervoermiddel wordt gebruikt voor de inreis of de terugreis: Na een verblijf in een buitenlands hoogrisicogebied of een gebied met een virusvariant moet een speciale registratie-, bewijs- en quarantaineverplichting in acht worden genomen. Nadere informatie over de regels is te vinden op de website van het Robert Koch Institute (RKI) op https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html.

Zorg goed voor jezelf! Om je volgende uitstapjes naar Noordrijn-Westfalen te plannen, vind je op onze website tal van suggesties. We kijken nu al uit naar je komst!

Jouw team van DeinNRW

(Laatst gewijzigd op: 13 januari 2022)