©
Anblick der Eifel von oben bei Sonnenaufgang und Nebel, © Tourismus NRW e.V.

Co­ro­na­vi­rus


Ac­tu­e­le si­tu­a­tie en de of­fi­ci­ë­le in­for­ma­tie­pun­ten in NRW

Toeristische reizen en vrijtijdsactiviteiten in Noordrijn-Westfalen zijn stap voor stap weer mogelijk. Zo mogen vanaf 11 mei sommige toeristische aanbieders onder bepaalde voorwaarden weer openen, waaronder plezierboten, pretparken en fietsverhuren. Restaurants zullen weer gasten kunnen ontvangen en het toeristische gebruik van vakantieappartementen en -huizen en camping zal dan weer worden toegestaan. Ook voor de culturele sector zijn er nog meer ontspanningsmogelijkheden, nadat de musea al open zijn. Vanaf 11 mei is het in NRW ook mogelijk voor leden van twee huishoudens om elkaar in de openbare ruimte te ontmoeten.

Vanaf 18 mei morgen de hotels ook weer voor toeristen openen, maar vor her erst alleen voor toeristen uit Duitsland. Hiervoor gelden strenge regels, analoog aan die voor de gastronomie, met een verplicht hygiënebeschermingsconcept en de garantie van afstandsregelingen en contactbeperkingen. Vanaf Pinksteren morgen thermaal- en zwembaden en wellnessfaciliteiten onder op maat gemaakte beschermingsconcepten tegen infecties weer openen. Hetzelfde geldt voor theaters, opera's en concertzalen, hoewel grote zalen waarschijnlijk pas in het nieuwe seizoen in september opengaan. Bij al deze verspoelingen blijft de naleving van de afstands- en hygiënevoorschriften de hoogste prioriteit. Zo is het dragen van mondmaskers bijvoorbeeld in veel afgesloten ruimtes zoals het openbaar vervoer of in winkels verplicht. De algemene afstandsregeling van 1,5 meter is nog steeds van toepassing. (Bijgewerkt: 08.05.2020)

Maar let op: de wereldwijde reiswaarschuwing is nog t/m 14 juni geldig, waardoor het voorlopig verboden is om grensoverschrijdend te reizen. Mensen, die meer dan 72 uur in het buitenland zijn geweest, moeten 14 dagen na binnenkomst in Duitsland in quarantaine blijven. Slechts enkele uitzonderingen, zoals voor grenspendelaars, zijn mogelijk.

Actuele informatie is op de website van de Rijkskanselarij van Noordrijn-Westfalen onder www.land.nrw/corona (alleen Duits) te vinden of op de website van het Robert Koch Instituut www.rki.de (Duits en Engels).