©
Anblick der Eifel von oben bei Sonnenaufgang und Nebel, © Tourismus NRW e.V.

Co­ro­na­vi­rus


Ac­tu­e­le si­tu­a­tie en de of­fi­ci­ë­le in­for­ma­tie­pun­ten in NRW

Het openbare leven in Noordrijn-Westfalen is omwille van de corona-pandemie sterk ingeperkt. Overnachtingen om privé-redenen zijn in alle accommodaties verboden, vele vrijetijdsactiviteiten zijn gesloten. Winkels en musea, dierentuinen, kastelen of skiliften zijn gesloten in steden of provincies met een incidentie van meer dan 100 over 7 dagen, alternatief moeten klanten en bezoekers een negatief coronatest kunnen voorleggen die niet meer dan 24 uur oud is en een afspraak maken. Je kunt dus het beste van tevoren informeren wat er precies open is en of je een exacte afspraak nodig hebt voor je bezoek.

Om alle mensen zo goed mogelijk te beschermen, is het dragen van medische mondmaskers in het openbaar vervoer, alsook in winkels en sommige andere plaatsen zoals dokterspraktijken, verplicht. Op veel andere plaatsen moet ten minste een niet-medische mondkapje worden gedragen. Bovendien mag een huishouden in steden en provincies met een incidentie meer dan 100 over 7 dagen normalerwijze slechts met ten hoogste één andere persoon bijeenkomen. Kinderen onder de 14 worden niet meegeteld.

Aankomende en terugkerende reizigers die in de laatste 10 dagen voor binnenkomst in Noordrijn-Westfalen een land waar virusvarianten voorkomen zijn geweest, moeten direct na aankomst tot de 14e dag na het vertrek uit de betrokken landen in thuisquarantaine gaan en en staan tijdens deze periode onder toezicht van de plaatselijke gezondheidsdienst. Als er typische symptomen optreden, moeten deze onmiddellijk aan de gezondheidsdienst worden gemeld. Boviendien moet een negatieve Corona test bij binnenkomst worden gepresenteerd. Welke landen als "virusvarianten-gebieden" worden aanzien, is op de website van het Robert Koch-Instituut op  https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html te vinden.

Wie binnen de 10 dagen voor aankomst in Noordrijn-Westfalen in een andere buitenlands risicogebied is geweest, moet maximaal 48 uur voor of onmiddelijk na aankomst een coronatest maken of tien dagen na het verlaten van het risicogebied in thuisquarantaine blijven. Zodra de coronatest negatief is, kan de quarantaine worden beëindigd.

Vanaf 30 maart moeten luchtreizigers die Duitsland willen binnenkomen, voor vertrek bovendien een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Dit mag niet ouder zijn dan 48 uur op het moment van binnenkomst (gerekend vanaf het moment van de afname).    

Actuele informatie in verband met het corona-virus zijn te vinden op de website van staatskanselarij van Noordrijn-Westfalen op www.land.nrw/corona. De huidige Corona beschermingsverordening is op de website van het Ministerie van Arbeid, Gezondheid en Sociale Zaken van de deelstaat op www.mags.nrw onder ‘Rechtliche Regelungen’ à ‘Verordnungen’ te vinden (alleen op Duits). Voor niet-medische vragen heeft de deelstaatregering bovendien een telefoonnummer opengesteld: +49 211 / 9119-1001.

We hopen dat het snel weer goed komt. Tot die tijd: Zorg goed voor jezelf! En als je je wilt ontdoen van je gedachten: Je kan altijd een kijkje nehmen op onze website, die de mooie plekken van Noordrijn-Westfalen toont en van je volgende tripje naar Noordrijn-Westfalen dromen.

Jouw team van DeinNRW

(stand 29 maart 2021)