©
Kloster-Garten-Route, © I. Jansen, Kulturland Kreis Höxter

Aanraders Fietsen


Met de fiets op ontdekkingstocht

Er bestaan nog verrassingen: Onze geheime tips voor fietsers bieden je onbekende uitzichten en inzichten - in het Romeinse verleden, de industriële cultuur of de landelijke idylle. Gewoon opstappen en op weg gaan. De routes wachten al op jou!

Je bent al op de Vennbahn van Aken via Monschau tot naar België en Luxemburg gefiets en langs de 100 kastelen-route in het Münsterland ken je ieder kasteel ook al op je duimpje? Dan wordt het tijd voor onze geheime tips voor fietsers in jouw Noordrijn-Westfalen. De waterkastelen-route bijvoorbeeld loopt langs de Eifel en de Keulse Bocht door het gebied met de meeste waterkastelen in Europa. Op de 470 kilometer lange route fiets je langs 120 burchten en kastelen en ook diverse historische stadscentra, kloosters en molens.

Flamingo's in het wild

In de lente en de zomer is de flamingo-route in het Münsterland ook een bijzondere aanrader voor fietsers. Want ook als het nauwelijks mogelijk lijkt: de fietsroute brengt je echt naar flamingo's. De langbenige vogels hebben van het Zwillbrocker Venn hun thuisbasis gemaakt en daarmee de meest noordelijke, broedende flamingo-kolonie gesticht. Ze zijn meestal van maart tot juli, bij succesvolle broed ook tot september, bijzonder goed te zien van de speciaal hiervoor gebouwde uitkijktorens. De gehele rondlopende fietsroute heeft een totale lengte van 450 kilometer en loopt, zoals alle fietsroutes in het Münsterland, nagenoeg overal op vlak terrein, zodat hij ook geschikt is voor de recreatieve fietser. Naast de flamingo's heeft de route ook mooie dorpen, kastelen en herenhuizen te bieden.

www.muensterland-tourismus.de

Een mooi uitstapje voor natuurliefhebbers is een bezoekje aan de Bislicher Insel bij Xanten. Het natuurreservaat is één van de laatste ooienlandschappen van Duitsland en biedt een stekje voor tal van vogelsoorten en zeldzame waterplanten. Fietsers kunnen de 2,5 kilometer lange fietsroute over het eiland nemen. Op een niet al te grote afstand is er ook een fietspont, zodat de route met andere routes aan de Niederrhein gecombineerd kan worden.

Op de fiets door de stad

Wie meer van steden houdt, kan voor de Bundesviertel-Route (bondswijk-route) door Bonn kiezen. Met zijn lengte van 20 kilometer is hij ideaal voor een dagje uit - vooral omdat ook nog voldoende tijd over blijft, één van de talrijke musea te bezoeken of gewoon te genieten van de gemoedelijke flair van de mooie stad langs de Rijn. De route zelf verbindt tal van bezienswaardigheden en plekken die rijk zijn aan geschiedenis uit de Bondsduitse Geschiedenis en het heden zoals bijvoorbeeld de dienstwoning in Bonn van de Bondskanselier en Bondspresident, het Palais Schaumburg en de Villa Hammerschmidt.

www.bonn-international.org

Hier vind je nog meer geheime tips voor fietsers. Zoek een route uit en ontdek jouw Noordrijn-Westfalen vanaf je fiets.
 

balkantrasse-die-bergischen-drei, © Die Bergischen Drei

Balkantrasse

In de voetstappen van de Balkanexpres

Op comfortabele wegen door het Bergisches Land: De Balkantrasse maakt gebruik van de vroegere spoorwegen en brengt de fietsers naar de vlakte van de Rijn.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Grote fiets Ederauen fietsroute rit, © Reiner Schild

Ederauen Radweg

Van de oorsprong in het Rothaargebergte tot aan de monding

Niemand hoeft op de Ederauen-Radweg met grote stijgingen te rekenen. Daarom is deze route ook zo mooi voor families en genotfietsers.

Moeilijkheidsgraad: licht

lees meer
Abteigaerten © I. Jansen Kulturland Kreis Hoexter, © I. Jansen Kulturland Kreis Hoexter

Kloster-Garten-Route

Een bezoek in de tuinen van Schloss Corvey & Co.

Met de fiets de Middeleeuwse schoonheden ontdekken: Te gast in de kloostertuinen van Schloss Corvey, het Rheder Weidenpalais en andere mysterieuze plekken.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Pauze waterkant in de Möhnetal, © Sauerland Tourismus Stratmann

Möhnetal-Radweg

Met bijna geen hellingen door het Sauerland

Met de fiets door het Sauerland kost meestal veel inspanning. Zo niet op de Möhnetal-Radweg - dankzij de voormalige treintrajecten.

Moeilijkheidsgraad: licht

lees meer
Water Quintet in het land van dammen, © Volker Barthel

Wasserquintett

Vijf stuwdammen op één fietsroute

Men kan het Bergisches Land prettig met de fiets verkennnen op de treintrajecten, die nauwelijks een steiging kennen. Een bijzonder mooie fietsroute is het Wasserquintett.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Blick auf die Niers, © Kreis Viersen

Niers-Radwanderweg

Een genot voor de vrijetijdsfietser en families

Niederrheins fietsgenot voor families en vrijetijdsfietsers: Volg van begin tot aan het einde de oevers van de Niers.

lees meer
Ratingen ontdekken op de fiets, © KME M.Chardin

Ontdek Ratingen met de fiets

Textielmuseum, kastelen en burchten

Kastelen en burchten, historische stadskernen en rustgevende natuur - dat alles kan Ratingen u bieden. Fietsers kunnen via verschillende thema-routes de stad op steeds weer een andere manier beleven.

lees meer
Der Aasee in Münster, © Ralf Emmerich / Münster Marketing

Ontspannen fietsen in het Münsterland

Met de fiets op weg op “Pättkes” en in ruitjes

Fietsen volgens de getallen in het Münsterland: Het veelal vlakke fietspadennetwerk weet te overtuigen met eenvoudige bewegwijzering, gastronomische verzorging en tal van bezienswaardigheden.

lees meer
Um weiterzufahren, muss man mit der Fähre auf die andere Seite transportiert werden, © Lippefähre Dorsten

Römer-Lippe-Route

Met de fiets terug in het Romeinse verleden

Geniet van thema-fietsroutes langs de Lippe: Van Detmold dwars door het Ruhrgebied tot aan de Niederrhein bevinden de fietsers zich op het spoor van het water of de wegen van de oude Romeinen.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer