©
Landschaftspark Duisburg-Nord im Ruhrgebiet, © Tourismus NRW e.V.

Wij kij­ken uit naar je be­zoek!


Ge­hei­me tips voor out­door avon­tu­ren

Je hebt vast gehoord over de schade door plaatselijke overstromingen in enkele gebieden in Noordrijn-Westfalen, maar toch geldt dat er in bijna alle delen van de deelstaat geen beperkingen zijn voor vakantie en reizen. De weinige gemeenten in het zuidwesten van de staat waar men toeristische activiteiten moet stopzetten, vind je hier. Anders is aankomst en vertrek, maar ook reizen binnen NRW over het algemeen op een veilige manier mogelijk.

De zomer is nog niet voorbij en je hebt nog een beetje inspiratie nodig? Nieuwe wegen of favoriete highlights, te voet of met de fiets – wanneer je op zoek bent naar tips voor je vakantie, laat je dan door onze huidige geheime tips voor outdoor avonturen inspireren.

©
Fiets bij zonsondergang op de Nederrijn, © 123RF/Khrystyna Pochynok

Met de fiets iets nieuws ont­dek­ken


Kas­te­len, ur­ban art & in­du­stri­ë­le cul­tuur

Nieuwe gravelbike-tochten in het Sauerland

De natuur beleven, smalle trails en grindpaden weg van de bereden straten maken de mix uit van de nieuwe gravelbike-tochten in het Sauerland: In de Bike Arena Sauerland gaat het langs zeven verschillende trajecten snel in de bochten, dan weer ontspannen door het bos- en weidelandschap en verder naar de volgende helling, voor meerdaagse bike-avonturen of belevenisvolle dagtocht.
www.bike-arena.de/gravel-bike

Van kasteel naar kasteel in het Münsterland

Klaar om even het alledaagse leven te ontvluchten en historische bouwkunst, traditionele brouwkunst en andere regionale lekkernijen op de fiets te ontdekken? Nieuwe korte fietsvakantiepakketten als dag- en weekendtochten bieden langs de 100-kastelenroute (‘Schlösser-Route’) in het Münsterland veel mogelijkheden om kort het alledaagse leven te ontvluchten. De tweedaagse tocht “Kastelen in een groene achtergrond” (“Schlösser vor grüner Kulisse”) voert langs weinig bekende highlights, zoals het cultuurgoed Haus Nottbeck, de abdij Liesborn, het riddergoed Heerfeld en kasteel Hovestadt.
www.muensterland.com/kurz-urlaub

Urban Art met de fiets in Keulen

Kom mee naar de “Street & Urban Art Tour” door Keulens kunstjungle naar de highlights van de urban scene of begeef je op stedelijke fotosafari tijdens een tocht die fotogenieke plaatsen en unieke uitzichtpunten verbindt – nieuwe binnenstedelijke fietstochten in Keulen leiden naar de mooiste hoeken van de stad.  
www.koelntourismus.de/radtouren

Dag en nacht fietslust Niederrhein

Een ontdekkingsroute aan de mittler Niederrhein verbindt stedelijke bestemmingen met natuur en historische gebouwen met moderne kunst. De nieuwe zesdaagse rondreis, “Fietslust Niederrhein” (“Radlust Niederrhein”) leidt vanuit het middeleeuwse Zons, onder meer via kasteel Dyck in Jüchen, kasteel Rheydt in Mönchengladbach, de sculpturenverzameling in Viersen, het Niederrheinische openluchtmuseum in Grefrath en het Clemens Sels Museum Neuss terug naar Zons.
www.radlust-niederrhein.de/pauschalreise

Beuys & Bike

De 100e verjaardag van Joseph Beuys viert NRW met een nieuwe fietsroute die langs een traject van bijna 300 kilometer naar heel uiteenlopende Beuys-stations in Kleve, Bedburg-Hau, Duisburg, Krefeld, Mönchengladbach, Düsseldorf, Neuss en Leverkusen leidt. Het huis waarin Beuys’ wieg stond, zijn eerste atelier, musea met belangrijke werken: Wie met de fiets op weg gaat, leert niet alleen de kunstenaar en zijn kunst vanuit verschillende perspectieven kennen, maar kan in het wijde landschap van de Niederrhein een heerlijk ontspannend uitje beleven.
www.nrw-tourism.com/beuys

©
Schloss Berleburg in bad Berleburg in Siegen-Wittgenstein, © Sascha Huettenhain, Kreis Siegen-Wittgenstein

Te voet on­der­weg naar nieu­we pa­den


Sprook­jes­rou­te & Co.

Betoverende Elfensteig

In het Winterbergse deelgemeente Züschen leidt een nieuw familiewandelpad naar het rijk der fabelen: Op de Elfensteig gaat het om mystieke wezens en figuren en interactief wandelplezier, inclusief voor de kleinsten. Op het ongeveer vier kilometer korte pad wachten negen stations met interactieve spelletjes en opdrachten om ontdekt te worden en zich diep in de mystieke fabelwereld te begeven.
www.sauerland.com/fabelhafte-elfensteig

Poëzie per pedes

Levens- en werkplekken van dichteres Annette von Droste-Hülshoff worden door een pas geopend fiets- en wandelpad in het Münsterland met elkaar verbonden: Het ‘lyrisch pad’ (‘Lyrikweg’) verbindt niet enkel Burg Hülshoff en Haus Rüschhaus, maar ook cultuur en natuur. Langs 20 stations op het ongeveer zeven kilometer lange pad informeren teksten, foto’s, muziek- en luisterstukken over hoe de literatuur, natuur en cultuur van Droste tot vandaag geëvolueerd zijn, aangevuld met een app met bijkomend materiaal.         www.burg-huelshoff.de/lyrikweg-eroeffnung

Premiumwandelpad Märchenspur

Op een ongeveer zes kilometer lang sprookjespad door en rond Bad Berleburg leren kinderen en volwassenen het historische centrum, kasteel Berleburg en het kasteelpark kennen en vinden er sporen van Raponsje, de kikkerkoning en de Bremer stadsmuziekanten. Men kan onderweg in totaal zes sprookjes ontdekken die in een sprookjesquiz werden verzameld. Wie geluk heeft, kan bij het kasteel, de zetel van de koninklijke familie van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, zelfs een blik werpen op een echte prinses.
www.blb-tourismus.de/maerchenspur-ein-zauberhafter-wanderschatz