©
Halloween Horror Fest im Movie Park Germany, © Movie Park Germany

Hal­lo­ween in Noor­drijn-West­fa­len


Waar spo­ken en mon­sters vie­ren

Een Hal­lo­ween-run, een span­nen­de le­zing of grie­ze­lig pot­ten­bak­ken: Tij­dens Hal­lo­ween heb­ben de or­ga­ni­sa­to­ren in Noor­drijn-West­fa­len de fan­ta­sie weer de vrije loop ge­la­ten in 2019.

Rillingen in het pretpark

Movie Park, Bottrop

Het Movie Park in Bottrop was het eerste pretpark dat de Iers-Amerikaanse traditie naar Duitsland haalde. Het Halloween Horror feest vind in 2019 van 3 tot 6, 10 tot 13, 17 tot 20, 24 tot 27 en 31 oktober evenals 1 tot 3 november plaats. Halloween-fans kunnen hier heerlijk griezelen in extra horror-labyrinten. Bovendien nodigt het Movie Park je uit, een kijkje te nemen bij de zelf geproduceerde Halloween-shows en zogenaamde Scare Zones in de open lucht.
www.movieparkgermany.de

Fort Fun, Bestwig

Fort Fun in het Sauerland, in Bestwig, verandert ter gelegenheid van Halloween in 'Fort Fear'; het fort van de angst. Hier wordt je op 19, 20 en 26 oktober 2019 in Misty Ville opgewacht door typetjes en gebroed van de eigenaardigste en ergste soort: Gewetenloze schurken, door voodoo-tover bezeten wezens en verbitterde Indianen leven hier en spelen helemaal volgens hun eigen donkere regels. Alleen wie moedig is bezoekt deze plek.
www.fortfear.de

Zoo Safaripark Stukenbrock

In het Zoo Safaripark Stukenbrock in het Teutoburgerwoud worden de bezoekers van 31 oktober tot 2 november 2019 ontvangen door ondoden, weerwolven en grafkaarsen. Freak-show en griezelige jaarmarkt staan op het programma. Kinderen kunnen overdag pompoenen snijden of hun weg zoeken door het maïslabyrint. Als het donker wordt, start het griezelige programma voor de oudere kinderen en volwassenen.
www.safaripark.de

Halloween in de Zoom Erlebniswelt, Gelsenkirchen

Op 31 oktober 2019 tussen 18 en 22 uur valt de Zoom Erlebniswelt in Gelsenkirchen in de handen van heksen, spoken en vampieren die door de fascinerende wereld van de dieren sluipen. De bezoekers mogen zich verheugen op vuurkunstenaars maar ook andere griezelige verrassingen; spannende kostuums zijn graag gezien!
www.zoom-erlebniswelt.de

Griezelig labyrint, Bottrop

Je kunt het hele jaar lang griezelen in het griezelige labyrint in Duitsland. Maar tijdens Halloween doen de organisatoren er nog een schepje bovenop: Zes weken lang, van 27 september tot en met 17 november 2019 worden de Halloween-weken met bijzonder griezelige momenten georganiseerd. Bijzonder griezelig is Schacht 13: Hier beleef je een horrortrip 1000 meter onder de aarde.
www.grusellabyrinth.de
 

Burchten, kastelen, oude steden

Spokennacht, Satzvey

Bij Burg Satzvey in de Eifel spookt het tijdens Halloween. Niet alleen op 31 oktober 2019 wordt hier griezelig mooi gevierd, maar ook op 26 oktober. Op de Burgsee begroet de veerman zijn gasten zonder één woord en in de spookzaal wordt tot in de vroege uurtjes gefeest. Voor kinderen is er een opvang geregeld, waar onder andere Halloween-maskers worden geknutseld.
www.burgsatzvey.de

Halloween te land en op het water

Halloween in de dierentuin, Keulen

Vuurspuwers, heksen en andere fabelwezens veranderen de dierentuin van Keulen ter gelegenheid van Halloween op 31 oktober 2019 in een griezelig kabinet. Uilenheksen vertellen spannende verhalen over de jagers van de nacht en ook de vleermuizen staan centraal. Kinderen kunnen spelen in het labyrint en het poppentheater bezoeken.
www.koelnerzoo.de

Ahoi-party Happy Halloween, Keulen

Ook op het water wordt Halloween gevierd. Onder het motto 'griezelen op en top' meert op 31 oktober 2019 in Keulen het Ahoi-party-schip af; aan boord twee DJs en tal van gekostumeerde feestbeesten.
www.kd-event.de
 

Rondleidingen en Halloween-runnings

Halloween-nachtwacht-fakkeltocht, Keulen

Tal van enge sagen doen de ronde over Keulen en zijn bewoners. De nachtwacht-fakkeltocht tijdens Halloween vertelt op 31 oktober 2019 sommige van de bijna in vergetelheid geraakte verhalen, die over spoken, weerwolven of de duivel gaan.
www.ae-event.de

Dood en duivel, Münster

Om de 'dood en duivel' gaat het tijdens een andere luguber-demonische rondleiding in oktober en november 2019 door Münster. Onder andere vertelt de lijkenbidder hier over de bottenbrekers op de kerkhoven en verklapt, hoe je je kunt beschermen tegen demonen.
www.stadt-lupe.de

Halloween run, Duisburg

Het Landschapspark Duisburg-noord nodigt tijdens Halloween uit, deel te nemen aan een bijzondere run: Op 31 oktober 2019 gaat het met een hoofdlamp door het donkere park, dat verder alleen maar wordt verlicht met fakkels. Voor een extra griezelige sfeer zorgen verschrikkers, spoken en andere enge verrassingen langs de rand van de weg, net zoals de andere verklede deelnemers.
www.imperial-halloween-run.de

Halloweenrondleiding in de Kluter-grot, Ennepetal

Bezoekers kunnen op 25 tot 27 en op 31 oktober 2019 deelnemen aan griezelige rondleidingen in de Kluter-grot. De Kluter-grot wordt een plaats delict, de hoofdverdachte is de zoon van Jack the Ripper, die plotseling niet meer de jager is maar juist gejaagd wordt. De rondleidingen worden aangeboden in een bijzonder griezelige variant voor volwassenen vanaf 16 jaar en de mildere variant voor kinderen vanaf 6 jaar.
www.kluterthöhle.de

Meer tips voor de herfst