©
Header Ruhrgebiet Duisburg Landschaftspark , © Tourismus NRW e.V.

Industriecultuur in NRW


Toneel voor kunst, cultuur en creatieve economie

Het industriële erfgoed van Noordrijn-Westfalen is gigantisch: geen andere deelstaat heeft een dergelijke overvloed en diversiteit aan industriële monumenten. De thema-routes die dwars door het land verlopen brengen u naar mijnen, Gasometers, kooksfabrieken, hoogovens, fabriekshallen of takelinstallaties. De industriële monumenten die niet meer in gebruik zijn, houden niet alleen de industriële geschiedenis levendig, maar zijn ook bewijs van de structurele verandering en tegenwoordig schouwplaats voor kunst, cultuur en creatieve economie. Neem een kijkje in de geschiedenis van de industrie en beleef creatieve noviteiten uit de industriële cultuur in je eigen Noordrijn-Westfalen!

Lichtinstallation 320 Grad Licht von Urbanscreen, © Thomas Wolf

Gasometer Oberhausen

Waar vroeger gas werd opgeslagen, beweegt nu een panoramalift heen en weer: Fantastisch uitzicht op een hoogte van 117 meter en fascinerende tentoonstellingen weten te overtuigen in de Gasometer Oberhausen.

lees meer
Haus Ripshorst im Emscher Landschaftsparkt, © RVR Stefan Schejok Presse

Haus Ripshorst in Oberhausen

Ontdek de natuur van het Ruhrgebied! Van historisch landgoed Haus Ripshorst kom je terecht in het Emscher Landschaftspark en bewandel je de weg “Vom Urwald zum Kulturwald”.

lees meer
Extraschicht, © www.saschakreklau.de

Het LWL-museum Henrichshütte

Bekijk in de gieterij, hoe het ijzer wordt gesmolten en begeleidt vervolgens je kinderen naar de speel-hoogoven - de Henrichshütte in Hattingen is meer dan alleen maar een museum.

lees meer
Architektur Kokerei, © Jochen Tack  Stiftung Zollverein

De Kokerei Hansa

Bewandel het Erlebnispfad Natur & Technik en ontdek de geschiedenis van kolen en cokes in het museum van het industriemonument Kokerei Hansa.

lees meer
Ruhrgebiet Landschaftspark Duisburg beleuchtet, © Tourismus NRW e.V.

Het Landschaftspark Duisburg-Nord

Dat is industriële cultuur: Nauwelijks een ander voormalig industrieterrein wordt zo divers, creatief, sportief en cultureel gebruikt als het terrein van het Landschaftspark.

lees meer