©
Ruhrgebiet Duisburg Landschaftspark Panorama Sonne , © Tourismus NRW e.V.

Industriële natuur in Noordrijn-Westfalen


Nieuw leven op oud brak liggend terrein

Planten en dieren hebben de voormalige mijnterreinen en andere uitgerangeerde industriële terreinen in het Ruhrgebied weer heroverd. Je kunt er zeldzame soorten ontdekken, vrolijk gekleurde bloemen en opvallende groeivormen - van exotisch tot traditioneel.

Luftaufnahme vom Tetraeder auf einer Halde in Bottrop., © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Omhoog en omlaag in het Ruhrgebied

Je kunt door alle hoogovens het Ruhrgebied niet meer zien? Geen probleem dankzij de vele slakkenbergen en uitkijkpunten: Eenmaal boven aangekomen bieden zij uitgestrekte panorama's op het spannende industriële landschap.

lees meer
Das Stahlwerk in Duisburg präsentiert sich heute in grünem und buntem Gewand, © Thomas Berns

Landschapspark Duisburg-noord

Het landschapspark Duisburg-noord is één van de meest bekende monumenten van de industriële cultuur in het Ruhrgebied en is tegenwoordig een attractie voor de hele familie.

lees meer
Haus Ripshorst im Emscher Landschaftsparkt, © RVR Stefan Schejok Presse

Haus Ripshorst in Oberhausen

Ontdek de natuur van het Ruhrgebied! Van historisch landgoed Haus Ripshorst kom je terecht in het Emscher Landschaftspark en bewandel je de weg “Vom Urwald zum Kulturwald”.

lees meer
Infotafel am Geostopp Deilbachtal, © GeoPark Ruhrgebiet

Geopark Ruhrgebied

Ontdek het wereldwijd eerste geologische park data zich in een agglomeraat bevindt en beleef in het Geopark Ruhrgebiet, welke invloed de bodem en de gesteentelagen op ons leven hebben!

lees meer
Luftaufnahme vom Tetraeder auf einer Halde in Bottrop., © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Slakkenbergen-heuvel-hopping

Twaalf thematische routes combineren natuurlijke bergen en kunstmatig aangelegde slakkenbergen. Naast fantastische uitzichten bieden de afzonderlijke stations extra informatie rondom onderwerpen zoals mijnbouw en structurele verandering, steden en mensen maar ook de industriële natuur.

lees meer