Köln Hauptbahnhof: ICE-Ausfahrt aus dem Gleisgebäude Richtung Südosten mit dem Kölner Dom im Hintergrund, © Deutsche Bahn AG, Christian Bedeschinski

In­for­ma­tie over de co­ro­na­vi­rus in NRW

Alle toeristische voorzieningen en aanbiedingen in Noordrijn-Westfalen zijn over het algemeen zonder beperkingen en speciale regels toegankelijk. Enkele faciliteiten, zoals sommige musea, verplichten je echter een mondkapje te dragen. Het is ook niet uitgesloten dat in individuele gevallen om een ​​3G-bewijs wordt gevraagd. Wij raden je daarom aan altijd een mondkapje bij je te hebben en je vóór je bezoek direct bij de toeristische aanbieder te informeren over eventuele maatregels. Als je gebruik wilt maken van het openpaar vervoer, is het dragen van een mondkapje in ieder geval verplicht.

Actuele informatie in verband met het corona-virus zijn te vinden op de website van staatskanselarij van Noordrijn-Westfalen op www.land.nrw/corona. Hier is ook de huidige Corona beschermingsverordening te vinden (alleen op Duits). Voor niet-medische vragen heeft de deelstaatregering bovendien een telefoonnummer opengesteld: +49 211 / 9119-1001.

Bij binnenkomst in Duitsland is een 3G-bewijs verplicht. Ongeacht het vervoermiddel dat wordt gebruikt voor de inreis of de terugreis: Er moet een negatief testresultaat worden voorgelegd, een bewijs van vaccinatie of een bewijs van herstel. Kinderen onder de twaalf jaar zijn hiervan vrijgesteld. Er gelden strengere regels voor de binnenkomst uit buitenlandse risicogebieden of gebieden met een virusvariant. Nadere informatie is te vinden op de website van het Robert Koch Institute (RKI) op https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html.
Kinderen jonger dan zes jaar hoeven echter niet bij binnenkomst in quarantaine te blijven, en kinderen tussen zes en twaalf jaar kunnen de quarantaine direct beëindigen door een negatieve test.

Zorg goed voor jezelf! Om je volgende uitstapjes naar Noordrijn-Westfalen te plannen, vind je op onze website tal van suggesties. We kijken nu al uit naar je komst!

Jouw team van DeinNRW

(Laatst gewijzigd op: 29 april 2022)