©
Terrastuin van het klooster Kamp in Kamp-Lintfort, © Arno Ingenlath

Lan­des­gar­tenschau Kamp-Lint­fort


Kloos­ter­cul­tuur, tuin­cul­tuur en mijn­bouw­tra­di­tie

|April tot Ok­to­ber | De 18e 'Lan­des­gar­tenschau' in Noor­drijn-West­fa­len brengt van april tot ok­to­ber 2020 mijn­bouw­tra­di­tie en kloos­ter­cul­tuur bij el­kaar.

Deze tuinshow laat meer dan alleen maar bloeiende bloemperken zien: In Kamp-Lintfort langs de Niederrhein brengt de 18e 'Landesgartenschau' in Noordrijn-Westfalen van april tot oktober mijnbouwtraditie en kloostercultuur bij elkaar. Op een voormalig mijnbouwterrein, waar in 2012 de laatste kolen aan de dag werden gebracht, herinnert een groen mijnbouwpark samen met het Zentrum für Bergbautradition en de schachttoren met uitkijkplatform aan het nabije verleden van de stad. De onder monumentenzorg vallende complexen van het klooster Kamp, dat eveneens tot het terrein van de 'Landesgartenschau' behoort, neemt bezoekers mee naar de 12e eeuw, waarin het eerste cisterciënzerklooster op Duitse bodem werd gesticht.

Door de nieuwe paradijstuin

Via een twee kilometer lange 'Belevenisas wandelpad' is het historische kloosterrerrein evenals het gedeeltelijk nieuw vormgegeven parklandschap 'Kamper Gartenreich' verbonden met het mijnbouwpark. De weg omhoog langs de abdijberg loopt door de nieuwe paradijstuin en biedt mooie kijkjes en uitzichten. Een zeer mooi uitzicht op Kamp-Lintfort en het in totaal ongeveer 40 hectare grote terrein van de 'Landesgartenschau' heeft de bezoeker trouwens bij een beklimming van de 70 meter hoge schachttoren van de voormalige mijn West, die ter gelegenheid van de 'Landesgartenschau' tot uikijktoren werd omgebouwd. Het onderwerp mijnbouw is ook in de andere bereiken van de 'Laga' zeer present, bijvoorbeeld als centraal onderdeel van de rondleidingen evenals in een nieuw 'Zentrum für Bergbautradition' (centrum voor mijnbouwtraditie) dat ontstaat op het terrein van de 'Landesgartenschau'. 

Aanraken en testen

Aanraken en testen staan centraal in de speel- en dierenoase: Vooral de kinderen verheugen zich op een nieuw dierenpark waarin huis- en boerderijdieren zoals dwerggeiten, schapen, varkens, alpaka's, pony's, stokstaartjes en cavia's wonen en die deels ook mogen worden geaaid.

Data: De 18e 'Landesgartenschau' in Noordrijn-Westfalen vindt plaats van 5 mei tot 11 oktober 2020.

www.kamp-lintfort2020.de

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Abtei Kloster Kamp mit Terassengarten, © Imma Schmidt
Blick in den Barockgarten vom Kloster Kamp , © Imma Schmidt
Die „Erlebnisachse Wandelweg“ verbindet sind das historische Klostergelände sowie die in Teilen neu gestaltete Parklandschaft „Kamper Gartenreich“ mit dem Zechenpark., © Imma Schmidt