©
Getreidefeld auf der Genussroute, © Münsterland e.V.

De na­tuur-ge­not rou­te


De per­fec­te com­bi­na­tie voor fiet­sen­de con­nais­seurs in het Mün­ster­land

Voor fiet­sen­de con­nais­seurs is de na­tuur-ge­not rou­te in het Mün­ster­land de per­fec­te com­bi­na­tie. Want de idyl­li­sche fiets­rou­te ver­bindt na­tuur­lij­ke be­le­ve­nis­sen met re­gi­o­na­le heer­lijk­he­den.

Het Münsterland met zijn sappig groene grasvlakken en weiden, kleine bossen en mooie heggen is niet alleen een streling voor het oog. Hier zijn ook tal van lekkere producten te vinden, die het beste helemaal vers in de regio gekocht of gegeten moeten worden.

De natuurlijke belevenis en het genieten van lekker eten kan het beste gecombineerd worden op de 160 kilometer lange natuur-genot route, die werd gecreëerd door het NABU-station Münsterland. Het fietspad verbindt idyllische parklandschappen met gezellige restaurants, boerencafés en boerderijwinkeltjes die regionale groenten, vlees maar ook fruit verkopen die meestal ecologisch werden geteeld. Wat zou je bijvoorbeeld zeggen over een lekker stuk vlees van dieren uit weidengebieden aan de Ems, heerlijk zoete appelsap van wilde boomgaarden langs de rand van de weg of honingbrood en klaprooschocolade? Wie de producten bij NABU of de boerderijwinkel ter plaatse koopt, kan er van op aan, dat hij fatsoenlijke kwaliteit in zijn winkelmandje heeft en ondersteunt bovendien ook nog de lokale boeren en natuurbeschermingsprojecten.

NABU biedt ook rondleidingen met gids aan

Omdat genieten in je eentje maar half zo mooi is, biedt NABU meerdere rondleidingen met gids via de natuur-genot route. Onder de “tafeltje dek je-toer” door de Davert, een van de grootste bij elkaar behorende bosgebieden in de Westfaalse baai en als Europees natuurerfgoed een habitat voor tal van zeldzame dieren- en plantensoorten. De rond 30 kilometer lange rondlopende route gaat door idyllische eiken- en moerasbossen, voorbij aan stille open plekken in het bos en de laatste heidegebieden in dit gebied. Hierbij krijgen de deelnemers spannende sagen en verhalen op mythische plekken te oren en beleven ze culinaire verrassingen zoals het menu aan het einde van de excursie.

Iets korter, maar zeker niet minder mooi wordt het uitstapje, als er wordt gekozen voor de rondlopende route “een romantische picknick op de heide”. Hier ga je voorbij aan de kleine eilanden in het vogelreservaat Rieselfelder Münster, waar de wonderschone heide nog deel van uit maakt. Bentheimer schapen dragen daadkrachtig hun steentje ertoe bij, dat ook de toekomstige generaties plezier kunnen hebben aan het oorspronkelijke landschap. Het zelf ook met uitsterven bedreigde huisdiersoort graast op de heide en zorgt ervoor, dat de heide niet verdwijnt omdat vreemde planten of oude planten de overhand krijgen. Wie de 18 kilometer lange route achter zich heeft, mag zich verheugen op een typisch heidegerecht: een geurende blauwe bosbes-pannenkoek of mals Bentheimer lamsvlees.

www.naturgenussroute.de

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Auf Entdeckungstour, © Münsterland e.V.
Getreidefeld auf der Genussroute, © Münsterland e.V.
Aussicht in die Auenlandschaft, © Münsterland e.V.
Pferd auf einer Weide in der Nähe von Ladbergen, © Münsterland e.V.

Ont­dek meer fiets­pa­den

Haus Rüschhaus in Münster, © Münsterland e.V.
©

100 Schlös­ser Rou­te

balkantrasse-die-bergischen-drei, © Die Bergischen Drei
©

Bal­kan­tras­se

Die Drei-Flüsse-Tour bietet herrliche Ausblicke ins Ahrtal, © Archiv Ahr Rhein Eifel Tourismus & Service GmbH
©

Drei-Flüs­se-Tour

Grote fiets Ederauen fietsroute rit, © Reiner Schild
©

Ederauen Rad­weg

Unterwegs im Zwillbrocker Venn, © Münsterland e.V.
©

Eu­ro­pa­rad­weg R1

Abteigaerten © I. Jansen Kulturland Kreis Hoexter, © I. Jansen Kulturland Kreis Hoexter
©

Klos­ter-Gar­ten-Rou­te

Möhnetal Radweg, © Sabrinity Radwelt
©

Möh­ne­tal-Rad­weg

Aussicht Ruhrtalradweg, © RuhrtalRadweg, Dennis Stratmann
©

Ruhr­tal­rad­weg