©
Ranger mit Kind sitzend , © Tourismus NRW e.V.
©
Pause im Wald, © Fotograph G.Priske / Nationalparkforstamt Eifel

Van de natuur leren


Natuurlijk slim

IJsvogel of vuursalamander, bosaardbei en pinksterbloem of stuwdam en druipsteengrot; in Noordrijn-Westfalen vind je natuurlijke schoonheden in overvloed. Alleen al kijken is een waar genot. Maar nog leuker wordt het, als de natuurlijke wonderen worden ontdekt. Tijdens een rangertour of in de wildernis-werkplaats kun je dieren en planten nog beter bekijken en iets leren van de experts. Dus, leer en ontdek op je eigen manier de geheimen van de natuur in jouw Noordrijn-Westfalen!

Damwild Kolbenhirsche im Wildwald Vosswinkel, © Karl-Heinz Volkmar

Wildernisbos Vosswinkel

Door het bos sluipen en wilde zwijnen en dassen observeren of zijn eigen slaapplaats in de wildernis bouwen - dat allemaal is mogelijk in het wildernisbos Vosswinkel.

lees meer
Wisent Welt Bad Berleburg , © Tourismus NRW e.V.

Wisent wereld Wittgenstein

Wees te gast bij de rustige giganten: in de Wittgensteiner bossen kun je de wisent in vrije wildbaan ontmoeten of heel dicht bij hem komen in zijn verblijf in de Wisent wildernis.

lees meer
Das Stahlwerk in Duisburg präsentiert sich heute in grünem und buntem Gewand, © Thomas Berns

Landschapspark Duisburg-noord

Het landschapspark Duisburg-noord is één van de meest bekende monumenten van de industriële cultuur in het Ruhrgebied en is tegenwoordig een attractie voor de hele familie.

lees meer
Infotafel am Geostopp Deilbachtal, © GeoPark Ruhrgebiet

Geopark Ruhrgebied

Ontdek het wereldwijd eerste geologische park data zich in een agglomeraat bevindt en beleef in het Geopark Ruhrgebiet, welke invloed de bodem en de gesteentelagen op ons leven hebben!

lees meer
Die Scheuerbachsenke in der Wahner Heide zeichnet sich durch ihre Dünenlandschaft aus, © Bündnis Heideterrasse e.V._

De Wahner Heide

Voor de inwoners van Keulen is de Wahner Heide een groene excursiebestemming direct voor de deur en voor 700 bedreigde dieren- en plantensoorten een van hun laatste habitats.

lees meer
Meer elementen laden

Een ogenblik a.u.b.

Meer lijstelementen worden geladen