Signal Iduna Stadion Dortmund, © Roland Gorecki

NRW viert voet­bal


Pu­blic Vie­wing & Fan Zo­nes

Voetbal wordt in de Host Cities ook buiten de stadions gevierd. Er zijn plaatsen voor Public Viewing en Fan Zones waar voetbalfans van over de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten. Hier zendt men de wedstrijden uit en creëert men aan de hand van interactieve acties echte voetbalbelevenissen. Er is zelfs een Football Village in Keulen dat fans samenbrengt en een culturele ruimte schept waar ze zich thuis kunnen voelen in Noordrijn-Westfalen. Want voetbal draait om grote emoties en veel passie – en dat beleeft men het liefst samen. In ons overzicht tonen we de plekken waar fans in de Host Cities samenkomen om voetbal te vieren.

Vrienden toosten op elkaar met Vrienden toosten op elkaar met Altbier in de oude binnenstad van Düsseldorf., © Johannes Höhn, Tourismus NRW e.V.

Pu­blic Vie­wing & Fan Zo­nes


In één oog­op­slag

Dortmund
Friedensplatz & Westfalenpark

 • In Dortmund zijn er twee plaatsen waar men samen van voetbal kan genieten: In het Westfalenpark kan men met wel 25.000 mensen alle zes wedstrijden in Dortmund, alle wedstrijden van de Duitse nationale ploeg en de finale bekijken op een reuzenscherm. Er zijn ook wedstrijd- en sportprogramma's en twee concertavonden.
   
 • Bovendien is er ook een Fan Zone op de Friedensplatz die dagelijks open is. Alle wedstrijden worden hier live uitgezonden. Een gevarieerd randprogramma maakt van het plein een ontmoetingsplaats voor voetbalfans uit heel Europa.
  www.dortmund.de/dortmund-erleben/uefa-euro-2024

Gelsenkirchen
Nordsternpark & Amphitheater

 • De stad in het Ruhrgebied heeft een Fan Zone in het Nordsternpark. Hier is er Public Viewing van alle wedstrijden, maar treden ook veel bekende en lokale bands op.
   
 • Er is ook een grote Public Viewing in het Amphitheater. Alle wedstrijden die in Gelsenkirchen worden gespeeld en alle wedstrijden van de Duitse nationale ploeg worden daar uitgezonden.
  www.uefaeuro2024.gelsenkirchen.de

Düsseldorf
Burgplatz & Schauspielhaus

 • In Düsseldorf zijn er twee Fan Zones. Op de Burgplatz tussen het historisch centrum en de oevers van de Rijn kan men naast een cultureel programma en de wedstrijduitzendingen ook genieten van een van de mooiste zonsondergangen van Düsseldorf,. Bij de architecturale hot spot Schauspielhaus verbindt de lokale scène voetbal met cultuur. De verlichte gevel van het Schauspielhaus is een waar hoogtepunt in de avonduren.
   
 • De oevers van de Rijn in Düsseldorf worden de Public Viewing spot van de stad. Hier kan men alle wedstrijden van het Duitse nationale elftal en de wedstrijden die in Düsseldorf plaatsvinden bekijken. En sluit de avond af samen met voetbalfans in de oude binnenstad.
  www.visitduesseldorf.de/erleben/uefa-euro-2024

Keulen
Heumarkt & Tanzbrunnen

 • De centrale ontmoetingsplaats voor voetbalfans in Keulen is de Fan Zone op de Heumarkt – het zogenaamde Football Village. Hier vindt men Keulse voetbalflair, doe-activiteiten, catering en natuurlijk de uitzending van alle wedstrijden.
   
 • Het publiek kan de wedstrijden in Keulen bekijken in de Tanzbrunnen - met uitzicht over de Rijn op de Dom van Keulen, die op de Werelderfgoedlijst staat. Omdat alles wat te maken heeft met Euro 2024 in Keulen aan beide kanten van de Rijn plaatsvindt, kun je met de veerboot gratis van kant wisselen.
  www.koelntourismus.de/uefa-euro-2024-in-koeln

De­ze ene lief­de ...

De Gehry-gebouwen in de Mediahaven in Düsseldorf, © Tourismus NRW e.V.

Buc­ket lists voor de host ci­ties

lees meer
Schalke pub in Gelsenkirchen, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.

22 voet­bal­lo­ca­ties

lees meer
Gelsenkirchen Halde Rheinelbe, © Ruhr Tourismus, Dennis Stratmann

Voet­bal­ge­voel

lees meer