©
Der Krönungsstuhl im Aachener Dom diente seit Karl dem Großen 30 deutschen Könige als Krönungssitz, © aachen tourist service e.V.

Aken di­ver­si­teit - Fas­ci­na­tie we­rel­derf­goed


aachen tou­rist ser­vi­ce e. v.

Een ver­ras­send cul­tuur­week­ein­de in Aken met een rij­ke Eu­ro­pe­se ge­schie­de­nis, kunst­schat­ten met een gro­te waar­de en span­nen­de he­den­daag­se kunst


Kaart van NRW

Laat je verrassen door de prachtige geschiedenis, die je in de Keizerstad Aken kunt beleven. Er staat een met culturele highlights gevuld weekeinde voor de deur: een bezichtiging van het UNESCO-werelderfgoed de Dom van Aken en een bezoekje aan de schatkamer van de dom met één van de belangrijkste kerkelijke schatten in Europa. Ontdek bovendien nog andere bezienswaardigheden van Aken tijdens een rondleiding door de stad.

De korte trip begint helemaal zoals jij het wil. Start bijvoorbeeld uitgerust met een rondleiding door de Dom van Aken - een onvergetelijke belevenis door de Europese geschiedenis. Vervolgens zorgt een bezoek aan de schatkamer van de Dom inclusief een beknopte brochure een indrukwekkende kijk in één van de belangrijkste schatten van de kerk in Europa. Hier zorgen indrukwekkende tentoonstellingsobjecten van cultuurhistorisch grote waarde zoals het “Lotharius-kruis”, de “Karlsbüste” (borstbeeld van Karel de Grote) en de “Proserpina-sarcofaag” voor opzien.

Op de volgende dag gaat het verder met een rondleiding door de stad, door de schilderachtige kleine steegjes en historische pleinen, waar je wetenswaardigheden, spannende feiten en ongewoonlijke dingen over de geschiedenis van Aken ervaart. Wil je nog meer cultuurschatten ontdekken? Gratis toegang tot een Akens museum naar keuze lokt en rond jouw cultuurweekeinde in de Keizerstad af! Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit het Ludwig Forum für Internationale Kunst, als een gerenommeerd huis van moderne stukken, het Suermondt-Ludwig-Museum met zijn buitengewone verzameling aan schilderijen van de 12e tot in de 20e eeuw, het Couven-Museum met zijn tentoonstelling rondom de wooncultuur van de 18e en vroege 19e eeuw, het Internationale Zeitungsmuseum evenals het Centre Charlemagne, het nieuwe Aachener Stadtmuseum.

Diensten

  • 2 overnachtingen inclusief ontbijt in de gewenste categorie (Standaard tot First Class)
  • Deelname aan de openbare rondleiding in de Dom
  • Deelname aan een openbare rondleiding door de stad
  • Toegang tot de schatkamer van de Dom incl. beknopte brochure
  • Toegang tot een Akens museum naar keuze

Let op: tijdens kerkelijke feestdagen worden er geen rondleidingen in de Dom aangeboden.

Rondleidingen door de stad vinden  zaterdag en zondag om 11.00 uur op Duits, van 1 april tot en met 31 december bovendien op zaterdag om 14.00 uur op Duits en om 11.00 uur op Engels plaats .


DATA & PRIJZEN


Meer informatie

Reisperiode

01.01.2019 - 21.10.2022

Duur in dagen

3

Prijzen

Per persoon in een tweepersoonskamer vanaf EUR 135,00 / in een eenpersoonskamer vanaf EUR 175,00

Per persoon in ****-hotel vanaf EUR 150,00 / in een eenpersoonskamer vanaf EUR 225,00

Hotelmogelijkeiten:

First Class:
Novotel Aachen City****Superior
Aquis Grana Cityhotel****
Innside by Melia Aachen****

Comfort:
Best Western Hotel Royal****
Hampton by Hilton Aachen Tivoli***Superior
Mercure Hotel Aachen am Dom***Superior

Standaard:
ibis Styles Aachen City**Superior
ibis Aachen Marschiertor**Superior

Aankomst op een vrijdag of zaterdag.

Niet te boeken data: 29.5.-7.6. / 28.8.-31.8. / 20.11.2020-02.1.2021

Na het klikken op “Aanbieding boeken” op deze pagina wordt je doorgestuurd naar een boekingsplatform van onze partner, het aachen tourist service e.v. als aanbieder van deze reis. Pas daar kies je het hotel en boek je bindend.

 

 

 

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Das Kuppelmosaik im Aachener Dom, © aachen tourist service e.V.
Der Aachener Dom wurde 1978 als erstes deutsches Baudenkmal in die UNESCO-Welterbeliste aufgenommen, © aachen tourist service e.V.
Impression aus der Altstadt mit dem UNESCO-Welterbe Aachener Dom, © aachen tourist service e.V.
Die weltbekannte Büste Karls des Großen in der Aachener Domschatzkammer ist von unschätzbarem Wert, © aachen tourist service e.V.
Das Couven-Museum in der Aachener Altstadt zeigt bürgerliche Wohnkultur des 18. und 19. Jahrhunderts, © aachen tourist service e.V.
Immer ein schöner Ort für eine Pause: Aachens historische Altstadt, © aachen tourist service e.V., Foto: Andreas Herrmann

Meer informatie


Nu ontdekken!