©
Müngstener brug, © Holger Piwowar

Wan­del­pad "Ber­gi­scher Weg” tus­sen So­lin­gen, Gräfrath en Al­ten­berg


Die Ber­gi­schen Drei - Ber­gis­ches Land Tou­ris­mus Mar­ke­ting e.V.

In 2 etap­pes van elk een dag loopt de Ber­gi­sche Weg door de prach­ti­ge bos­sen en de heer­lij­ke na­tuur van het Ber­gi­sche Land van So­lin­gen Gräfrath naar So­lin­gen Burg (23,3 km) en op de vol­gen­de dag ver­der naar Al­ten­berg (27,6 km). 's Avonds ver­wen­nen je gast­he­ren je met re­gi­o­na­le heer­lijk­he­den, waar­bij je de dag ge­zel­lig af kunt slui­ten.


Kaart van NRW

1e  dag (vrijdag - aankomst)
Na je individuele aankomst op vrijdag neem je intrek in je kamer in het vier sterren-hotel Gräfrather Hof in Solingen Gräfrath (www.hotel-graefratherhof.de). Met een tree-gangen menu en naar keuze een softdrink of een Gräfrather bier kun je het alledaagse leven even vergeten en je voorbereiden op de aanstaande wandeldagen.

2e dag (zaterdag)
Na het gevarieerde ontbijtbuffet en de overhandiging van je bagage aan het hotelpersoneel begin je, voorzien van een lunchpakket, aan je eerste wandeletappe van Solingen Gräfrath naar Solingen Burg. De weg loopt voorbij aan de Müngstener Brücke, de hoogste spoorbrug van Duitsland. Hier is een ommetje in het Brückenpark Müngsten een echte aanrader. Het park bevindt zich direct onder de Müngstener Brücke en hier kun je je tegoedbon verzilveren. Van het terras van het restaurant “Haus Müngsten” heb je een spectaculair uitzicht op de meer dan 115 jaar oude spoorbrug. Als je 's middags het Hotel Niggemann in Solingen Burg bereikt, staat je bagage al klaar in je kamer.
Voordat je 's avonds geniet van een lekker drie gangen-menu heb je misschien nog tijd Kasteel Burg, de hoofdzetel van de Graaf von Berg, te verkennen. Hij ligt op een indrukwekkende locatie hoog boven op een berg en biedt plaats aan het Bergische Museum, waar je een spannende tijdreis door de Middeleeuwen kunt maken en waar de geschiedenis van de Graaf von Berg, de naamgever van het Bergische Land, authentiek wordt gepresenteerd.

3e dag (zondag)
Na het ontbijt weer helemaal klaar voor de dag, weer voorzien van een lunchpakket, start je aan je tweede wandeling richting Altenberg. Je bagage wordt ook naar het volgende verblijf, het Hotel Wißkirchen, gebracht. Zo kun je ontspannen en zonder onnodige bagage door het bos en de weiden wandelen.
Tussendoor heb je steeds weer de mogelijkheid even te ontspannen, zoals bijvoorbeeld bij Gaststätte Rüdenstein, idyllisch gelegen aan de Wupper, waar je je tegoedbon kunt verzilveren.
Eenmaal aangekomen in Altenberg heb je nog genoeg tijd om een wandeling door Altenberg te maken en de Altenberger Dom te bezichtigen.
's Avonds staat voor een ontspannen afsluiting van de dag in het Hotel Wißkirchen een twee gangen-menu klaar uit de Bergische landhuiskeuken.

4e dag (maandag)
Na het ontbijt wordt je terug gebracht naar de start van de toer, naar Solingen Gräfrath.
 

Faciliteiten

 • 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer incl. ontbijt
 • 2 transfers van de bagage
 • 1 transfer van de bagage met terugrit naar het startpunt
 • 1x 3 gangen-menu incl. een softdrink of een bier
 • 1 x 3 gangen-menu
 • 1 x 2 gangen-menu
 • 2 lunchpakketen
 • 1 consumptie-tegoedbon voor het restaurant "Haus Müngsten"
 • 1 consumptie-tegoedbon voor het restaurant "Gaststätte Rüdenstein"
 • Kaartmateriaal (een per tweepersoonskamer)
 • Reisprijs-waarborgcertificaat

DATA & PRIJZEN


Meer informatie

Reisperiode

01.01.2020 - 31.12.2021

Duur in dagen

4

Prijzen

Per persoon in een tweepersoonskamer vanaf EUR 319,00
Per persoon in een eenpersoonskamer vanaf EUR 379,00
 

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Müngstener Brug

Meer informatie


Nu ontdekken!

AANBIEDING AANVRAGEN vanaf 319,00 €


Informeer direct bij partner: Die Ber­gi­schen Drei - Ber­gis­ches Land Tou­ris­mus Mar­ke­ting e.V.


Vraag nu af

Reisgegevens

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.