©
Rheinblick Emmerich am Rhein, © Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz

Cu­li­nai­re ont­dek­kings­tocht in de voet­spo­ren van de Han­ze


Nie­der­r­hein Tou­ris­mus GmbH

Vijf da­gen, in­di­vi­du­e­le fiets­tocht


Kaart van NRW

Met de fiets ga je op pad op een culinaire en historische ontdekkingsreis door drie Rijnlandse Hanzesteden. Talrijke indrukwekkende gebouwen getuigen nog altijd van het rijkdom dat de steden ten tijde van de Hanze hebben verworven. De belangrijkste transportroute van de Hanze, vadertje Rhein, is je voortdurende begeleider. Zo ga je van Hanzestad naar Hanzestad en beleef je natuur, cultuur en mooie landschappen van dichtbij. Bovendien laat je je in geselecteerde 4* hotels verwennen. Met slechts één locatiewissel en talrijke highlights die je op de route kunt beleven, wordt je reis op de fiets een waar genot.

Vanwege de goede ligging tussen Rhein en Lippe werd Wesel na Keulen de belangrijkste stapel- en laad- en losplaats van de Hanzetijd. Ontdek op de dag van aankomst Wesel met al zijn betoverende gebouwen, zoals het stadhuis met historische gevel of de Willibrordi-Dom en vergeet niet een bezoekje te brengen aan de beroemde ezel van Wesel voor het Berliner Tor. Het LVR-Niederrheinmuseum Wesel biedt een omvangrijk geschiedkundig museum over de Niederrhein is en maakt talrijke verbindingen met Nederland op een aanschouwelijke manier duidelijk. Beleef de bloei en het verval van de Hanzetijd en kom erachter, wat er achter de muren van de Pruisische vestiging Wesel gebeurde.

De kleine plaats Grieth am Rhein met zijn charmante huizen beschermt zich met een dijk tegen de grote krachten van hoogwater. Rijd een keer door de 'Durchlass' (doorlaat) naar de Rheinoever en stel je voor, hoe de jaagpaarden zware zeilschepen aan touwen stroomopwaarts op de Rijn hebben getrokken.

Op de markt met kasseien in Kalkar met zijn gotisch gemeentehuis en de aangrenzende trapgevelhuizen kun je tegenwoordig nog voorstellen hoe het hier in de middeleeuwen aan toe ging, met handelaren die luid hun producten aanboden - koren, doeken, vis en bier. De St. Nicolai kerk met zijn prachtige inrichting herinnert aan het rijkdom van de middeleeuwse handelsstad.

De Rheinbrug bij Emmerik aan de Rijn kun je al van verre zien en dat is niet zo vreemd, want het is de langste hangbrug van Duitsland. Kooplieden en schippers bouwden ten tijde van de Hanze hier hun handel op. De containerhaven, die zich aan het einde van de rood Rijnpromenade bevindt, is nog altijd getuige hiervan. Neem de tijd om in het Rheinmuseum meer informatie over de ontwikkeling van de scheepvaart op de Rhein te krijgen. 140 modellen, van boomstamkano tot duwkonvooi, kan hier worden bewonderd.
 

Tochtroute

1. Dag | Kalkar

2. Dag | Kalkar - Emmerich am Rhein - Kalkar (ca. 64 km)

3. Dag | Kalkar - Wesel (ca. 37 km)

4. Dag | Wesel - Rheinberg - Wesel (ca. 57 km)

5. Dag | Wesel - Kalkar (ca. 33 km)
 

Inclusief

  • Vier overnachtingen in 4* hotels incl. ontbijtbuffet
  • Een Drie-gangen Hanze-menu
  • Een entree tot het LVR-Niederrheinmuseum
  • Een koffie met gebak
  • Transport van de bagage van hotel naar hotel
  • Entree tot het Rheinmuseum Emmerik
  • Informatiepakket inclusief kaartenmateriaal
  • Gratis parkeerplaats bij het hotel


Verblijf

4* hotels


DATA & PRIJZEN


Meer informatie

Reisperiode

01.01.2021 - 31.12.2021

Duur in dagen

5

Prijzen

per persoon in een tweepersoonskamer vanaf EUR 379,00
per persoon eénpersoonskamer  vanaf EUR 539,00

 

Huurfietsen
NiederrheinRad für 5 Tage: EUR 40,00
(Pedelecs op aanvraag)

Opmerkingen
Eventueel te heffen kuurbelasting en toeristenbelasting zijn niet inbegrepen en moeten ter plaatse worden voldaan. Extra overnachting is mogelijk op aanvraag. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid ten tijde van de boeking.

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Hanse Theater Niederrhein, © TWGF Emmerich am Rhein
Fahrradfahrer Rheinradweg, © Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz
Eis essen Rheinradweg, © Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz
Fahrradfahrer Rheinradweg, © Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz

Meer informatie


Nu ontdekken!