©
Schloss Paffendorf in Bergheim, © Rhein-Erft Tourismus e.V., Foto: David Asmuth

Kas­te­len & schoe­pen­wiel­bag­gers - een zeer con­tras­te­ren­de be­le­ve­nis­reis langs Rijn en Erft


Rhein-Erft Tou­ris­mus e.V.

Een groeps­reis met een over­nach­ting naar de be­to­ve­ren­de kas­te­len en burch­ten en naar de in­druk­wek­ken­de ge­tui­gen van de bruin­kool-dag­bouw


Kaart van NRW

De Rhein-Erft-Kreis ligt in de schaduw van meerdere grote steden - de metropolen Keulen en Düsseldorf en de Bondsstad Bonn. Nog steeds vindt men meer dan 50 burchten, kastelen en herenhuizen tussen Rijn en Erft. Het is niet alleen zo, dat de regio de meeste waterkastelen in heel Duitsland telt, maar hier staan ook nog eens twee van de mooiste kastelen, die beide sinds 1984 op de UNESCO werelderfgoedlijst staan: Augustusburg en Falkenlust.

Aan de andere kant staat de regio ook bekend als één van de grootste bruinkoolgebieden in Duitsland, waardoor mens en omgeving sinds eeuwen werd bepaald. En zo is de Rhein-Erft-Kreis uitgegroeid tot een regio vol van contrasten: Hier ligt de Middeleeuwse abdij vlak langs de grootste schoepenwielbaggers ter wereld, de dagbouw niet ver van het idyllisch gelegen waterkasteel en de uiterst moderne fotovoltaïsche installatie binnen het bereik van de populaire fietsroute langs de Erft.

De dagtoer van deze groepreis begint met een rondleiding door het UNESCO-werelderfgoed Schloss Augustusburg in Brühl en het jachtkasteel Falkenlust. Dan gaat de reis verder naar Bergheim, waar na een rondje door het centrum de gelegenheid bestaat, een middagpauze in te lassen. Daarna gaat de reis weer verder naar Schloss Paffendorf, waar je de feiten over het ontstaan en de ontginning van de Rijnlandse bruinkool te horen krijgt. Vervolgens gaan we naar een uitkijkpunt van de dagbouw met een indrukwekkende blik op de grootste door mensen gecreëerde gaten ter wereld en de gigantische schoepenwielbaggers. Vervolgens krijg je informatie over de recultiveringsmaatregelen en leer je plaatsen kennen, die vanwege de uitbreiding van de dagbouw moeten wijken, maar ook nieuwe plaatsen, die het contrast hiertoe vormen.

Als je wilt, organiseert Rhein-Erft Tourismus e.V. als organisator van deze reis voor jou ook de overnachting en het diner voor of na de dagtour.

Diensten

  • Overnachting met ontbijt
  • Entree en rondleiding in het UNESCO-werelderfgoed kasteel Augustusburg
  • Bezichtiging van Schloss Paffendorf met de tentoonstelling rondom het Rheinische bruinkoolgebied
  • Rondleiding per bus naar de uitzichtspunten van de dagbouw, uitzicht op de schoepenwielbaggers

          

Deze reis kan van februari tot en met november worden geboekt. Aankomst dagelijks behalve op maandag. Dagtour van 10.00 tot 17.00 uur.
Dit aanbod is te boeken op aanvraag en beschikbaarheid.

 

Extra informatie:

Parkeerplaatsen voor bussen zijn op de afzonderlijke haltes aanwezig, deels tegen betaling.

Overige bezichtigingsmogelijkheden voor een langer verblijf:

  • Diverse andere kastelen en buitengewone parken (deels behoren deze tot de Straße der Gartenkunst)
  • MaxErnstMuseum van het LVR (toont meer dan 70 van zijn sculpturen evenals zijn complete grafische oeuvre)
  • KERAMION - Centrum voor modernisme + historische keramiek Frechen: Pottenbakkersproducten, die als Pingsdorfer Ware, historische baardmankruiken, Rheinisches Steinzeug en Irdenware vom Niederrhein bekend staan.
  • Abdij Brauweiler: voormalige Benedictijnse abdij in Pulheim. Tegenwoordig een uitstekend cultureel monument in het Rheinland, dat wordt gebruikt als locatie voor concerten, lezingen en kunsttentoonstellingen.

 


DATA & PRIJZEN


Meer informatie

Reisperiode

01.02.2018 - 31.12.2021

Duur in dagen

1

Prijzen

Bij een groepsboeking vanaf 30 personen:

Per persoon in een tweepersoonskamer in een 4* hotel met ontbijt, inclusief diensten van de dagtour vanaf EUR 67,00

Toeslag voor een eenpersoonskamer: EUR 17,00

 

Prijs voor kleinere groepen op aanvraag.
De kosten voor de bus zijn niet inbegrepen.
Hotelprijzen zijn geldig buiten de beurstijden.

Te boeken van februari tot en met november. Aankomst dagelijks behalve op maandag.
Dagtour van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit aanbod is te boeken op aanvraag en beschikbaarheid.

 

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Erklärende Worte bei spektakulärer Sicht in den Braunkohle-Tagebau Hambach, © Rhein-Erft Tourismus e.V., Foto: David Asmuth
Die Orangerie mit dem traumhaften Garten des Schlosses Augustusburg in Brühl, © Heinrich Pützler
Das Schloss Paffendorf in Bergheim gehört zu den schönsten Schlössern der Region, © Rhein-Erft Tourismus e.V., Foto: David Asmuth
Im Schloss Paffendorf in Bergheim wird unter anderem die Dauerausstellung über die rheinische Braunkohlenindustrie präsentiert, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Mittagspause im Schlosshof in der Schlösser- und Burgenregion Rhein-Erft, © Rhein-Erft Tourismus e.V., Foto: David Asmuth
Blick in die Ausstellung zum rheinischen Braunkohlenrevier im Schloss Paffendorf, © Rhein-Erft Tourismus e.V., Foto: David Asmuth
Der Aussichtspunkt bei Elsdorf-Angelsdorf bietet beste Sicht über den Tagebau Hambach innerhalb des Braunkohleabbaugebiets Garzweiler, © Rhein-Erft Tourismus e.V.
Ein Schaufelradbagger im Tagebau Garzweiler, © RWE Power

Meer informatie


Nu ontdekken!

AANBIEDING AANVRAGEN vanaf 25,50 €


Informeer direct bij partner: Rhein-Erft Tou­ris­mus e.V.


Vraag nu af

Reisgegevens

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.