©
Ausstellung der Werke von Lynn Chadwick (1914-2003) im Skulpturenpark Waldfrieden Wuppertal, © Süleyman Kayaalp / Cragg Foundation

Kunstbelevenis middenin de natuur: het Skulpturenpark Waldfrieden in Wuppertal


Skulpturenpark Waldfrieden

Een ontdekkingsreis in het Skulpturenpark van de kunstenaar Tony Cragg, op de sporen van de choreografe Pina Bausch en in het uitstekende Von der Heydt-Museum


Een unieke mogelijkheid om van kunst en natuur te genieten, biedt een bezoekje aan het Skulpturenpark Waldfrieden in Wuppertal. In een betoverende omgeving van het historische park, dat de beeldhouwer Tony Cragg in een tentoonstellingscentrum voor sculpturen heeft veranderd. Het Skulpturenpark Waldfrieden heeft een vaste plek veroverd in het Noordrijn-Westfalense culturele landschap en geniet van een indrukwekkend publiekelijk succes.

Sinds september 2013 is het tentoonstellingsoppervlak verdubbeld en er werd nog een tentoonstellingshal geopend.

Binnen het grote park is een omvangrijke sculpturenverzameling te zien, die naast werken van Tony Cragg ook plastieken van andere bekende kunstenaars uit het modernisme en de huidige kunst omvat; zoals bijvoorbeeld van Richard Long, Johng McCracken, Ian McKeever en Andreas Schmitten evenals bij de vaste tentoonstelling nieuwe stukken van Eva Hild, Bogomir Ecker, Jaume Plensa en Hubert Kiecol. Bovendien worden in uitmuntende afzonderlijke tentoonstellingen bekende kunstenaars gepresenteerd. 

Het vergelijk met grote voorbeelden hoeft het Skulpturenpark Waldfrieden niet te schuwen: Hier ontwikkelt zich een plek, waar kunst en natuur, geschiedenis en het heden zich op een uniek manier ontmoeten, zodat men wordt verleid, over een compleet kunstwerk te spreken. Een bezoekje aan het Skulpturenpark Waldfrieden belooft ieder seizoen een ware belevenis te worden.

Dit hotelpakket van de Wuppertal Marketing GmbH omvat tevens een speciaal samengestelde rondleiding door de stad aan, waarbij de bezoekers van Wuppertal de locations van de bekroonde film “Pina” van Wim Wenders over de wereldberoemde choreografe Pina Bausch leren kennen. Ook in het Skulpturenpark Waldfrieden werden scènes van de voor een Oscar genomineerde film opgenomen. Ter beschikking staan de pakketten tijdens de weekeinden voor € 160,- (telkens voor 2 personen in een tweepersoonskamer).

Het Hotel Amical is een synoniem voor vriendelijke gastvrijheid en perfect comfort. Achter de gevels van een oude fabriek staan moderne designkamers te wachten. Het hotel ligt direct aan de oevers van de Wupper. In de lobby kun je heerlijk diep in de leren stoelen kruipen en lezen of kosteloos in het internet te surfen.

Diensten

  • 1 overnachting in een tweepersoonskamer
  • Ontbijt (indien gewenst) op de eigen kamer
  • Heerlijk zachte badmantels op leenbasis
  • Fruit en pralines op de kamer
  • Entreekaart voor twee personen tot het Skulpturenpark “Waldfrieden”
  • Rondleiding door de stad naar enkele van de locaties waar de film “Pina”, van regisseur Wim Wenders, werd opgenomen
  • Per persoon 1 VRR-dagticket prijsklasse A (ook voor de zweeftrein)
  • Verrassingspakket “Filmstadt”
  • Informatiepakket over Wuppertal

 

Gastronomie:
Het Café Podest bij het Skulpturenpark Waldfrieden biedt koek en tarte uit eigen productie aan, maar ook warme gerechten.

Toegankelijkheid:
Het Skulpturenpark kan vanwege zijn topografie slechts beperkt worden bezichtigd door mensen met lichamelijke beperkingen en bezoekers die een kinderwagen bij zich hebben.


DATA & PRIJZEN


Meer informatie

Reisperiode

01.01.2017 - 31.12.2017

Duur in dagen

2

Prijzen

Per persoon in een tweepersoonskamer: 80,- euro

 

De boeking van dit aanbod geschiedt via Wuppertal Touristik. Bij vragen over de boeking kun je telefonisch of per E-mail contact opnemen met:

tel: +49 (0) 202/563 2270 of touristik@wuppertal-marketing.de.

 

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Einer der Pavillons für Wechselausstellungen internationaler Künstler im Skulpturenpark Waldfrieden in Wuppertal, © Süleyman Kayaalp / Cragg Foundation

Meer informatie


Nu ontdekken!

plan jouw aankomst


Jouw bestemming: Hirschstraße 12 / 42285 Wuppertal

Per Google Maps

Per trein

powered by Deutsche Bahn AG