©
Einer der Ausstellungspavillons im Skulpturenpark Waldfrieden in Wuppertal, © Süleyman Kayaalp / Cragg Foundation

Kunst­be­le­ve­nis mid­den in de na­tuur: het Skulp­tu­ren­park Wald­frie­den in Wup­per­tal


Skulp­tu­ren­park Wald­frie­den

Een ont­dek­kings­reis in het Skulp­tu­ren­park van de kun­ste­naar To­ny Cragg en in het uit­ste­ken­de Von der Heydt-Mu­se­um


Kaart van NRW

Een unieke mogelijkheid om van kunst en natuur te genieten, biedt een bezoekje aan het Skulpturenpark Waldfrieden in Wuppertal. In een betoverende omgeving van het historische park, dat de beeldhouwer Tony Cragg in een tentoonstellingscentrum voor sculpturen heeft veranderd. Het Skulpturenpark Waldfrieden heeft een vaste plek veroverd in het Noordrijn-Westfalense culturele landschap en geniet van een indrukwekkend publiekelijk succes.

Binnen het grote park is een omvangrijke sculpturenverzameling te zien, die naast werken van Tony Cragg ook plastieken van andere bekende kunstenaars uit het modernisme en de huidige kunst omvat; zoals bijvoorbeeld van RMarkus Lüpertz, Jaume Plensa, Richard Deacon, Eva Hild en Erwin Wurm evenals bij de vaste tentoonstelling nieuwe stukken van Thomas Virnich, Hede Bühl en Per Kirkeby. Bovendien worden in uitmuntende afzonderlijke tentoonstellingen bekende kunstenaars gepresenteerd. 

Het vergelijk met grote voorbeelden hoeft het Skulpturenpark Waldfrieden niet te schuwen: Hier ontwikkelt zich een plek, waar kunst en natuur, geschiedenis en het heden zich op een uniek manier ontmoeten, zodat men wordt verleid, over een compleet kunstwerk te spreken. Een bezoekje aan het Skulpturenpark Waldfrieden belooft ieder seizoen een ware belevenis te worden.

Faciliteiten

  • 1 overnachting in een tweepersoonskamer inkl. ontbijt in het Hotel Vienna House Easy
  • 1 Prosecco per persoon voor de begroeting
  • gratis entree voor zwembad en sauna van de Schwimmoper Wuppertal
  • 2 entreekaarten voor het Skulpturenpark “Waldfrieden”
  • 2 entreekaarten voor het Von-der-Heydt-Museum
  • Per persoon een VRR-dagticket prijsklasse A (ook voor de zweeftrein)
  • Informatiepakket over Wuppertal

Horeca:
Het Café Podest bij het Skulpturenpark Waldfrieden biedt koek en tarte uit eigen productie aan, maar ook warme gerechten.

Toegankelijkheid:
Het Skulpturenpark kan vanwege zijn topografie slechts beperkt worden bezichtigd door mensen met lichamelijke beperkingen en bezoekers die een kinderwagen bij zich hebben.


DATA & PRIJZEN


Meer informatie

Reisperiode

01.01.2020 - 31.12.2020

Duur in dagen

2

Prijzen

Per persoon in een tweepersoonskamer vanaf EUR 97,50

 

De boeking van dit aanbod geschiedt via Wuppertal Touristik. Bij vragen over de boeking kun je telefonisch of per E-mail contact opnemen met:

tel: +49 (0) 202/563 2270 of touristik@wuppertal-marketing.de.

 

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Tony Cragg: Caldera, © VG Bild und Kunst Bonn 2017 Tony Cragg_Foto Süleyman Kayaalp
Einer der Pavillons für Wechselausstellungen internationaler Künstler im Skulpturenpark Waldfrieden in Wuppertal, © Süleyman Kayaalp / Cragg Foundation

Meer informatie


Nu ontdekken!