©
Bahnreise Ruhr, © DB AG/Maximilian Lautenschläger

RuhrtalRadweg - overeenstemming van natuur en cultuur


Ruhr Tourismus GmbH

Twee overnachtingen inclusief ontbijt in een RuhrtalRadweg-partnerhotel, toegang tot het LWL-Industriemuseum Henrichshütte Hattingen


1e dag Schwerte - Witten (ca. 30 km)

Eigen vervoer naar Schwerte. Wandeling door het historische oude centrum. Wie van pittig houdt, kan een pauze inlassen bij de Schwerter Senfmühle (mosterdproductie). Op weg naar de eerste etappefinish in Witten ontdek je enkele belangrijke monumenten van het Ruhrgebied - tussen Dortmund en Hagen staat de ruïne Hohensyburg, in Herdecke fiets je voorbij aan het spoorviaduct en in het LWL-Industriemuseum Zeche Nachtigall (mijn) in Witten beleef je de mijnbouwcultuur uit de 19e eeuw.

2e dag: Witten - Essen-Kettwig (ca. 55 km)

Na een kort uitstapje naar het idyllische Muttental gaat het verder op de RuhrtalRadweg richting Hattingen. Voordat je het LWL-Industriemuseum Henrichshütte Hattingen bezoekt, één van de highlights van de industriële cultuur, nodigt het onder monumentenzorg staande oude centrum van Hattingen uit, hier een lekker tweede ontbijtje te nuttigen. Verder op de RuhrtalRadweg is een ommetje naar het Eisenbahnmuseum (treinmuseum) in Bochum-Dahlhausen of een ommetje naar de Krupp-wijk Margarethenhöhe in Essen een echte aanrader.

3e dag: Essen - Duisburg (ca. 25 km)

Het laatste etappedoel van je toer bereik je heel ontspannen. Na een wandeling door het mooie oude centrum van Essen-Kettiwig fiets je richting Mühlheim an der Ruhr. Hier is het middeleeuwse kasteel Schloss Broich een echte aanrader. Je hebt je doel bereikt, als je de ca. 25 meter hoge sculptuur “Rheinorange” aan de monding van de Ruhr kunt herkennen.

Gun je ter gelegenheid van het einde van de toer een koel drankje op cultuur- en gastronomiemijl van de binnenhaven van Duisburg en sluit de dag heerlijk ontspannen af.

Gevraagd profiel: Genotsfietstoer, gemiddelde conditie, 25 - 55 km per dag

Faciliteiten

  • Twee overnachtingen inclusief ontbijt in een RuhrtalRadweg-partnerhotel
  • Toegang tot het LWL-Industriemuseum Henrichshütte Hattingen
  • Ruhrtalradweg compacte spiraalblok
  • Informatiemateriaal

 


DATA & PRIJZEN


Meer informatie

Reisperiode

01.01.2017 - 31.12.2017

Duur in dagen

3

Prijzen

Per persoon in een tweepersoonskamer vanaf 134,- euro

Extra's op aanvraag: transfer van de bagage, huurfiets, nacht verlenging in Duisburg

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

RuhrtalRadweg entdecken, © Ruhr Tourismus GmbH

Meer informatie


Nu ontdekken!

plan jouw aankomst


Jouw bestemming: Centroallee 261 / 46047 Oberhausen

Per Google Maps

Per trein

powered by Deutsche Bahn AG