Bahnreise Ruhr, © DB AG/Maximilian Lautenschläger

Ruhr­tal­Rad­weg - over­een­stem­ming van na­tuur en cul­tuur

Ruhr Tou­ris­mus GmbH


Kaart van NRW

2 over­nach­tin­gen in­clu­sief ont­bijt in een Ruhr­tal­Rad­weg-part­ner­ho­tel, toe­gang tot het LWL-In­du­strie­mu­se­um Hen­richs­h­üt­te Hat­tin­gen

1e dag Schwerte - Witten (ca. 30 km)

Eigen vervoer naar Schwerte. Wandeling door het historische oude centrum. Wie van pittig houdt, kan een pauze inlassen bij de Schwerter Senfmühle (mosterdproductie). Op weg naar de eerste etappefinish in Witten ontdek je enkele belangrijke monumenten van het Ruhrgebied - tussen Dortmund en Hagen staat de ruïne Hohensyburg, in Herdecke fiets je voorbij aan het spoorviaduct en in het LWL-Industriemuseum Zeche Nachtigall (mijn) in Witten beleef je de mijnbouwcultuur uit de 19e eeuw.

2e dag: Witten - Essen-Kettwig (ca. 55 km)

Na een kort uitstapje naar het idyllische Muttental gaat het verder op de RuhrtalRadweg richting Hattingen. Voordat je het LWL-Industriemuseum Henrichshütte Hattingen bezoekt, één van de highlights van de industriële cultuur, nodigt het onder monumentenzorg staande oude centrum van Hattingen uit, hier een lekker tweede ontbijtje te nuttigen. Verder op de RuhrtalRadweg is een ommetje naar het Eisenbahnmuseum (treinmuseum) in Bochum-Dahlhausen of een ommetje naar de Krupp-wijk Margarethenhöhe in Essen een echte aanrader.

3e dag: Essen - Duisburg (ca. 25 km)

Het laatste etappedoel van je toer bereik je heel ontspannen. Na een wandeling door het mooie oude centrum van Essen-Kettiwig fiets je richting Mühlheim an der Ruhr. Hier is het middeleeuwse kasteel Schloss Broich een echte aanrader. Je hebt je doel bereikt, als je de ca. 25 meter hoge sculptuur “Rheinorange” aan de monding van de Ruhr kunt herkennen.

Gun je ter gelegenheid van het einde van de toer een koel drankje op cultuur- en gastronomiemijl van de binnenhaven van Duisburg en sluit de dag heerlijk ontspannen af.

Gevraagd profiel: Genotsfietstoer, gemiddelde conditie, 25 - 55 km per dag

Faciliteiten

  • 2 overnachtingen inclusief ontbijt in een RuhrtalRadweg-partnerhotel
  • Toegang tot het LWL-Industriemuseum Henrichshütte Hattingen
  • Ruhrtalradweg compacte spiraalblok
  • Informatiemateriaal

 


DATA & PRIJZEN

Meer informatie

Reisperiode

01.01.2021 - 31.12.2022

Duur in dagen

3

Prijzen

Per persoon in een tweepersoonskamer vanaf EUR 134,00

Extra's op aanvraag: transfer van de bagage, huurfiets, nacht verlenging in Duisburg

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

RuhrtalRadweg entdecken, © Ruhr Tourismus GmbH

Meer informatie

Nu ontdekken!

Deze aanbieding online boeken vanaf 134,00 €

Informeer direct bij: Ruhr Tou­ris­mus GmbH


Ont­dek meer fiets­pa­den