©
Parklichter in Bad Oeynhausen, © Staatsbad Oeynhausen

Parklichter Festival in het Kurpark Bad Oeynhausen


Open air-concerten, lichtshow en familiefeest zorgen voor entertainment voor groot en klein

Voor jeugdige muziekfans, voor families met kinderen, voor kunstenthousiastelingen: De Parklichter bieden voor iedereen het juiste programma.

Één keer per jaar, altijd tijdens het eerste weekeinde van augustus, verandert het Kurpark Bad Oeynhausen in het Teutoburgerwoud in een festivalterrein. De Parklichter laten het park met zijn neobarokke badhuizen, vrolijke fonteinen en eerwaardige bomen dan in een bijzonder licht stralen. Concerten, familiefeest, lichtshow en vuurwerk zorgen voor entertainment voor grote en kleine gasten. Met dit feest viert Bad Oeynhausen de overdracht van het park aan de stad, dat vroeger in het bezit was van de Britten.

De festival-vrijdag heeft zich toegewijd aan de muziek. Het complete Kurpark wordt dan veranderd in bühne en presenteert op meerdere bühnes beroemde bands en singer/songwriters. Van de partij waren in het verleden bijvoorbeeld Casper, Tim Bendzko, Max Herre, Jan Delay, Donots, Mia en Reamonn. Open air voor de coulisse van de Wandelhalle of het Badehaus II worden de concerten wel heel bijzonder. En in het historische theater is ook een ruimte voor zachtere muziek.

Tijdens het Parklichter Fest op zaterdag gaat dan alles om het onderwerp licht. Het Kurpark verandert dan in een fantastische en atmosferische coulisse, die door illuminaties, klankcollages, optredens van kunstenaars en installaties wordt onderstreept. Highlight van deze avond is het muzieksynchrone vuurwerk.

Op zondag verandert het festivalterrein van het Kurpark in een grote speelweide voor groot, maar vooral ook voor klein. Het vrolijke entertainmentprogramma voor families en kinderen behelst bijvoorbeeld een spelparcours, schminken, een beweeglijk springkussen en nog veel meer.

Data:

2 tot en met 4 augustus

www.parklichter.com

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Parklichter in Bad Oeynhausen, © Staatsbad Oeynhausen
Beleuchtung im Park, © Werner Kruper
Ansicht auf das Badehaus, © Staatsbad Bad Oeynhausen GmbH
Beleuchtung der Bühne, © Staatsbad Bad Oeynhausen GmbH
Auftritt im Staatsbad Bad Oeynhausen, © Staatsbad Bad Oeynhausen GmbH