Folklore & traditie


Historische plaatsen, traditionele heerlijkheden en gevierde folklore

In Noordrijn-Westfalen kan de cultuur terugblikken op een lange traditie: op voormalige industrieterreinen, in historische vakwerkdorpjes en vooral tijdens carnaval kun je de verschillende tradities beleven.

delen maar

Deftig, zoet en handgemaakt

Talrijke traditionele bedrijven met genotpotentieel nodigen je uit in Noordrijn-Westfalen te proberen en te proeven. Bezoek printenbakkers, mosterdmolens en bonbonmakers en ontdek heerlijkheden van vroeger en nu!

lees meer

Techniek, die rolt en rijdt

Hier is een tijdreis niet gewoon een slogan: In Noordrijn-Westfalen zijn tal van historische originele banen nog altijd in gebruik en nodigen uit, een klein uitstapje te maken. Stap in en voel je als een passagier van lang vergane tijden!

lees meer
Blick auf den begehbaren Hochofen, © Thomas Berns

Kolenmijnen, mijnen en metaalbewerkingsbedrijven

De hedendaagse gesloten kolenmijnen, mijnen en metaalbewerkingsbedrijven in Noordrijn-Westfalen vertellen spannende verhalen uit de werkwerelden uit de vergane tijd. Neem een kijkje in kolenmijnen of andere mijnen of haal je “Kolendiploma”!

lees meer

Carnaval: Sessie 2020

Tijdens carnaval is er altijd veel te doen in Noordrijn-Westfalen. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, vindt je hier een selectie van de Rheinlandse en Westfaalse hoogtepunten tijdens de carnavalssessie 2019/2020.

lees meer

Musea om aan te raken en mee te doen

Ontdek op authentieke plekken de indrukwekkende geschiedenis van Noordrijn-Westfalen. De musea van zowel het Landschaftsverband Rheinland alsook van het Landschaftsverband Westfalen-Lippe en tal van anderen nodigen je uit, dingen aan te raken en mee te doen!

lees meer