©
Ruhrtalbahn Dampfzug, © Herbede, Roel

Folklore & traditie


Historische plaatsen, traditionele heerlijkheden en gevierde folklore

In Noordrijn-Westfalen kan de cultuur terugblikken op een lange traditie: op voormalige industrieterreinen, in historische vakwerkdorpjes en vooral tijdens carnaval kun je de verschillende tradities beleven.

delen maar

Kaisersenf der Monschauer Senfmühle, © Historische Senfmühle Monschau

Deftig, zoet en handgemaakt

Talrijke traditionele bedrijven met genotpotentieel nodigen je uit in Noordrijn-Westfalen te proberen en te proeven. Bezoek printenbakkers, mosterdmolens en bonbonmakers en ontdek heerlijkheden van vroeger en nu!

lees meer
Dampflok Waldbröl im Bergischen Land, © Erika Eisenhauer

Techniek, die rolt en rijdt

Hier is een tijdreis niet gewoon een slogan: In Noordrijn-Westfalen zijn tal van historische originele banen nog altijd in gebruik en nodigen uit, een klein uitstapje te maken. Stap in en voel je als een passagier van lang vergane tijden!

lees meer
Blick auf den begehbaren Hochofen, © Thomas Berns

Kolenmijnen, mijnen en metaalbewerkingsbedrijven

De hedendaagse gesloten kolenmijnen, mijnen en metaalbewerkingsbedrijven in Noordrijn-Westfalen vertellen spannende verhalen uit de werkwerelden uit de vergane tijd. Neem een kijkje in kolenmijnen of andere mijnen of haal je “Kolendiploma”!

lees meer
Schmied im LVR Freilichtmuseum Kommern, © Ludger Ströter, LVR

Musea om aan te raken en mee te doen

Ontdek op authentieke plekken de indrukwekkende geschiedenis van Noordrijn-Westfalen. De musea van zowel het Landschaftsverband Rheinland alsook van het Landschaftsverband Westfalen-Lippe en tal van anderen nodigen je uit, dingen aan te raken en mee te doen!

lees meer