Innenansicht der Kletterkirche in Mönchengladbach., © Kletterkirche Mönchengladbach GmbH

In­door-aci­ti­vi­tei­ten in Noor­drijn-West­fa­len

Slecht weer? Op de­ze plek­ken kunt u des­al­niet­te­min ac­tief be­zig zijn.

Zo­mer­se on­weers­bui­en, herfst­storm of ij­zi­ge kou? Blijf dan maar lie­ver bin­nen: In Noor­drijn-West­fa­len vind je van een klim­kerk tot en met moon­light-mid­get­golf tal van bui­ten­ge­wo­ne in­door-ac­ti­vi­tei­ten.

Natuurlijk is het mooi, zich tijdens het wandelen of fietsen de frisse lucht rondom de neus te laten waaien. Maar wat doe je, als er eens een zomerse onweersbui, een herfststorm of de winterse, ijzige kou geen outdoor-activiteiten toestaan? In Noordrijn-Westfalen kunnen sportievelingen gewoon binnen actief zijn: Hier zijn zoveel mooie aanbiedingen, die ook tijdens slecht weer voor beweging en afwisseling zorgen.

Indoor-plezier voor watersporters

In het Sauerlandse Bestwig kunnen watersporters sinds 2013 in een unieke mijn duiken. Meer dan een eeuw werd in de mijn Nuttlar leisteen gegonnen. Hierdoor ontstond een ruim 20 kilometer lang labyrint met grote hallen op vijf niveaus. Aangezien sinds de buitenbedrijflegging in 1985 de pompen werden uitgeschakeld, die voorheen het binnendringende water hebben weggepompt, steeg het waterniveau in de mijngangen onophoudelijk. Tegenwoordig kunnen watersporters hier tot wel 30 meter diep duiken. Onder water ziet het er nog altijd uit, zoals de mijnwerkers het hebben achtergelaten. Er staan bijvoorbeeld nog lorries op de rails en in de pauzeruimte hangen jassen van de mijnwerkers nog aan de muur.
www.bergwerktauchen.de

Een bijzondere plek om te duiken is ook de voormalige Gasometer in het Landschaftspark Duisburg-Nord. Het Tauchrevier Gasometer is het grootste indoor-duik-en opleidingscentrum in Europa. De duikschool biedt zowel cursussen voor beginners alsook voor toekomstige duikleraren aan. Wie al kan duiken, mag echter ook alleen duiken.
www.tauchrevier-gasometer.de

Een paradijs voor iedereen die geen hoogtevrees heeft: Klimkerk en skydiving in Noordrijn-Westfalen

In Mönchengladbach staat een highlight voor klimfans: Hier kan iedereen die geen last heeft van hoogtevrees zijn klimkunsten onder bewijs stellen in een voormalig kerkschip. De klimkerk is de eerste van zijn soort in heel Duitsland. Met wandhoogtes van tot wel 13 meter kan dit bijzondere klimpark alle wensen vervullen: Er zijn gedeeltes voor beginners, voor fun maar ook een extreem gedeelte. Diverse klimcursussen zijn eveneens afgestemd op de verschillende kennis en kundigheid.
www.kletterkirche.de

De wereldwijd modernste windtunnel staat in Bottrop. De kamer van de windtunnel is met zijn 17 meter de hoogste in Europa. Hier kunnen zowel beginners maar ook professionals het parachute springen oefenen, zonder in een vliegtuig te moeten stappen. Zelfs voor wie absoluut geen ervaring in Skydiving heeft, kan hier samen met een trainer een vlucht proberen, want de tot wel 286 km/h snelle luchtstroom is zo gelijkmatig als bij een vrije val tijdens een echte parachutesprong.
www.indoor-skydiving.com

Vluchten naar de sneeuw - of toch liever naar het strand?

Direct naast de skydiving hal bevindt zich het Alpincenter Bottrop. Hier kunnen wintersporters zelfs ontsnappen aan de warme zomerregen en in de sneeuw genieten. De skihal in Bottrop is met 640 meter de langste indoor-skipiste ter wereld en biedt ook ski- en snowboardcursussen voor kinderen en volwassenen aan.
www.alpincenter.com/bottrop

Ook in de skihal in Neuss kunnen wintersporters en die, die het graag willen worden, hun vaardigheden trainen of zich voorbereiden op de volgende wintersportvakantie. Ook deze skihal heeft een record in zijn zak: Hij is qua oppervlak de grootste indoor-piste ter wereld.
www.alpenpark-neuss.de

Wie met slecht weer liever nog even van de zomer wil genieten, kan toch beter naar het wereldwijd eerste indoor-strandsportcentrum in Witten gaan. Hier krijgt gegarandeerd niemand koude voeten: Het verwarmde zand nodigt u intussen uit voor een potje beachvolley, strandvoetbal of handbal. Een aangesloten fitnessgedeelte met kracht- en cardio-apparatuur evenals spinning bikes staat ook ter beschikking.
www.beachsport.de

Karten en midgetgolf zonder gevaar op slecht weer

In Kerpen, de plaats waar de in Formule 1 zo succesvolle Schumacher-broertjes een groot deel van hun leven hebben doorgebracht, kunnen durfals tijdens slecht weer nieuwe snelheidsrecords vestigen. In het Michael Schumacher Kart & Event-Center kunnen racesportfans hun rijvaardigheden op de meer dan 600 meter lange indoor-kartbaan op de proef stellen. Als de zon zich dan toch nog laat zien, kan de baan nog met 710 meter lange outdoor-baan worden verlengd. Met de volgens de actueelste veiligheidsstandaarden uitgeruste karts kunnen steeds weer nieuwe beste tijden worden neergezet.
www.ms-kartcenter.de

Met minder tempo maar daarvoor met veel meer fingerspitzengefühl gaat het er op de midgetgolf-indoorbaan in Duisburg eraan toe. Het bijzondere aan deze midgetgolf-baan: Hij is compleet gedompeld in blacklight - zo kunt u deze sport op een compleet andere manier beleven. In vier verschillende werelden wachten 18 indoor-banen op de bezoekers. Wie wil kan in het bijzondere licht ook een potje tafelvoetbal of airhockey spelen.
www.moonlight-minigolf.de

Impressies & video's

Lass Dich in­spi­rie­ren: Dein NRW in Bil­dern

Taucher ist im Wasser unterwegs, © Depositphotos
Die Skier sind bereit, © Oliver Franke / Tourismus NRW e.V.
Die Kletterwand entlang, © ccvision
Frau erklimpt die Kletterwand, © Oliver Franke / Tourismus NRW e.V.

Ge­hei­me tips voor...

Rheinradweg NRW, © Tourismus NRW e.V., Ralph Sondermann

Uit­stap­jes langs de Rijn

lees meer
Eifelblick Eugenienstein , © Tourismus NRW e.V.

Na­tuurfans

lees meer
Das Restaurant "Glück und Seligkeit" in Bielefeld ist in einer früheren Kirche untergebracht., © glückundseligkeit.de

Bui­ten­ge­wo­ne gas­tro­no­mi­sche be­le­ve­nis­sen

lees meer
An jedem 1. Freitag im Monat ist "Doggy Day" im Neanderthal Museum., © Neanderthal Museum

Uit­stap­jes met de hond

lees meer
Baumhaus V-Hotel, Bonn, © V-Hotel

Bui­ten­ge­wo­ne ac­com­mo­da­ties

lees meer
Eifelblick Hirschley Heimbach , © Tourismus NRW e.V.

Mi­cro-avon­tuur: Spon­taan va­kan­tie om de hoek

lees meer