©
Aussicht in den Park, © Forum Oelde

Het Vier-Jahreszeiten-Park Oelde


Een reisje voor de familie met boomhuizen, hangbruggen en een kindermuseum

Het Vier-Jahreszeiten-Park in het Münsterland is vooral bij families met kinderen zeer in trek. Want hier valt niet voor niets het hele jaar wat te beleven.

Voor de Landesgartenschau 2001 maakten de organisatoren van het bescheiden stadpark het Vier-Jahreszeiten-Park en zorgden ervoor, dat Oelde ook vandaag nog een park heeft, dat vooral in trek is bij families met kinderen.

Niet alleen in de zomer is het er druk: Normale parken vieren hoogstens één keer per jaar een zomerfeest. Maar het Vier-Jahreszeiten-Park heeft een geschikt familiefeest voor ieder seizoen in petto. Of het nu om de lente gaat met zijn ontwakende natuur, de zomer met zijn goochelaars en artiesten, de herfst met de Wereld Kinderdag of op de schaatsen voor een koud ijsplezier - hier valt altijd iets te beleven.

Dat geldt ook voor het weer: Als de zon schijnt bewegen de kinderen en soms ook wel de ouders, van de hangbruggen en de groene kruinen van boomhuis naar boomhuis en spelen op de speelburcht of in het openlucht zwembad. Als het weer wat slechter is, kunnen de kids in het kindermuseum Klipp Klapp gelijk de oorzaak van de grijze lucht te weten komen: Naast de thema's water en granen, houdt het meedoe-museum voor families zich ook bezig met wolken, wind en weer.

Reeds vanaf de A2 maken grote kleurige blokken met motieven van de kunstenaar Otmar Alt als landmerken erop attent, dat er achter de volgende afrit een bijzonder tuinparadijs schuil gaat. De vrolijke kleur- en vormtaal van de kunstenaar vindt men terug in het hele park: Een jolige groep sculpturen begroet de bezoeker gelijk aan de ingang en zelfs de picknick-huisjes werden vormgegeven door Alt.

De bamboeplanten op de Museninsel (muze-eiland), waar zich ook enkele volières met exotische vogels bevinden, zijn zeer mooi. Het hele park is verbonden door een 2,5 kilometer lange promenade. Van de ossenweide loopt hij verder via de belevenisboerderij, van het bospodium tot en met de rozentuin en verder door tot het centrum van het beschouwelijke centrum van Oelde.


Openingstijden:
dagelijks van 10.00 - 18.00 uur

www.oelde.com/vier-jahreszeiten-park

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Cafe Ulithi am Mühlensee, © Forum Oelde
Aussicht in den Park, © Forum Oelde
Die Floßfähre für die Kinder, © Forum Oelde
Das Kinderbecken im Freibad, © Forum Oelde
Kinder spielen am Wasserspielplatz, © Forum Oelde

Bezienswaardigheden Münsterland

Sluiten
Galerie im Kunstmuseum Pablo Picasso Münster, © Joachim Busch

Kunstmuseum Pablo Picasso in Münster

Het enige Picasso-museum in Duitsland

Het enige Picasso-museum in Duitsland mag zich volledig noemen: Het heeft nagenoeg het complete lithografische oeuvre van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar in zijn bezit.

lees meer
Fahrradfahrer vor dem Schloss Anholt, © Thorsten Brönner, www.thorstenbroenner.de

Slot Anholt

Een waterkasteel in het Münsterland

Het voormalige kasteel is één van de mooiste waterkastelen in het Münsterland. Binnen in het kasteel treft men fantastische kunst aan; buiten is een wandeling door het barokke park een echte aanrader.

lees meer
Schloss Nordkirchen wird auch „Westfälisches Versailles“ genannt, © Foto Oliver Franke / Tourismus NRW e.V.

Paleis Nordkirchen

Het Versailles van Noordrijn-Westfalen

Het park behoort tot de mooiste tuinen van Europa, samen met het prachtige paleis wordt het geheel in Münsterland ook wel het “Westfaals Versailles” genoemd.

lees meer

Fiets- en Wandelroutes Münsterland

Sluiten
Unterwegs im Zwillbrocker Venn, © Münsterland e.V.

Europaradweg R1

Met de fiets dwars door Europa

Unesco-werelderfgoed, Hermannsdenkmal, flamingo's en mooie steden zoals Münster - De Europaradweg R1 verbindt vele Westfaalse highlights met elkaar.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Der Aasee in Münster, © Ralf Emmerich / Münster Marketing

Ontspannen fietsen in het Münsterland

Met de fiets op weg op “Pättkes” en in ruitjes

Fietsen volgens de getallen in het Münsterland: Het veelal vlakke fietspadennetwerk weet te overtuigen met eenvoudige bewegwijzering, gastronomische verzorging en tal van bezienswaardigheden.

lees meer
Haus Rüschhaus in Münster, © Münsterland e.V.

100 Schlösser Route

Op een route van bijna 1000 km door het romantische Münsterland

Romantische burchten en indrukwekkende herenhuizen: Fietser beleven op de Münsterlandse 100 Schlösser Route de grote bouwkunst in Westfalen.

lees meer
Kleine Dörfer liegen auf dem Weg, © Uwe Völkner - Fotoagentur FOX

Op weg naar de apostel Jakobus

Op historische pelgrimsroutes door het Münsterland

Reeds eeuwen geleden doorkruisten bedevaartgangers op hun weg naar Santiago de Compostella het huidige Noordrijn-Westfalen. Één van de historische routes loopt door het Münsterland.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Blick vom Hermannsdenkmal, © Teutoburger Wald Tourismus - OWL GmbH

Hermannshöhen

Wandelen in het land van de Cheruskenvorst

Tegenwoordig vinden er geen slagen meer plaats op de Hermannshöhen. In plaats daarvan wordt er ontspannen gewandeld. Van het centrum van het Teutoburgerwoud uit krijgt u fantastisch mooie uitzichten te zien.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

lees meer
Idyllische Parks bieten sich auf dem Töddenland-Radweg für Pausen an, © Stadtmarketing Ibbenbüren GmbH

Töddenland-Radweg

Beleef de geschiedenis op de Töddenland-Radweg

Een fietsroute voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis: Deze rond lopende route gaat in de voetstappen van de Westfaalse kooplieden uit de 17de en 18de eeuw.

Moeilijkheidsgraad: licht

lees meer

Meer informatie


Nu ontdekken!