©
Aussicht in den Park, © Forum Oelde

Het Vier-Jahreszeiten-Park Oelde


Een reisje voor de familie met boomhuizen, hangbruggen en een kindermuseum

Het Vier-Jahreszeiten-Park in het Münsterland is vooral bij families met kinderen zeer in trek. Want hier valt niet voor niets het hele jaar wat te beleven.

Voor de Landesgartenschau 2001 maakten de organisatoren van het bescheiden stadpark het Vier-Jahreszeiten-Park en zorgden ervoor, dat Oelde ook vandaag nog een park heeft, dat vooral in trek is bij families met kinderen.

Niet alleen in de zomer is het er druk: Normale parken vieren hoogstens één keer per jaar een zomerfeest. Maar het Vier-Jahreszeiten-Park heeft een geschikt familiefeest voor ieder seizoen in petto. Of het nu om de lente gaat met zijn ontwakende natuur, de zomer met zijn goochelaars en artiesten, de herfst met de Wereld Kinderdag of op de schaatsen voor een koud ijsplezier - hier valt altijd iets te beleven.

Dat geldt ook voor het weer: Als de zon schijnt bewegen de kinderen en soms ook wel de ouders, van de hangbruggen en de groene kruinen van boomhuis naar boomhuis en spelen op de speelburcht of in het openlucht zwembad. Als het weer wat slechter is, kunnen de kids in het kindermuseum Klipp Klapp gelijk de oorzaak van de grijze lucht te weten komen: Naast de thema's water en granen, houdt het meedoe-museum voor families zich ook bezig met wolken, wind en weer.

Reeds vanaf de A2 maken grote kleurige blokken met motieven van de kunstenaar Otmar Alt als landmerken erop attent, dat er achter de volgende afrit een bijzonder tuinparadijs schuil gaat. De vrolijke kleur- en vormtaal van de kunstenaar vindt men terug in het hele park: Een jolige groep sculpturen begroet de bezoeker gelijk aan de ingang en zelfs de picknick-huisjes werden vormgegeven door Alt.

De bamboeplanten op de Museninsel (muze-eiland), waar zich ook enkele volières met exotische vogels bevinden, zijn zeer mooi. Het hele park is verbonden door een 2,5 kilometer lange promenade. Van de ossenweide loopt hij verder via de belevenisboerderij, van het bospodium tot en met de rozentuin en verder door tot het centrum van het beschouwelijke centrum van Oelde.


Openingstijden:
dagelijks van 10.00 - 18.00 uur

www.oelde.com/vier-jahreszeiten-park

Kaart van NRW

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Cafe Ulithi am Mühlensee, © Forum Oelde
Aussicht in den Park, © Forum Oelde
Die Floßfähre für die Kinder, © Forum Oelde
Das Kinderbecken im Freibad, © Forum Oelde
Kinder spielen am Wasserspielplatz, © Forum Oelde

Meer informatie


Nu ontdekken!