Kasteel en uiterwaardenpark Neuhaus, © Johannes Höhn

Kas­teel Neu­haus

Pracht­ge­bouw in het groen

Stümpelsche Mühle , © Johannes Höhn
Om de volgende hoek kijken

Heb je nog niet genoeg van me?

Stümpelsche Mühle , © Johannes Höhn
Dielenpaderbecken , © Johannes Höhn
Eerste verdieping uitzicht, © BEST WESTERN PLUS Arosa Hotel

Vier vleugels, een uniek prachtgebouw uit de Weserrenaissance: hartelijk welkom op mijn Kasteel Neuhaus. De waterburcht is al van buiten een absolute blikvanger – waaraan zeker ook zijn gereconstrueerde baroktuin bijdraagt. Kijk maar eens naar die strak geschoren heggen, dat is toch pure kunst! Maar een bezoek aan zijn binnenste is ook de moeite waard, ik geef je mijn woord. Maar eerst even vooraf: hier resideert een middelbare school. Er zijn slechtere plekken om te buffelen, toch? Maar ik wil je natuurlijk niet aanraden om naar school te gaan. Wel het Residenzmuseum te bezoeken. Hier kom je namelijk alles te weten over de geschiedenis van mijn kasteel, je kunt er vondsten bekijken of jezelf in de ontvangstruimten voorstellen, waar vroeger bijvoorbeeld vorstelijk werd gegeten. Daarnaast kom je in de voormalige stallen het natuurkunde- en kunstmuseum tegen. Ook altijd een bezoek waard. Maar dat was nog niet alles. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit heerlijke decor vaak voor evenementen wordt gebruikt, of niet? Zo is het maar net, van mei tot oktober is “SchlossSommer” hier een hit en er staan je talrijke openlucht-evenementen te wachten, zoals concerten, markten en kunstexposities.

En alsof de baroktuin nog niet mooi genoeg is, grenst het Auenpark direct aan het kasteel. Mijn recreatiegebied vlakbij. Mijn groene long met verschillende fiets- en wandelwegen die zich om mijn heerlijke weidelandschappen slingeren. En neem absoluut ook een kijkje op mijn natuurspeelplaats op de Merschweg. Ik zou bijna willen beweren dat deze plek niet alleen kinderogen doet oplichten. Ik zeg maar: “Water, mars!”

Adres

Residenzstraße, 33104 Paderborn

Google Maps wordt hier weergegeven. Als Google Maps wordt geaccepteerd, worden de gegevens doorgestuurd naar Google Maps.

Accepteer Google Maps