Vind de stad die echt bij je past.

  1. # 1
  2. # 1
  3. # 1
  4. # 1
  5. # 1
  6. # 1
  7. # 1
  8. # 1
backVraag overslaan
Bundeskunsthalle, © Johannes Höhn
Vraag 6 van 8 Museumbezoek! Ga je er met een grote boog omheen of kun je er niet genoeg van krijgen?
Generali verzekeringsgebouw, © Johannes Höhn

als Aken

Last Exit Café , © Johannes Höhn
Eeuwig jong

It's a stadmatch!

Het is best indrukwekkend hoeveel (eeuwenoude) sterren en sterretjes Aken heeft geherbergd en voortgebracht. Welke magnifieke gebouwen met een rijke geschiedenis hier over elkaar heen buitelen. Soms moet je deze stad maar een beetje afremmen als ze een lesje geschiedenis wil gaan geven. Omdat ze nou eenmaal zo veel te vertellen heeft. Spannend wordt het toch wel, absoluut! Maar ze vindt het wel belangrijk dat je haar leert kennen zoals ze nu is. Jong, levendig, kleurrijk, wervelend. Een plek om te flaneren en ‘s nachts doorheen te zwerven.
Mural, Home Street Home van Hoker, Oldhaus & Tubuku , © Johannes Höhn

als Mön­chen­g­lad­bach

Gele huismuur Waldhausener Straße , © Johannes Höhn
Kleurrijk

It's a stadmatch!

De grootste stad aan de Niederrhein kan er absoluut niet tegen als ze alleen maar wordt beperkt tot haar voetbalclub. Eentonigheid kun je haar echt niet verwijten. Ze is er dol op te verrassen. Laat ze graag zien in haar straten. En vindt kunst in de openbare ruimte helemaal te gek. Als deze stad een vriendenboek zou hebben, dan zou ze bij lievelingskleur zeker “bont” opgeven. ’s Nachts loop je in Mönchengladbach tegen de lamp - en dat is niet beledigend bedoeld.
Leienwoning met tuin, © Johannes Höhn

als So­lin­gen

Kroonkraanvogel in de Fauna-dierentuin , © Johannes Höhn
Dromerig

It's a stadmatch!

Drukke winkelstraten? Hectisch gedoe? Daar houdt Solingen absoluut niet van. Hier is het eerder idyllisch, zodat de stad in het Bergische Land heel goed in haar omgeving past. Heuvelachtige landschappen, rivieren, meren – een droom! Wegdromen zul je zeker als je in het historisch centrum van Gräfrath komt. Al die mooie met leisteen bedekte huizen, een plaatje. Ben je eigenlijk in snijgerei geïnteresseerd? Zo niet, dan lukt het messenstad Solingen zeker je daar enthousiast voor te maken!
Bundeskunsthalle, © Johannes Höhn

als Bonn

Kunstmuseum, © Johannes Höhn
Swingend

It's a stadmatch!

Als Bonn één ding graag doet, is het kennis overdragen. Op maar drie kilometer smijt de oude hoofdstad van de Bondsrepubliek met getallen, data, feiten en beelden, dat kun je je niet voorstellen. Maar deze stad laat niet alleen je hersencellen swingen. Bereid je maar voor: ze neemt je mee naar de mooiste stukjes langs de Rijn, culinaire schatten en groene stadsoases. Haar lievelingskleur? Groen, zonder twijfel.
De Tuckesburg op het oude dierentuinterrein, © Johannes Höhn

als Mün­ster

Oude dierentuin van Münster, voormalig uilenhuis, © Johannes Höhn
Diepzinnig

It's a stadmatch!

Geen zorgen, Münster kun je niet alleen met je stalen ros bezoeken. De studentenstad is blij met ieder publiek. Je kunt met haar geweldig feestvieren en je in het nachtleven storten, maar het is absoluut geen stad voor één nacht. Münster is gelaagd. En dat ligt er niet alleen aan dat ze van haar wateren houdt. Ze houdt ook van kunst en geschiedenis en is blij als je achter haar façade kijkt.
Kasteel en uiterwaardenpark Neuhaus, © Johannes Höhn

als Pa­der­born

Graffiti op een muur in Paderborn, © Johannes Höhn
Gevoelig

It's a stadmatch!

Deze stad in het Teutoburger Wald heeft de kleinste rivier van Duitsland. Klein is hij, maar ook echt fijn. Sproeit heerlijk in het rond, slingert zich door mijn stadsgezicht en zorgt ervoor dat Paderborn een paar groene oases te bieden heeft. Het wordt je hier makkelijk gemaakt om je goed te voelen. En superlatieven zijn hier aan de orde van de dag: kom, ontdek de mooiste straat, de beste snack en de mooiste kelder! En om nog iets supers te noemen, dan is het het prachtige Kasteel Neuhaus.

VOOR JOU BE­STAAT LIEF­DE OP HET EER­STE GE­ZICHT NIET?