Kersenbloesembomen in de oude stad van Bonn, © Johannes Höhn

Len­te­krie­bels in NRW

Tips voor kor­te uitjes naar Noor­drijn-West­fa­len

Len­te­krie­bels

In de len­te heet het: Ga aan de fris­se lucht! Te voet of op de fiets: hier vind je de bes­te tips voor uit­stap­jes in de len­te in Noor­drijn-West­fa­len!

Kersenbloesem in Bonn, © Johannes Höhn

Ker­sen­bloe­sem­tijd

Wan­neer de ker­sen­bo­men bloei­en in de len­te, meest­al eind maart of be­gin april, zijn er op veel plaat­sen in Noor­drijn-West­fa­len ma­gi­sche na­tuur­spek­ta­kels te zien.
Details

Dingdener Heide drijvende tent, © Tourismus NRW e.V., Johannes Höhn

Cam­ping & Glam­ping

Unie­ke na­tuur­be­le­ve­nis­sen of ex­clu­sief glam­ping - in Noor­drijn-West­fa­len be­vin­den zich heel bij­zon­de­re lo­ca­ties, waar het de moei­te waard is je tent op te zet­ten. Hier vin­den cam­ping-fans bui­ten­ge­wo­ne top-tips voor de vol­gen­de cam­ping-va­kan­tie.
Campings

Het wandelpad "Toscane van de Eifel" loopt door het natuurgebied Lampertstal bij Blankenheim - en doet je tijdens het wandelen altijd aan Italië denken , © Paul Meixner

Wan­de­len

Van ge­cer­ti­fi­ceer­de pre­mi­um & kwa­li­teits­wan­del­pa­den tot lan­ge­af­stands­wan­del­pa­den. Hier vind je in­si­der­tips en een over­zicht van de po­pu­lair­ste wan­del­rou­tes in NRW.
Details

Rijnfietsroute Wielen in het landschapspark , © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Fiet­sen

Met een fiets­net­werk van on­ge­veer 30.000 km biedt NRW tal­rij­ke fiets- en the­ma­rou­tes. Tal­rij­ke fiets­rou­te­plan­ners hel­pen u om de fiets­rou­tes niet uit het oog te ver­lie­zen.
Details

De Struffeltroute in de Eifel, © Johannes Höhn

Na­tuur­par­ken & Na­ti­o­naal Park Ei­fel

Be­leef de twaalf na­tuur­par­ken in NRW en het eni­ge na­ti­o­na­le park: wij pre­sen­te­ren de mooi­ste wan­del- en fiets­rou­tes door de na­tuur, adem­be­ne­men­de uit­zicht­pun­ten en an­de­re tips voor uit­stap­jes.
Details