Kersenbloesem in Bonn, © Johannes Höhn

Ker­sen­bloe­sem­tijd


Fo­to­ge­nie­ke kleu­ren­pracht

Wanneer de kersenbomen bloeien in de lente, meestal rond eind maart of begin april, zijn er op veel plaatsen in Noordrijn-Westfalen magische natuurspektakels te zien. Vooral amateurs van fotografie zijn enthousiast over de fotogenieke kleurenpracht in wit en roze. Wij tonen onze vijf favoriete kersenbloesemplekken in Noordrijn-Westfalen, die men voor meer dan alleen de indrukwekkende kersenbomen moet bezoeken.

1 Bonn – Roze pracht voor de gevels van oude gebouwen

De beroemdste kersenbloesemplek in NRW is waarschijnlijk Bonn. De Heerstraße en Breite Straße kunnen erg druk worden. Dan kan men tijd verwijlen in de cafés en restaurants aan de straatkant totdat de straat vrij is voor de perfecte foto.
www.bonn.de/kirschbluete

2. Essen – Wandelen onder kersenbloesems

De Rüttenscheider Straße in Essen staat bekend om zijn kleine winkeltjes, cafés en restaurants. Hier kan men zich niet alleen vergapen aan de kersenbloesems, maar ook de straat op en neer slenteren – voor een lenteachtige shoppingervaring.
www.essen.de/ruettenscheid

3. Kasteel Westerwinkel – Bloemenzee in de kasteeltuin

Het roze van de bloesems, het groen van het park en de zandstenen muur van het kasteel vormen een betoverende compositie. Het barokke kasteel Westerwinkel bij Ascheberg in het Münsterland is midden in een Engelse tuin gebouwd en nodigt uit tot een wandeling. De buitenruimte is altijd toegankelijk.
www.muensterland.com/fotospots-fruehling

4. Bielefeld – Stadswandeling in de lente

In Bielefeld bloeien elk voorjaar ongeveer 240 Japanse kersenbomen langs "Auf dem Langen Kampe" en vormen zo een prachtige kersenbloesemlaan. Bielefeld is ook perfect voor een Urban Hiking Tour. En stadswandelingen zijn erg leuk, vooral in de lente.

5. Meerbusch – De kersenbloesems vieren

In Meerbusch kan men de kersenbloesems niet alleen bewonderen, maar ook vieren. Het kersenbloesemfestival met podiumprogramma, eet- en verkoopstandjes laat mensen kennismaken met de Japanse cultuur.
www.japandigest.de

  • Kersenbloesembomen in de oude stad van Bonn, © Johannes Höhn
    Kersenbloesem Heerstraße Bonn, © Johannes Höhn, Tourismus NRW e.V.
    Kersenbloesem Rüttenscheider Straße Essen, © Ruhr Tourismus, Dennis Stratmann
  • Kersenbloesem Kasteel Westerwinkel, © Münsterland e.V., Philipp Fölting

Len­te­krie­bels

Ga de na­tuur in!

Kirschblüte Bonn Vogelperspektive, © Johannes Höhn

Len­te­krie­bels in NRW

lees meer
De Struffeltroute in de Eifel, © Johannes Höhn

Na­tuur­par­ken & Na­ti­o­naal Park Ei­fel

lees meer