©
Radfahren Rheinradweg Königswinter, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Fietsen in Noordrijn-Westfalen


Beste producten en interessante tips

Noordrijn-Westfalen (NRW) is het actieve land nummer 1 – juist voor fietsers. Wie op zoek is naar ontspanning, hoeft het niet altijd ver te zoeken.

Vaak zijn het juist de korte uitstapjes dicht in de buurt die de energie weer snel op peil  brengen. Dat Noordrijn-Westfalen zo geliefd is voor korte vakanties, komt daarom niet zomaar uit de lucht vallen. Want of je nu met de auto, het vliegtuig of met de trein gaat, de deelstaat is overal vandaan snel en probleemloos  bereikbaar. Er is bovendien voor elk wat wils met levendige en historische steden, een subliem cultureel aanbod en afwisselende natuurlandschappen. Daarbij is NRW ook al vroeg ingesprongen op de trend dat mensen de auto steeds vaker laten staan en er met de fiets op uittrekken: met een netwerk  van  fietspaden van ca. 29.000 km lang dat alle steden en gemeenten in de deelstaat met elkaar verbindt, is Noordrijn-Westfalen fietsland nummer 1 on - der de Duitse deelstaten.
In NRW zijn de fietspaden overal voorzien van uniforme roodwitte bordjes met kilometeraanduiding. De talrijke thematische routes zijn herkenbaar aan hun eigen logo. In bijvoorbeeld de RadRegionRheinland is inmiddels ook het in Nederland en Vlaanderen alom bekende knooppuntensysteem ingevoerd. 

Radfahren auf Zeche Ewald in Herten, © radrevier
©

Revier routes

Kloster-Garten-Route, © I. Jansen, Kulturland Kreis Höxter
©

Aanraders Fietsen

Zwei Radfahrer auf dem Rheinradweg im Siebengebirge , © Tourismus NRW e.V. Dominik Ketz
©

Fietsen langs rivieren en op treintrajecten

Rheinradweg in NRW, © Tourismus NRW e.V., Dominik Ketz
©

Aantrekkelijke Fietspaden

Entspannt mit dem Fahrrad in der Natur unterwegs, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e. V.
©

E-biken door Noordrijn-Westfalen

Fietsvakantie, © Tourismus NRW e.V.
©

Brochures en gidsen

Meer elementen laden