©
Aachener Innenstadt im Sommer, © Tourismus NRW e.V.

Stedentrip in NRW


Jouw flair

Van de schitterende metropolen aan de Rijn tot aan Münster, Aken en Wuppertal: Het westen biedt voldoende onbekend land voor ontdekkers van steden. Verbaas je middenin moderne architectuur, ga alleen shoppen of flaneer door levendige oude stadscentra: Laat je gewoon door je nieuwsgierigheid leiden en ontdek de internationale verscheidenheid van dit unieke stedelijk landschap, dat zich voortdurend verandert.

Aachen Stadtansicht, © Tourismus NRW e.V.

Keizerstad Aken

Karel de Grote had een reden, om van Aken het centrum van zijn rijk te maken: Ook tegenwoordig weet de domstad, Keizerstad en kurstad met cultuur en wellness te bekoren.

lees meer
Am alten Rathaus, © Bielefeld Marketing GmbH

Historische stad Bielefeld

In de historische steden in het Teutoburgerwoud kun je de geschiedenis van dichtbij beleven. Of het nu om de Sparrenburg, de dom of gewoon om een jazz-club gaat - hier heeft bijna alles een lange traditie.

lees meer
Bonn Panorama Innenstadt, © Michael Sondermann, Bundesstadt Bonn

Beethovenstad Bonn

Beleef de “Rijnromantiek”, bezoek het geboortehuis van Beethoven of amuseer je op de Pützchens Markt. De voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek weet met zijn natuurlijke coulisse en cultureel aanbod te overtuigen.

lees meer
Zeche Zollverein bei Tag, © Sven Lorenz / Stiftung Zollverein

Cultuurstad Essen

Unesco-werelderfgoed Zollverein, museum Folkwang, Villa Hügel & Co. - Essen is ook na het cultuurhoofdstadjaar RUHR.2010 een culturele grootmacht in het centrum van het Ruhrgebied.

lees meer
Blick entlang des Rheinufers in Düsseldorf, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

Cultuurmetropool Düsseldorf

De hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Düsseldorf, is het centrum voor mode en kunst. Op de Rheinpromenade kunnen bezoekers heerlijk slenteren en genieten van de Rheinische manier van leven.

lees meer
Rheinpanorama von Köln, © Udo Haake / KölnTourismus GmbH

Domstad Keulen

Domstad, kunststad, Rijnmetropool: De stad met het grootste aantal inwoners in Noordrijn-Westfalen weet te overtuigen met een cultureel aanbod en de idyllische ligging aan de Rijn.

lees meer
Blick auf die St. Lambertikirche, © Oliver Franke / Tourismus NRW e.V.

Fietsstad Münster

Of met de fiets of te voet: De stad Münster werd in 2004 uitgeroepen tot de “Meest leefbare stad ter wereld”. Laat je overtuigen van de voorkeuren!

lees meer
Holsteiner Treppe in Wuppertal, © Tourismus NRW e.V.

Wonderbaar: Wuppertal!

Met een groot verleden in de richting van de toekomst: Met de wagon van de bero-emde zweefbaan of met de fiets over de viaducten van de nieuwe Nordbahntrasse richting Utopia-Stadt. Wuppertal steekt zijn gasten aan met improvisatietalent, de wens vorm te geven en met een grote ideeënrijkdom.

lees meer

Ontdek meer van de steden in NRW

Geschäft Kleidsam Indooransicht Düsseldorf Unterbilk, © Tourismus NRW e.V.
©

Winkelen in NRW

het winkelen, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.
©

Gasten-cards in Noordrijn-Westfalen

Aachener Innenstadt im Sommer, © Tourismus NRW e.V.
©

Stedentrip in NRW