Mural, Home Street Home van Hoker, Oldhaus & Tubuku , © Johannes Höhn

Hal­lo, ik ben Mön­chen­g­lad­bach!

Fijn dat je er bent.

Je moet het nog zien, of ik je wel iets spannends kan vertellen over mijzelf? Nou, luister dan maar eens goed! Het is hier echt niet alleen een dolle boel als mijn elftal uit de Niederrhein aantreedt, dus ik heb absoluut meer dan voetbalverhalen in petto. Rheinische gastvrijheid staat bij mij hoog in het vaandel en ik neem het leven liefst zo kleurrijk mogelijk. Bovendien heb ik het erg begrepen op kunst in de openlucht. Maar met slecht weer heb ik je ook het nodige lekkers te bieden. Ga met mij door mijn dreven, daar valt wat te beleven, want dat heb je bij mij zeker ook. En één ding wil ik al bij voorbaat verklappen: de uitdrukking “tegen de lamp lopen” is voor mij geen belediging.

Hoe ik mezelf zie? Kleurrijk.

Ik ben ervan overtuigd dat wij echt goede vrienden kunnen worden. En als je nog een vriendenboek zou hebben, dan zou ik bij lievelingskleur zeker “bont” opschrijven. Ik hou erg van de manier waarop streetart mijn stadsbeeld bepaalt. Urban Art schrijf ik met hoofdletters. Daarom raad ik je aan iets meer tijd voor onze wandeling in te plannen, want bij mij valt er heel wat te ontdekken. En nu komt-ie: mijn geliefde openbare park heet Bunter Garten. Best grappig, of niet? Och, zoals het hier bloeit en geurt! Als onze wandeling jou niet genoeg beweging is, neem ik je mee naar de kerk. Ja, je hoort het goed. In zijn binnenste kom je namelijk iets tegen dat je absoluut niet zou verwachten. Zo! Nieuwsgierig genoeg gemaakt? Kom dan langs!

LEER MIJ WER­KE­LIJK KEN­NENJe denk dat je me kent? He­le­maal fout. Want over wie of wat kun je nou al­les we­ten? Kom, laat je ver­ras­sen!
Sculpture Sphere-trames by Francois Morellet, © Johannes Höhn
Watertoren , © Johannes Höhn
Kletterkirche in Mönchengladbach, © Johannes Höhn
KOM MEE OP EEN SPEUR­TOCHT DOOR DE STAD
Street Art in de Waldhausener Straße, © Johannes Höhn

Met de boot de Niers op

Museum Schloss Rheydt met gracht en park, © Johannes Höhn
Tip van Lot­ta Dah­lenUit Mön­chen­g­lad­bach
Peddleen op de Niers aan de Nederrijn, © Johannes Höhn

Op warme lente- en zomerdagen ga ik vaak met mijn vrienden naar de Niers. Het is gewoon leuk om hier een rubberboot of een kano te huren. Onderweg is echt veel te zien – kastelen bijvoorbeeld.