Schloss Dyck in Jüchen am Niederrhein gehört zu den schönsten Schloss- und Parkanlagen Nordrhein-Westfalens, © Tourismus NRW e.V.

Kas­teel Dy­ck Jüchen

Ge­ïn­spi­reerd door En­ge­land en om­ge­ven van wa­ter

Het park met zijn ou­de bo­men ziet er nog net zo uit als in de 19de eeuw. Ge­lij­ker­tijd is kas­teel Dy­ck ook het in­ter­na­ti­o­na­le cen­trum voor tuin­kunst met zijn nieu­we ont­wik­ke­lin­gen...

Het kasteel Dyck in Jüchen aan de Niederrhein behoort tot de cultuurhistorisch belangrijkste waterburchten in Noordrijn-Westfalen. Het kasteel ligt midden in een Engelse landschapstuin en is met zijn voorburchten en -landerijen verdeeld op vier eilanden in de Kelzenberger Bach. Sinds de 14de eeuw is het kasteel in het bezit van de vorstelijke familie Salm-Reifferscheidt-Dyck. De vorsten vervingen rond 1794 de barokke tuin van het kasteel door de tegenwoordige kasteeltuin, helemaal naar Engels voorbeeld. Talrijke beroemde landschapsarchitecten en tuinkunstenaars hebben hun steentje bijgedragen aan de vormgeving van het park; waaronder Thomas Blaikie en Peter Joseph Lenné.

Centrum voor hedendaagse tuinkunst

Sinds 1999 is kasteel Dyck het centrum voor tuinkunst en landschapscultuur met internationale invloed. De tuin bekoort door de thema- en voorbeeldtuinen, maar ook door de lanen, bospaden en weides met oude bomen. Ook de haagtuinen met azalea's en rododendrons, de plantenperken, de diverse boomgroepen en in het bijzonder de bloeiende wijden in de zomer zijn erg indrukwekkend.

Het park van kasteel Dyck behoort tot de oudste en meest diverse parken in Duitsland. Bovendien komen klimvrienden in het kasteelpark in de klimtuin helemaal aan hun trekken. Bovendien nodigt de bijzondere atmosfeer rondom het kasteel jaarlijks duizenden bezoekers uit, te genieten van de op het seizoen aangepaste evenementen en markten. Tot de highlights behoort illumina, een festival van lichten, dat het kasteelpark vanaf de schemering in een betoverend licht dompelt.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Stiftung Schloss Dyck – Zentrum für Gartenkunst und Landschaftskultur
Schloss Dyck
41363 Jüchen
Telefoon: +49 218 2824-0
E-mail: info@stiftung-schloss-dyck.de
Homepage: www.stiftung-schloss-dyck.de

Heenreis

per Google Maps

Openingstijden

Dinsdag 14:00 - 18:00 uur
Woensdag 14:00 - 18:00 uur
Donderdag 14:00 - 18:00 uur
Vrijdag 14:00 - 18:00 uur
Zaterdag 12:00 - 18:00 uur
Zondag 12:00 - 18:00 uur
Vakantie 12:00 - 18:00 uur

Park en kasteel zijn het hele jaar geopend, behalve op 24, 25 en 31 december

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Stiftung Schloss Dyck – Zentrum für Gartenkunst und Landschaftskultur«


Jouw contactgegevens

Ik heb kennis genomen van de gegevensbeschermingsverklaring van Tourismus NRW e.V. en ga ermee akkoord dat de door mij verstrekte gegevens elektronisch worden verzameld en opgeslagen om contact met mij op te kunnen nemen.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.