©
Schloss Dyck in Jüchen am Niederrhein gehört zu den schönsten Schloss- und Parkanlagen Nordrhein-Westfalens, © Tourismus NRW e.V.

Kasteel Dyck


Geïnspireerd door Engeland en omgeven van water

Het park met zijn oude bomen ziet er nog net zo uit als in de 19de eeuw. Gelijkertijd is kasteel Dyck ook het internationale centrum voor tuinkunst met zijn nieuwe ontwikkelingen...

Het kasteel Dyck in Jüchen aan de Niederrhein behoort tot de cultuurhistorisch belangrijkste waterburchten in Noordrijn-Westfalen. Het kasteel ligt midden in een Engelse landschapstuin en is met zijn voorburchten en -landerijen verdeeld op vier eilanden in de Kelzenberger Bach. Sinds de 14de eeuw is het kasteel in het bezit van de vorstelijke familie Salm-Reifferscheidt-Dyck. De vorsten vervingen rond 1794 de barokke tuin van het kasteel door de tegenwoordige kasteeltuin, helemaal naar Engels voorbeeld. Talrijke beroemde landschapsarchitecten en tuinkunstenaars hebben hun steentje bijgedragen aan de vormgeving van het park; waaronder Thomas Blaikie en Peter Joseph Lenné.

Centrum voor hedendaagse tuinkunst

Sinds 1999 is kasteel Dyck het centrum voor tuinkunst en landschapscultuur met internationale invloed. De tuin bekoort door de thema- en voorbeeldtuinen, maar ook door de lanen, bospaden en weides met oude bomen. Ook de haagtuinen met azalea's en rododendrons, de plantenperken, de diverse boomgroepen en in het bijzonder de bloeiende wijden in de zomer zijn erg indrukwekkend.

Het park van kasteel Dyck behoort tot de oudste en meest diverse parken in Duitsland. Bovendien komen klimvrienden in het kasteelpark in de klimtuin helemaal aan hun trekken. Bovendien nodigt de bijzondere atmosfeer rondom het kasteel jaarlijks duizenden bezoekers uit, te genieten van de op het seizoen aangepaste evenementen en markten. Tot de highlights behoort illumina, een festival van lichten, dat het kasteelpark vanaf de schemering in een betoverend licht dompelt.

Openingstijden:

Park en kasteel zijn het hele jaar geopend, behalve op 24, 25 en 31 december

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Tuplenwiese vor dem Schloss Dyck, © Stiftung Schloss Dyck, / Foto: Anja Spanjer
Die Barockbrücke, heute auch Hochzeitsbrücke genannt, ist im Park von Schloss Dyck ein beliebtes Fotomotiv., © Tourismus NRW e.V.
Schloss Dyck war zuletzt Sitz der fürstlichen Familie Salm-Reifferscheidt-Dyck, bevor der Besitz in eine Stiftung überging, © Tourismus NRW e.V.
Schloss Dyck ist eines der historisch bedeutendsten Wasserschlösser im Rheinland, © Tourismus NRW e.V.
Das Wappenrelief am Wasserschloss Dyck, © Tourismus NRW e.V.
Die Schlossanlagen von Dyck in Jüchen liegen wenige Kilometer von Düsseldorf entfernt, © Tourismus NRW e.V.
Die Barockbrücke im englischen Landschaftsgarten von Schloss Dyck, © Tourismus NRW e.V.
Das Hotel Schloss Dyck wurde im Jahr 2017 in der ehemaligen Remise der Schlossanlage eröffnet, © Tourismus NRW e.V.
Der Eingangsbereich des Hauptschlosses, © Tourismus NRW e.V.

Meer informatie


Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »Stiftung Schloss Dyck – Zentrum für Gartenkunst und Landschaftskultur«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.