Jouw weg naar Noordrijn-Westfalen


Waarschijnlijk leiden niet alle wegen naar Noordrijn-Westfalen - maar wel een heleboel. Dat ligt aan de ene kant aan de centrale positie midden in europa en aan de andere kant aan de uitstekende infrastructuur. Deze is de dichtste van heel Europa. Vanaf twee internationale grote luchthavens en vier verdere luchthavens met Europese verbindingen vertrekken meer dan 400 internationale directe vluchten.

En ter land zorgt een dicht netwerk van rails en straten voor goede verbindingen met de hele wereld. Alleen al ongeveer 2.200 kilometer snelweg verbinden Noordrijn-Westfalen direct en snel met het grote Europese verkeersnetwerk. Een autoritje van Amsterdam naar Düsseldorf duurt ongeveer 2,5 uur en met de ICE gaat het zelfs nog sneller. Binnen goed twee uur kom je dan vanaf Amsterdam aan in de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen; Düsseldorf. Want ook wat de treinverbinding betreft ligt Noordrijn-Westfalen aan kop: met meer dan 6.000 kilometer is dit het meest uitgebreide spoornet in heel Duitsland.

Heenreis met het vliegtuig

Twee grote internationale luchthavens - Düsseldorf Airport en Köln Bonn Airport - evenals verdere luchthavens met Europese verbindingen in Dortmund, Münster/Osnabrück, Paderborn/Lippstadt en Weeze/Niederrhein verbinden de deelstaat met alle belangrijke nationale plaatsen maar ook met buitenlandse metropolen.

lees meer

Heenreis met de trein

Meer dan 30 IC-, EC- en ICE-stations en een goed op elkaar afgestemd lokaal openbaar vervoernet maken een comfortabele reis mogelijk. Een ICE van Amsterdam naar Düsseldorf doet er precies 2 uur.

lees meer
Anreise via Auto, © pixabay.com

Heenreis met de auto

Alleen al ongeveer 2.200 kilometer snelweg verbinden Noordrijn-Westfalen direct en snel met het grote Europese verkeersnetwerk. Binnen goed twee uur kom je dan vanaf Amsterdam aan in de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen; Düsseldorf.

lees meer

Impressies & video's


Jouw Noordrijn-Westfalen - Een Belevenis van dichtbij!

Kettenkarussell auf der Anna Kirmes in Düren, © Tourismus NRW e.V.
An der Kölner Hohenzollernbrücke hängen tausende Liebesschlösser, © Dieter Jacobi / KölnTourismus GmbH
Den Sommer an einem Brunnen in Bonn genießen, © Sondermann
Die Abendsonne am Burgplatz in Düsseldorf genießen, © Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH