Beachvolleybaltraining bij Blue Beach Witten, © Blue Beach Witten

Tips voor slecht weer


Bin­nen­sport­ac­ti­vi­tei­ten

Zomerse onweersbuien, herfststormen of winterse vrieskou – wat kunt u doen als u door het weer niets buiten kunt ondernemen? In Noordrijn-Westfalen kunnen sportievelingen gewoon binnen terecht: Van de klimkerk tot minigolf bij maanlicht – hier vindt u ongewone binnenactiviteiten die u in beweging brengen en in een goed humeur houden op saaie dagen.

Blue Lagoon in de Nuttlar leisteenmijn, © Susanne Schmidt

Bin­nen ple­zier in het wa­ter


Op naar het die­pe!

Nuttlar-mijn, Bestwig
In Bestwig in het Sauerland kunnen watersporters duiken in een voormalige mijn. Meer dan 100 jaar lang werd in de Nuttlar-mijn leisteen gedolven, waardoor een labyrint van galerijen ontstond van wel 20 kilometer lang met grote hallen op vijf niveaus. Omdat bij de sluiting in 1985 ook de pompen uitgeschakeld werden die tot dan toe het binnendringende water hadden weggepompt, is het peil in de galerijen gestadig gestegen. Tegenwoordig kunnen watersporters hier tot 30 meter diep duiken. Onder water is alles nog zoals de mijnwerkers het achterlieten. Er staan onder andere nog karretjes op de rails en de jasjes van de mijnwerkers hangen aan de muur in de schaftruimte.
Duikschool Sauerland – Mijnduiken

Gashouder, Duisburg
Een bijzondere plek om te duiken is ook de voormalige gashouder in het Landschapspark Duisburg-Noord. Het Gashouder Duikcentrum is het grootste overdekte duik- en opleidingscentrum van Europa. De duikschool biedt cursussen voor beginners en voor toekomstige instructeurs. Wie al kan duiken, mag ook alleen duiken.
www.tauchrevier-gasometer.de

Indoor Skydiving Bottrop, © Indoor Skydiving Bottrop

Een pa­ra­dijs voor men­sen met een hoofd voor hoog­ten


The sky­'s the li­mit!

Klimkerk, Mönchengladbach
In Mönchengladbach is er een hoogtepunt voor klimliefhebbers: Hier kunnen klimmers zonder hoogtevrees hun vaardigheden op de proef stellen in een voormalig kerkschip. De klimkerk is de eerste in zijn soort in heel Duitsland. Met wanden tot 13 meter hoog voldoet dit speciale klimpark aan alle eisen: er is een beginnerszone, een funzone en een extreme zone. Verscheidene klimcursussen zijn ook gericht op klimmers met zeer verschillende niveaus van bekwaamheid en voorkennis.
www.kletterkirche.de

Parachutespringen in Bottrop
‘s Werelds modernste windtunnel bevindt zich in Bottrop. De kamer van de windtunnel is met 17 meter de hoogste in Europa. Hier kunnen zowel beginners als professionals het parachutespringen beoefenen zonder in een vliegtuig te hoeven stappen. Zelfs wie geen ervaring met parachutespringen heeft kan hier samen met een trainer het vliegen uitproberen, want de luchtstroom, die snelheden tot 286 km/u kan bereiken, is even soepel als de vrije val van een echte parachutesprong.
www.indoor-skydiving.com

Evenement in Blue Beach Witten, © Blue Beach Witten

Ont­snap in de sneeuw


Of toch lie­ver naar het strand?

Alpencentrum Bottrop
Het Alpincenter Bottrop ligt direct naast het parachutespringen. Hier kan iedereen die van de winter houdt gewoon naar de sneeuw vluchten, zelfs vanuit de warme zomerregen. De overdekte skipiste in Bottrop is met 640 meter de langste overdekte piste ter wereld en biedt ook ski- en snowboardinglessen voor kinderen en volwassenen.
www.alpincenter.com/bottrop

Alpenpark Neuss
Wintersporters en zij die dat willen worden kunnen ook in het Alpenpark Neuss hun vaardigheden trainen of zich voorbereiden op de volgende wintervakantie. Deze overdekte skipiste heeft ook een record: het is de overdekte skipiste met het grootste oppervlak ter wereld.
www.alpenpark-neuss.de 

Indoor Beach Sportcentrum, Witten
Wie liever de zomer terughaalt als het slecht weer is, kan beter naar 's werelds eerste overdekte strandsportcentrum in Witten gaan. Gegarandeerd krijgt niemand hier koude voeten: het verwarmde zand nodigt uit tot een partijtje beachvolleybal, strandvoetbal of handbal. Er is ook een fitnessruimte met kracht- en cardioapparatuur en spinningfietsen.
www.beachsort.de

Alme Park in Gelsenkirchen, © Alma Park GmbH

Zin in ac­tie?


Adre­na­li­ne zon­der ge­vaar van vies weer

Michael Schumacher Kart & Evenementen Centrum, Kerpen
In Kerpen, de woonplaats van de in de Formule 1 succesvolle broers Schumacher, kunnen waaghalzen bij slecht weer snelheidsrecords vestigen. In het Michael Schumacher Kart & Event Centrum kunnen racefanaten hun stuurkunsten uitproberen op de overdekte kartbaan, die meer dan 600 meter lang is. Als de zon zich dan toch laat zien, kan de racebaan nog met de 710 meter lange buitenbaan worden verlengd. Met karts die volgens de laatste veiligheidsnormen zijn uitgerust, kunnen hier altijd nieuwe beste tijden worden neergezet.
www.ms-kartcenter.de

Alma Park, Gelsenkirchen
Bezoekers van Duitslands grootste overdekte pretpark kunnen in weer en wind rennen, springen en ravotten: Alma Park biedt paintball, lasergamen, trampolinepark, bubbelbal, live escape, minigolf en black light minigolf, pijltjestikkertje, poolbal en virtual reality. Er zijn in totaal elf verschillende actiesportmogelijkheden voor groepen en individuen op ongeveer 9000 vierkante meter.
www.alma-park.de 

Top Golf, Oberhausen
De innovatieve golfbeleving in Oberhausen is de eerste in Europa. Hier kunnen golfliefhebbers en recreanten zich uitleven op een drie verdiepingen tellende drive range met een ongeveer 220 meter lang afwerkgebied. Spelletjes zoals Angry Bird of Jewel Jam worden hier aangeboden. Er kan ook lekker worden gegeten en er kunnen sportuitzendingen, livemuziek of dj-evenementen op het dakterras worden bijgewoond.
www.topgolfoberhausen.com

  • Seminariezaal bij Blue Beach Witten, © Blue Beach Witten
    Topgolf Oberhausen, © Topgolf Oberhausen
    Grote klimzaal in de klimkerk Mönchengladbach, © Kletterkirche Mönchengladbach GmbH
  • Groef in de Nuttlar leisteenmijn, © Susanne Schmidt
    Indoor Skydiving Bottrop, © Indoor Skydiving Bottrop
    Drohnenaufnahme vom Alpenpark Neuss, © Johannes Höhn

Op naar de vol­gen­de ge­zins­uit­stap

Hier gaat het naar veel meer ge­va­ri­eer­de reis­be­stem­min­gen en tips voor leu­ke dag­trips.

lees meer