©
Sauerland Hemer Felsenmeer, © Tourismus NRW e.V.

Natuurparken


Natuurlijk wild

In Noordrijn-Westfalen groeit weer een oerwoud, stromen de rivieren vrij door de natuur en vormen hun oevers, keren zeldzame dieren zoals de wisent en de wilde kat weer terug. De wildernis ligt hier vaak op slechts een paar stappen afstand en de natuurparken van de deelstaat vormen een groen en ontspannend contrast ten opzichte van het bruisende stadsleven. In 12 natuurparken en een nationaal park kun je tot rust komen en de oorspronkelijke natuurlijke landschappen en de groene schoonheid van Noordrijn-Westalen ontdekken.

Panorama Elberndorftal, © Tourismus NRW e.V.

Natuurparken in Noordrijn-Westfalen

In de 12 natuurparken in Noordrijn-Westfalen kan de schoonheid van de natuur van dichtbij worden ontdekt. Veel buitengewone en bedreigde dieren en planten hebben hier hun habitat gevonden.

lees meer
Der Rursee im Nationalpark Eifel, © Nationalpark Eifel - Nationalparkverwaltung

Het Nationalpark Eifel

Wilde katten, zwarte ooievaars en een zee aan bloeiende wilde narcissen; het enige nationaal park in Noordrijn-Westfalen is een paradijs voor de natuurliefhebber.

lees meer
Siebengebirge Ölberg Panorama , © Tourismus NRW e.V.

Het wilde Siebengebirge

Een middelgebergte met fantastisch uitzicht op de Rijn: het Siebengebirge steekt hoog uit boven de rivier en ontvoert je in een natuurlijk landschap van steen en bos.

lees meer
Narzisseblüte in den Eifeltälern, © Naturpark Hohes Venn - Eifel

Het natuurpark Hoge Venen-Eifel

Neem een duik in de bloemenzee van gele narcissen, ontmoet de bever, het ree of de waterspreeuw en geniet van adembenemende uitzichten; het natuurpark Hoge Venen biedt spannende natuurbelevenissen.

lees meer
Münsterland Dülmen Wildpferde Herde, © Tourismus NRW e.V.

Het natuurpark Hohe Mark

Wilde paarden, brandende heide, dierentuin en nog veel meer: het natuurpark Hohe Mark biedt tal van belevenissen voor kinderen en volwassenen.

lees meer
Meer elementen laden

Een ogenblik a.u.b.

Meer lijstelementen worden geladen