©
Hermannsdenkmal Detmold, © Tourismus NRW e.V.

Teu­to­bur­ger­woud


Ge­nees­krach­ti­ge ba­den, Her­man­ns­denk­mal en Ex­tern­stei­ne

Veen, mineralen en een frisse zeelucht - het Teutoburgerwoud doet zijn best om het de bezoekers naar de zin te maken. Met zes officiële geneeskrachtige baden, een kuuroord met een geneeskrachtig klimaat, vier Kneippkuuroorden plus tien luchtkuuroorden en vier revalidatiecentra geldt de regio als ’heilzame tuin van Duitsland‛. Bevorderlijk voor de gezondheid zijn natuurlijk ook de vele fiets-en wandelroutes in het middelgebergtelandschap, die vaak meteen een kijkje bieden in de geschiedenis van het Teutoburger Woud.

©
Externsteine im Teutoburger Wald, © Tourismus NRW e.V.

Ge­zon­de ti­me-out

In Bad Salzuflen doet de heilzame kracht van zout bronwater zijn werking. De gradeerwerken, ooit gebruikt om zout te winnen, zorgen voor een zee-achtig klimaat in de stad. Tot wel 300.000 liter zout water druppelt dagelijks langs de sleedoornwanden. De kracht van het veen is effectief in Bad Driburg en Bad Meinberg. Waardevolle plantendelen, die eeuwenlang op natuurlijke wijze zijn vergaan, geven het zwavelveen zijn werkzame stoffen. In Bad Oeynhausen borrelen minerale bronnen. In de neoclassicistische galerij kunnen bezoekers het geneeskrachtige water proeven dat wordt gewonnen tot een diepte van 600 meter.

Veel historische plaatsen in de regio kun je te voet of per fiets verkennen, zoals het Hermannsdenkmal bij Detmold dat herinnert aan de slacht van Cherusken-leider Arminius of de Externsteine bij Horn-Bad Meinberg, dertien zandsteenrotsen die wel 40 meter hoog zijn. Hier komen de Hermannsweg en de Eggeweg langs. De Weser-Radweg leidt fietsers naar Schloss Corvey, ooit een belangrijk klooster en op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Meer informatie


Nu ontdekken!

Ont­dek­kin­gen in de re­gio Teu­to­bur­ger Woud


Die Sparrenburg thront auf dem 180 Meter hohen Sparrenberg, © Bielefeld Marketing GmbH
©

Spar­ren­burg Bie­le­feld

Blick vom Hermannsdenkmal, © Teutoburger Wald Tourismus - OWL GmbH
©

Her­man­ns­höhen

Oude boom op de Hermannsweg, © OWL Marketing GmbH,S. Westermann
©

Her­man­ns­weg

dyllische wegen langs de rivier Weser-Radweg, © Peter Hübbe
©

We­ser-Rad­weg

Schloss Corvey Aussensicht, © André Menne, Peter Wieler
©

Cor­vey

Meer elementen laden