©
Fietsers op tournee bij de Lahntal-Radweg, © Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V

Lahn­tal­rad­weg

Top-rou­te voor fa­mi­lies en ge­not­fiet­sers

De Lahn­tal-Rad­weg volgt de loop van de Lahn van de bron tot aan de mon­ding. Fa­mi­lies en ge­not­fiet­sers ko­men hier net zo aan hun trek­ken als spor­tie­ve fiet­sers.

De start van de Lahntal-Radweg is aldaar, waar de Lahn ontspringt. In Netphen in het Rothaargebergte; in het uiterste zuidoosten van Noordrijn-Westfalen. Van hieruit begeleidt de route de Lahn tot zijn monding in de Rijn. Op de circa 240 kilometer passeert de route hierbij burchten, kastelen, historische oude stadskernen en bijzonder mooie landschappen.

Het bijzonder bezienswaardige oude centrum van Bad Laasphe met de mooie vakwerkgevels maar ook het Landgrafenschloss in Biedenkopf, de universiteitsstad Marburg, de Goethestadt Wetzlar, de Limburgse Dom maar ook Bad Ems, het kuuroord uit de tijden van de keizer vormen waarachtige hoogtepunten langs de route. Bovendien passeert de weg bij Obernhof het enige wijnoord langs de Lahn. Hier worden zowel Spätburgunder maar ook Riesling gekweekt.

Op zijn weg van de bron van de Lahn in de regio Siegerland-Wittgenstein tot en met de monding legt de Lahntal-Radweg 600 hoogtemeters af. Omdat er slechts zelden sprake is van een steile helling, is de weg ook geschikt voor families – grotendeels zelfs met een kinderaanhanger - en ongeoefende fietsers. Maar ook de steilere passages zijn de moeite waard, want eenmaal boven aangekomen heeft u een heerlijk uitzicht in het Lahntal met zijn bezienswaardigheden. En wie toch meer van gemoedelijkheid houdt, neemt tussendoor gewoon de trein of de fiets-shuttlebus.

Wie echter de moeite doet, de hele fietsroute te fietsen, wordt hiervoor rijkelijk beloond. Het landschap verandert steeds weer. Terwijl men aan het begin nog vrolijk gekleurde weiden en groene heuvels ziet, krijgt men later steile afhangen met groene bossen te zien. Maar de Lahn blijft bijna altijd in het zicht van de fietsers.

De route is grotendeels verhard, overal voorzien van wegwijzers, meestal geasfalteerd en bijna overal autovrij. De Lahntal-Radweg werd door de Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club (ADFC) gecertificeerd als vier-sterren-kwaliteitsroute.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
249.9
Duur in dagen
2
Loop-/fietsduur in uren
65

Hoogste punt in meter
610
Hoogtemeters omhoog
889
Hoogtemeters omlaag
1.458
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
licht
  • Rondtocht
  • Geschikt voor families
  • Geschikt voor rolstoelgebruikers

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Fietsers op tournee bij de Lahntal-Radweg, © Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V.«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.

Al­le wan­del­pa­den in NRW