Bierkrans met Kölsch, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.

Bier-Rou­te


Road­trip door NRW

Zullen we deze een van onze beste 'dorst lessende' redenen noemen voor een reisje? De bier-route door Noordrijn-Westfalen brengt je naar diverse locaties op basis van het lekker smakende bier. We beginnen onze route op de luchthaven Düsseldorf. Natuurlijk is dit slechts een voorbeeld, je kunt ook overal anders beginnen.

Genieten van Altbier in NRW: Köbes met een dienblad Altbier in de oude binnenstad van Düsseldorf, © Oliver Franke, Tourismus NRW e.V.

Van de lucht­ha­ven Düs­sel­dorf to Düs­sel­dorf 'de ba­sis van het Alt-bier'


10 mi­nu­ten met de trein

Start je tocht bij de luchthaven van Düsseldorf en maak gebruik van het goede netwerk van het openbaar vervoer (je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over wie de Bob is!), het is slechts 10 minuutjes naar de stad waar de bier-route begint. Het oude centrum van Düsseldorf staat bekend als 'de langste bar ter wereld' en hier kun je de lokale specialiteit, het 'Alt-bier' leren kennen! Proost, zoals ze ook in Duitsland zeggen! Alt-bier is bij inheemsen maar ook bezoekers erg geliefd.
Wist jij dat...? Dit lekkere donkere bier is onlosmakelijk verbonden met Düsseldorf. What's in a name? 'Altus' is afkomstig van het Latijnse woord voor 'hoog' en verwijst naar het omhoog stijgende gist van dit lekkere, bovengistende bier. 

Kölsch glas, © Tourismus NRW e.V.

Van Düs­sel­dorf naar Keu­len 'de ba­sis van het Köl­sch'


Een uur met de trein

Van de ene bier-kenner stad naar de andere: op weg naar Keulen. Slechts een half uurtje met de trein vanaf Düsseldorf, kom je uit bij de basis van het Kölsch, een andere lokale bierspecialiteit.
Wist jij dat...? Voor de bewoners van Keulen is Kölsch veel meer dan een biertje. Dit heldere, bovengistende bier zit diep geworteld in de cultuur van de stad en geldt naast de Dom van Keulen als symbool van de stad en zijn omliggende regio. Het is zelfs zo dat de geschiedenis van het Kölsch bijna even oud is als die van de Dom! Akten van Kölsch-brouwerijen gaan terug tot in de 13e eeuw. Tegenwoordig worden er 25 verschillende soorten Kölsch geproduceerd. Sommigen worden in grote brouwerijen geproduceerd, terwijl anderen geproduceerd worden in traditionele kleine brouwerijen en hoofdzakelijk worden geserveerd in de rustieke, gemoedelijke sfeer van een aangrenzend café. 

Frischgezapftes Pils, © Tourismus NRW e.V.

Van Keu­len naar de Fie­ge-brou­we­rij naar de lucht­ha­ven Düs­sel­dorf


1.30 uur met de trein naar Bochum | 1.15 uur met de trein naar de lucht­ha­ven

Terug naar de trein: nu ga je op weg naar Bochum in het Ruhrgebied. Hier wordt Pilsener gebrouwen en hier vind je tal van traditionele, originele Pilsener-bieren van de beste kwaliteit, waar Noordrijn-Westfalen over de hele wereld bekend om staat.
Wist jij dat...? Dit lage gistingsbier heeft een karakteristieke lichte tot gouden tint en is een van de meest populaire bieren in Noordrijn-Westfalen. Afgezien van de bekendere merken die door commerciële brouwerijen worden geproduceerd, zijn er een groot aantal kleine brouwerijen die hun eigen regionale specialiteiten produceren. Kom voorbij en test deze lekkere bieren! Ze zijn gebrouwen met passie, volgens traditionele recepten. Hier eindigt je bier-route - we hopen dat het helemaal naar jouw smaak was!

Meer Road­trips door NRW

De Rursee van bovenaf, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Na­tuur & Wild-Rou­te

lees meer
Uitzicht op de stad Aken, © Tourismus NRW e.V.

UNES­CO Erf­goed-Rou­te

lees meer
Bierkrans met Kölsch, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.

Bier-Rou­te

lees meer
Uitzicht op de Rijndijk van Düsseldorf , © Tourismus NRW e.V.

Gro­te Me­tro­pool-Rou­te

lees meer
Oude vlek, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.

His­to­ri­sche Ste­den-Rou­te

lees meer