©
Bierkranz mit Kölsch, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.

Bier-Route


Roadtrip door NRW

Zullen we deze een van onze beste 'dorst lessende' redenen noemen voor een reisje? De bier-route door Noordrijn-Westfalen brengt je naar diverse locaties op basis van het lekker smakende bier. We beginnen onze route op de luchthaven Düsseldorf. Natuurlijk is dit slechts een voorbeeld, je kunt ook overal anders beginnen.

©
Altbiergenuss in NRW: Köbes mit einem Tablett Altbier in der Düsseldorfer Altstadt, © Tourismus NRW e.V., Oliver Franke

Van de luchthaven Düsseldorf to Düsseldorf 'de basis van het Alt-bier'


10 minuten met de trein

Start je tocht bij de luchthaven van Düsseldorf en maak gebruik van het goede netwerk van het openbaar vervoer (je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over wie de Bob is!), het is slechts 10 minuutjes naar de stad waar de bier-route begint. Het oude centrum van Düsseldorf staat bekend als 'de langste bar ter wereld' en hier kun je de lokale specialiteit, het 'Alt-bier' leren kennen! Proost, zoals ze ook in Duitsland zeggen! Alt-bier is bij inheemsen maar ook bezoekers erg geliefd.
Wist jij dat...? Dit lekkere donkere bier is onlosmakelijk verbonden met Düsseldorf. What's in a name? 'Altus' is afkomstig van het Latijnse woord voor 'hoog' en verwijst naar het omhoog stijgende gist van dit lekkere, bovengistende bier. 

©
Kölschglas, © Tourismus NRW e.V.

Van Düsseldorf naar Keulen 'de basis van het Kölsch'


Een uur met de trein

Van de ene bier-kenner stad naar de andere: op weg naar Keulen. Slechts een half uurtje met de trein vanaf Düsseldorf, kom je uit bij de basis van het Kölsch, een andere lokale bierspecialiteit.
Wist jij dat...? Voor de bewoners van Keulen is Kölsch veel meer dan een biertje. Dit heldere, bovengistende bier zit diep geworteld in de cultuur van de stad en geldt naast de Dom van Keulen als symbool van de stad en zijn omliggende regio. Het is zelfs zo dat de geschiedenis van het Kölsch bijna even oud is als die van de Dom! Akten van Kölsch-brouwerijen gaan terug tot in de 13e eeuw. Tegenwoordig worden er 25 verschillende soorten Kölsch geproduceerd. Sommigen worden in grote brouwerijen geproduceerd, terwijl anderen geproduceerd worden in traditionele kleine brouwerijen en hoofdzakelijk worden geserveerd in de rustieke, gemoedelijke sfeer van een aangrenzend café. 

©
Frischgezapftes Pils, © Tourismus NRW e.V.

Van Keulen naar de Fiege-brouwerij naar de luchthaven Düsseldorf


1.30 uur met de trein naar Bochum | 1.15 uur met de trein naar de luchthaven

Terug naar de trein: nu ga je op weg naar Bochum in het Ruhrgebied. Hier wordt Pilsener gebrouwen en hier vind je tal van traditionele, originele Pilsener-bieren van de beste kwaliteit, waar Noordrijn-Westfalen over de hele wereld bekend om staat.
Wist jij dat...? Dit lage gistingsbier heeft een karakteristieke lichte tot gouden tint en is een van de meest populaire bieren in Noordrijn-Westfalen. Afgezien van de bekendere merken die door commerciële brouwerijen worden geproduceerd, zijn er een groot aantal kleine brouwerijen die hun eigen regionale specialiteiten produceren. Kom voorbij en test deze lekkere bieren! Ze zijn gebrouwen met passie, volgens traditionele recepten. Hier eindigt je bier-route - we hopen dat het helemaal naar jouw smaak was!

Meer Roadtrips door NRW


Rursee von oben, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.
©

Natuur & Wild-Route

Aachen Stadtansichten, © Tourismus NRW e.V.
©

UNESCO Erfgoed-Route

Bierkranz mit Kölsch, © Ralph Sondermann, Tourismus NRW e.V.
©

Bier-Route

Blick auf den Medienhafen in Düsseldorf, © Tourismus NRW e.V.
©

Grote Metropool-Route

Alter Flecken, Freudenberg in Siegen-Wittgenstein, © Tourismus NRW e.V.
©

Historische Steden-Route

Meer elementen laden