“Kölner Lichter” dansen op het ritme van de muziek


Vuurwerk, Bengaalse lichten en honderdduizenden sterretjes

|Juli| Één van de mooiste muzieksynchrone vuurwerken dompelt Keulen in een zee van licht en kleur.

Tijdens een zwoele juli-avond straalt Keulen in een heel bijzonder licht. Daarvoor zorgt één van de mooiste muzieksynchrone vuurwerken in Duitsland: Tijdens de “Kölner Lichter” komen ieder jaar vuurwerk, Bengaalse lichten, watervallen en honderdduizende sterretjes aan bod. Voor het primaire vuurwerk beweegt zich een uit 50 feestelijk verlichte schepen bestaand konvooi van Köln-Porz Rijn-afwaarts in richting binnenstad. Op hun weg worden ze begeleid door diverse begroetingsvuurwerken vanaf het vaste land.

Tijdens de grote finale rond 23.30 uur wordt de hemel met muzikale begeleiding verlicht. Het muzikale thema is ieder jaar weer een ander: Soms is het de beat van de wilde jaren '70, soms zijn melodieën uit de filmmuziek te horen vanaf de grote luidsprekertorens rechts en links van de Rijn. De ritmes worden versterkt door het op de takt van de muziek afgestoken vuurwerk. Een ingenieuze computertechniek laat de schoten tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig in de hemel schieten.

Reeds in de namiddag start het muzikale kaderprogramma met gratis concerten op de tribune bij de Tanzbrunnen.

Veel scheepvaartbedrijven bieden 's avonds speciale rondvaarten op de Rijn aan ter gelegenheid van de “Kölner Lichter”. Wie het spektakel van af het water wil bekijken, moet al vroeg kaarten kopen.

De “Kölner Lichter” behoren tot de grootst muzieksynchrone vuurwerken in Duitsland. Ieder jaar weer weten rond 800.000 mensen de Rijnoevers in Keulen te vinden.

www.koelner-lichter.de

De volgende data:
13 juli 2019
18 juli 2020

Kaart van NRW

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Meer informatie


Nu ontdekken!