©
Skulpturen im Park des Wasserschloss Nordkirchen, © Foto Oliver Franke, Tourismus NRW e.V.

Parken en Tuinen in NRW


Kastelen en vorstenhuizen presenteren belangrijke landschappelijke architectuur

In Noordrijn-Westfalen nodigen de tuinen van barokke kastelen, de parken van voorname vorstenhuizen en de groene oases van voormalige tuintentoonstellingen uit, mooi te wandelen en te flaneren. In iedere regio in Noordrijn-Westfalen vindt u getuigen van belangrijke landschappelijke architectuur of tuinkunst en ook het één of ander bijzondere excursiedoel: botanische tuinen met 1,80 hoge bloemen, parken vol met sculpturen en tuinen die geïnspireerd zijn door het Verre Oosten bieden bijzondere belevenissen.

Die Barockbrücke, heute auch Hochzeitsbrücke genannt, ist im Park von Schloss Dyck ein beliebtes Fotomotiv., © Tourismus NRW e.V.

Kasteel Dyck

Geïnspireerd door Engeland en omgeven van water

Het park met zijn oude bomen ziet er nog net zo uit als in de 19de eeuw. Gelijkertijd is kasteel Dyck ook het internationale centrum voor tuinkunst met zijn nieuwe ontwikkelingen...

lees meer
Schloss Nordkirchen wird auch „Westfälisches Versailles“ genannt, © Foto Oliver Franke / Tourismus NRW e.V.

Paleis Nordkirchen

Het Versailles van Noordrijn-Westfalen

Het park behoort tot de mooiste tuinen van Europa, samen met het prachtige paleis wordt het geheel in Münsterland ook wel het “Westfaals Versailles” genoemd.

lees meer
Schloss Homburg im Winter, © Tourismus NRW e.V

Slot Homburg

Een barok juweel in het Bergisches Land

Van de 11de eeuw tot in de 21ste eeuw: Het slot met grote geschiedenis heeft de bezoekers niet alleen veel te vertellen in het museum.

lees meer
Schloss Moyland ist ein Wasserschloss bei Bedburg-Hau, © Dominik Ketz, Tourismus NRW e.V.

Slot Moyland in Bedburg-Hau

Niederrheins mekka voor Beuys-fans

Ontdek Joseph Beuys en détail: De wereldwijd grootste collectie aan werken van de belangrijke kunstenaar van de Niederrhein bevindt zich in het indrukwekkende slot Moyland in Bedburg-Hau.

lees meer
Familie am Teich, © Grugapark Essen

Grugapark Essen

De mooiste tuin van Essen

Tot rust komen maar ook avontuur, natuur en cultuur, sportmogelijkheden en picknick- of barbecueplaatsen - dat alles biedt het mooiste park in heel Essen; het hele jaar.

lees meer
Fahrradfahrer vor dem Schloss Anholt, © Thorsten Brönner, www.thorstenbroenner.de

Slot Anholt

Een waterkasteel in het Münsterland

Het voormalige kasteel is één van de mooiste waterkastelen in het Münsterland. Binnen in het kasteel treft men fantastische kunst aan; buiten is een wandeling door het barokke park een echte aanrader.

lees meer
Ausblick auf das Schloss Benrath, © Stiftung Schloss und Park Benrath

Slot Benrath

Het prachtige gebouw met park van Düsseldorf

Düsseldorf kan niet alleen pompeus op de Kö: Slot Benrath geldt als het belangrijkste, architectonisch complete kunstwerk van de hoofdstad van de deelstaat.

lees meer
Die Sparrenburg thront auf dem 180 Meter hohen Sparrenberg, © Bielefeld Marketing GmbH

Sparrenburg Bielefeld

De meest bekende burcht in het Teutoburgerwoud

Beleef het Middeleeuwse avontuur en geniet van het heerlijke uitzicht: De Sparrenburg torent hoog uit boven Bielefeld en biedt een fantastisch uitzicht op het Teutoburgerwoud.

lees meer