©
Karusselfahrt im Dunkeln, © Tourismus & Congress GmbH Region Bonn/Rhein-Sieg/Ahrweiler

Pützchens Markt in Bonn


Kermis met traditie

|September| Traditie en nostalgie ontmoeten moderne kermistechniek en spannende attracties: Meer dan een miljoen bezoekers komen ieder jaar weer af op Pützchens Markt in Bonn.

Één van de traditierijkste jaarmarkten in Duitsland vindt ieder jaar tijdens het tweede weekeinde in september in Bonn Beuel plaats. De wortels van de Pützchens Markt liggen reeds in de 14de eeuw: Volgens de legende stootte de heilige Adelheid na een lange droge periode haar abdissenstaaf in de grond, waarna op deze plek water uit de bodem kwam. De nieuwe bron of ook wel “Pütz” genoemd, gaf het dorp Pützchen zijn naam, wat naderhand zelfs een bedevaartsoord werd. Dit bedevaartsoord vormde met zijn kraampjes, handelaren, goochelaars en artiesten de vroegere Pützchens Markt.

Tegenwoordig is de Pützchens Markt veel meer dan een kleine jaarmarkt. Hier is niet alleen plaats voor traditionele draaimolens en nostalgische attracties, maar ook voor moderne kermistechniek en in totaal rond 500 kraampjes en standen van alle mogelijke oorsprong. Op een oppervlak van circa 80.000 m² op de marktweides komen jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers op af. Het hoogtepunt komt altijd helemaal aan het einde: Het grote vuurwerk viert de vijfde en laatste dag van de kermis.

www.bonn.de

delen maar

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Karusselfahrt im Dunkeln, © Tourismus & Congress GmbH Region Bonn/Rhein-Sieg/Ahrweiler
Ausblick auf die Achterbahn, © Presseamt der Stadt Bonn / Michael Sondermann
Pendel auf der Kirmes, © Presseamt der Stadt Bonn / Michael Sonderman

Meer informatie


Nu ontdekken!