©
Hauptstadion beim Chio Aachen, © Chio Aachen, Studio Strauch

CHIO Aken


Het we­reld­feest van de paar­den­sport

Een con­cours als waar feest: De rui­ter­sport viert ie­der jaar in Aken het we­reld­feest van de paar­den­sport.

Vaklui noemen het ook wel “Wimbledon van de ruitersport”: Het “Concours Hippique International Officiel” in Aken , kort ook wel CHIO genoemd, is het grootste en beste bezette spring- en dressuur-concours ter wereld. Ter gelegenheid van het wereldfeest van de paardensport komen iedere zomer meer dan 350.000 bezoekers naar de keizerstad.

Het concours bestaat uit de klassieke disciplines springen, dressuur, rijden het sinds 2007 nieuw toegevoegde veelzijdigheidsrijden evenals het voltigeren. In alle disciplines wordt een winnaar in de enkel- en teambeoordeling bepaald. Jaarlijks hoogtepunt is vooral de “Grote prijs van Aken”, het op zondag plaats vindende springen.

Het wedstrijdprogramma van CHIO Aken duurt meestal van vrijdag tot en met zonder van de daaropvolgende week. Naast de primaire wedstrijden is het kaderprogramma ook altijd een waar trekpleister: Daartoe behoort de “Soerser Sonntag”, de inofficiële openingsdag tijdens CHIO Aken, waarop tienduizenden bezoekers naar het concoursterrein komen, om van een gratis showprogramma te genieten. Ook het door live-muziek van het symfonieorkest van Aken begeleidt het showprogramma “Paard en symfonie” is een vast onderdeel van het kaderprogramma. Met het “Afscheid van de naties” viert CHIO tenslotte ieder jaar het einde.

Data 2021:

25 juni tot en met 4 juli

www.chioaachen.de

Kaart van NRW

Impressies & video's


Lass Dich in­spi­rie­ren: Der CHIO in Aachen in Bil­dern

Chio Aachen, © Chio Aachen
Reiterin macht sich bereit, für den Lauf, © Tourismus NRW e.V.
Die Pferde ziehen eine Kutsche, © aachen tourist service e.v.

Meer informatie


Nu ontdekken!