©
Springreiten auf dem Weltfest des Pferdesports CHIO Aachen, © Tourismus NRW e.V.

CHIO Aken


Het wereldfeest van de paardensport

Een concours als waar feest: De ruitersport viert ieder jaar in Aken het wereldfeest van de paardensport.

Vaklui noemen het ook wel “Wimbledon van de ruitersport”: Het “Concours Hippique International Officiel” in Aken , kort ook wel CHIO genoemd, is het grootste en beste bezette spring- en dressuur-concours ter wereld. Ter gelegenheid van het wereldfeest van de paardensport komen iedere zomer meer dan 350.000 bezoekers naar de keizerstad.

Het concours bestaat uit de klassieke disciplines springen, dressuur, rijden het sinds 2007 nieuw toegevoegde veelzijdigheidsrijden evenals het voltigeren. In alle disciplines wordt een winnaar in de enkel- en teambeoordeling bepaald. Jaarlijks hoogtepunt is vooral de “Grote prijs van Aken”, het op zondag plaats vindende springen.

Het wedstrijdprogramma van CHIO Aken duurt meestal van vrijdag tot en met zonder van de daaropvolgende week. Naast de primaire wedstrijden is het kaderprogramma ook altijd een waar trekpleister: Daartoe behoort de “Soerser Sonntag”, de inofficiële openingsdag tijdens CHIO Aken, waarop tienduizenden bezoekers naar het concoursterrein komen, om van een gratis showprogramma te genieten. Ook het door live-muziek van het symfonieorkest van Aken begeleidt het showprogramma “Paard en symfonie” is een vast onderdeel van het kaderprogramma. Met het “Afscheid van de naties” viert CHIO tenslotte ieder jaar het einde.

Data 2018:

13 tot en met 22 juli

www.chioaachen.de

delen maar

Impressies & video's


Lass Dich inspirieren: Der CHIO in Aachen in Bildern

Reiterin macht sich bereit, für den Lauf, © Tourismus NRW e.V.
Reiter und Pferd schaffen das Hindernis, © Tourismus NRW e.V.
Aussicht von der Tribüne, © Tourismus NRW e.V.
Die Pferde ziehen eine Kutsche, © aachen tourist service e.v.
Springreiten auf dem Weltfest des Pferdesports CHIO Aachen, © Tourismus NRW e.V.

Meer informatie


Nu ontdekken!