Ansicht auf das Schokoladenmuseum, © Schokoladenmuseum Köln

Cho­co­la­de­mu­se­um Keu­len

Een zoe­te ver­lei­ding in de Dom­stad langs de Rijn

In het Keul­se mu­se­um kun je niet al­leen de ge­schie­de­nis be­le­ven, maar ook lek­ker­nij­en van de po­pu­lai­re zoe­tig­heid pro­be­ren. Bij de drie me­ter ho­ge fon­tein stroomt voort­du­rend 200 ki­lo­gram cho­co­la­de waar­van mag wor­den ge­proefd. Bij de 'pra­li­ne­cur­sus­sen' kent de fan­ta­sie geen gren­zen.

Er is nauwelijks iemand te vinden, die niet van chocolade houdt; de liefde voor zoetigheid is verankerd in onze genen. Het is dus geen wonder, dat de culturele geschiedenis van chocolade ca. 3.000 jaar oud is. Het chocolademuseum in Keulen wijdt zich aan de zoete zonde en legt zijn bezoekers de gehele geschiedenis van de chocolade uit; te beginnen bij het “Godengerecht” van de Azteken tot en met het moderne industriële product.

Chocoladefontein en vers geproduceerde Nappos


Tot de hoogtepunten van de tentoonstelling behoort een toegankelijk tropisch huis met cacaoboom en tropisch klimaat. In een glazen chocoladefabriek wordt met de productie van kleine chocoladerepen, de ambachtelijke productie van holle figuren en de productie van pralines getoond hoe de chocoladeproducten industrieel, maar ook heel individueel ambachtelijk worden geproduceerd. En zodat de bezoekers chocolade in het Keulse chocolademuseum met alle zintuigen kunnen beleven, kan er tussendoor ook steeds weer iets geproefd worden: Door een druk op de knop overhandigt een kleine robot vers geproduceerde Nappos direct van de productieband aan de gasten en bij de drie meter hoge chocoladefontein, die de vorm heeft van een gouden cacaoboon, stroomt voortdurend 200 kilogram lekkere chocolade die geproefd mag worden.

Chocolade met Craft bier, wijn en whiskey

Tijdens rondleidingen die namen dragen als '100% chocolade' of 'Van ruwe cacao tot praline' kunnen bezoekers nog meer ervaren over de wereld van de chocolade - en er kan ook lekker worden geproefd. En tijdens de 'chocoladecursussen' of 'pralinecursussen' kent de fantasie bij de eigen creaties van zoete heerlijkheden geen grenzen. Originele combinaties van chocolade met Craft bier, wijn of whiskey zorgen tijdens de proeverijen voor heel bijzondere smaakbelevenissen.

Maître Chocolatier

De Maître Chocolatier van het chocolademuseum is Aiga Müller - zij is chocolade-expert met passie, kent de beste chocoladerecepten en houdt ervan, eigen creaties te vervaardigen... Hier kun je lezen, welke chocolade zij het liefst eet en waarom ze zich bijzonder verheugd op de eerste markt van de chocolatier in Keulen. Dan tonen van 14 tot 18 november 2018 ongeveer 70 internationale maîtres hun ambacht in het Chocolademuseum in Keulen en verrassen de bezoekers met buitengewone creaties. Want dit jaar viert het chocolademuseum zijn 25e verjaardag.

Kaart van NRW

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Besucher in der Ausstellung, © Schokoladenmuseum Köln
Dekoration individueller Tafeln, © Schokoladenmuseum Köln
Domlutscher gießen, © Schokoladenmuseum Köln
Die Geschäftsführer Annette Imhoff und Dr. Christian Unterberg Imhoff, © Schokoladenmuseum Köln
Historische Drogerie, © Schokoladenmuseum Köln
Weitblick auf das Kölner Schokoladenmuseum, © Schokoladenmuseum Köln
Trüffelproduktion im Schokoladenmuseum, © Schokoladenmuseum Köln

Meer informatie

Nu ontdekken!

Contact

Schokoladenmuseum Köln
Am Schokoladenmuseum 1a
50678 Köln
Telefoon: +49 221 931888-0
E-mail: service@schokoladenmuseum.de
Homepage: www.schokoladenmuseum.de/en/

Heenreis

per Google Maps
Per trein

Openingstijden

Maandag 10:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur

Voorafgaand aan een bezoek aan het chocolademuseum dienen de gasten zich te informeren over de actuele openingstijden: www.schokoladenmuseum.de
 

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Schokoladenmuseum Köln«


Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Veiligheidsvraag *

Velden met een * zijn verplicht.