©
Ansicht auf das Schokoladenmuseum, © Schokoladenmuseum Köln

Chocolademuseum Keulen


Een zoete verleiding in de Domstad langs de Rijn

In het Keulse Chocolademuseum kan de geschiedenis van de zoete zonde worden ontdekt en lekkere chocolade-heerlijkheden worden geproefd.

Er is nauwelijks iemand te vinden, die niet van chocolade houdt; de liefde voor zoetigheid is verankerd in onze genen. Het is dus geen wonder, dat de culturele geschiedenis van chocolade ca. 3.000 jaar oud is. Het chocolademuseum in Keulen wijdt zich aan de zoete zonde en legt zijn bezoekers de gehele geschiedenis van de chocolade uit; te beginnen bij het “Godengerecht” van de Azteken tot en met het moderne industriële product.

Chocoladefontein en vers geproduceerde Nappos


Tot de hoogtepunten van de tentoonstelling behoort een toegankelijk tropisch huis met cacaoboom en tropisch klimaat. In een glazen chocoladefabriek wordt met de productie van kleine chocoladerepen, de ambachtelijke productie van holle figuren en de productie van pralines getoond hoe de chocoladeproducten industrieel, maar ook heel individueel ambachtelijk worden geproduceerd. En zodat de bezoekers chocolade in het Keulse chocolademuseum met alle zintuigen kunnen beleven, kan er tussendoor ook steeds weer iets geproefd worden: Door een druk op de knop overhandigt een kleine robot vers geproduceerde Nappos direct van de productieband aan de gasten en bij de drie meter hoge chocoladefontein, die de vorm heeft van een gouden cacaoboon, stroomt voortdurend 200 kilogram lekkere chocolade die geproefd mag worden.

Chocolade met Craft bier, wijn en whiskey

Tijdens rondleidingen die namen dragen als '100% chocolade' of 'Van ruwe cacao tot praline' kunnen bezoekers nog meer ervaren over de wereld van de chocolade - en er kan ook lekker worden geproefd. En tijdens de 'chocoladecursussen' of 'pralinecursussen' kent de fantasie bij de eigen creaties van zoete heerlijkheden geen grenzen. Originele combinaties van chocolade met Craft bier, wijn of whiskey zorgen tijdens de proeverijen voor heel bijzondere smaakbelevenissen.

Maître Chocolatier

De Maître Chocolatier van het chocolademuseum is Aiga Müller - zij is chocolade-expert met passie, kent de beste chocoladerecepten en houdt ervan, eigen creaties te vervaardigen... Hier kun je lezen, welke chocolade zij het liefst eet en waarom ze zich bijzonder verheugd op de eerste markt van de chocolatier in Keulen. Dan tonen van 14 tot 18 november 2018 ongeveer 70 internationale maîtres hun ambacht in het Chocolademuseum in Keulen en verrassen de bezoekers met buitengewone creaties. Want dit jaar viert het chocolademuseum zijn 25e verjaardag.

Kaart van NRW

Impressies & video's


Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Meer informatie


Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag


Neem graag direct contact op met »Schokoladenmuseum Köln«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.