©
Ausblick auf die nächste Stadt, © Archiv Eifel Tourismus GmbH

Ei­fel­steig

In het Na­ti­o­nal­park Ei­fel wordt het wan­de­len een wa­re na­tuur­be­le­ve­nis

Met zijn on­ge­rep­te we­gen, stuw­me­ren, da­len en vlak­tes is de Ei­fel­steig een waar pa­ra­dijs voor wan­de­laars.

“Waar rots en water je begeleiden” - onder dit motto loopt de Eifelsteig op een lengte van 313 kilometer van Aken in Noordrijn-Westfalen tot naar Trier. Op de 15 etappes met lengtes tussen 14 en 29 kilometer loopt de Eifelsteig van het noorden naar het zuiden, door dalen en over hoogvlaktes, bergtoppen en door grote bossen. Op zijn gevarieerde en ongerepte route doorkruist hij unieke natuurlijke omgevingen, waaronder in Noordrijn-Westfalen het veenlandschap van de Hoge Venen, het eenzame Rurtal en de indrukwekkende stuwmeren van de Nordeifel. Op de verdere route, na de grens met Rijnland-Palts, komen wandelaars voorbij aan de Vulkaaneifel met de diepblauwe maren, die ook wel de “Ogen van de Eifel” worden genoemd, of de ruwe dolomietrotsen bij Gerolstein. De Eifelsteig werd door het Deutsche Wanderinstitut uitgeroepen tot Premiumweg.

Een van de highlights voor de wandelaars is vast en zeker het Nationalpark Eifel, diens poorten men al tijdens de eerste etappes, vanaf Aken komen, bereikt. Hier in het enige nationaal park van Noordrijn-Westfalen kan de natuur zich ongehinderd ontplooien: Voormalig door mensenhand gevormde landschappen veranderen weer beetje bij beetje terug naar de “beuken-oerwouden”. Op een oppervlak van 110 vierkante kilometer - dat zijn 15.000 voetbalvelden - geldt het principe “Laat de natuur natuur zijn”. Bezoekers kunnen hier het hele jaar spannende dingen ontdekken: In de lente veranderen de narcissen de weiden in het zuiden van het nationaal park in een geel bloemenzee, in de zomer groeien op de weiden geurende wilde kruiden, tijdens wandelingen in de herfst kan men de herten horen en in de winter verraden de sporen in de sneeuw de aanwezigheid van wilde katten of schichtige “Eifeltijgers”.

Naast de eigenlijke Eifelsteig zijn er ook nog tal van partnerroutes van de gecertificeerde route, die niet onderdoen voor zijn kwaliteit. De routes zijn duidelijk korter dan de Eifelsteig en zijn zodoende grotendeels ook geschikt voor dagtoeren, kunnen echter ook door hun verbindingen met de Eifelsteig worden uitgebreid tot meerdaagse wandelingen. Tot de partnerroutes behoren onder andere de Bächertaler Höhenroute, de Rur-Olef-route, de Narcissenroute en de Burchtenroute. Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid.

Kaart van NRW

Overzicht van de tocht

Info, gegevens & verloop van de tocht

Lengte van de route in km
313.0
Duur in dagen
-
Loop-/fietsduur in uren
-

Hoogste punt in meter
662
Hoogtemeters omhoog
7.633
Hoogtemeters omlaag
7.667
Tour Level
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld

Impressies & video's

Jouw inspiratie: jouw NRW in prenten

Paradijs voor wandelaars, © Archiv Eifel Tourismus
Am Eifelblick in Modenhügel bei Gemünd lohnt sich ein Erinnerungsschnappschuss, © Archiv Eifel Tourismus GmbH
Rursee im Nationalpark Eifel, © Nationalpark Eifel - Nationalparkverwaltung

Meer informatie

Nu ontdekken!

Je hebt een aanvraag

Neem graag direct contact op met »Eifel Tourismus GmbH«


Vraag nu af

Jouw contactgegevens

De gegevens worden niet opgeslagen. Gedetailleerde informatie is te vinden in de Privacy Statement.

Velden met een * zijn verplicht.

Wan­de­lar­ran­ge­men­ten in de Ei­fel

Laat je in­spi­re­ren

Al­le wan­del­pa­den in NRW